واکنش دو عضو کمیسیون امنیت ملی به رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین در اقیانوس هند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، حجتالاسلام مجتبی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت رزمایش مشترک جمهوری ایران، روسیه و چین اظهار داشت: آمریکاییها سعی در انزوای همه جانبه جمهوری اسلامی در دنیا داشتند اما با حول و قوه الهی تیر آنها به سنگ خورده و اهداف شوم آنها محقق نشد.
وی افزود: یک نمونه از اقدامات آمریکاییها تلاش دیپلماتیک نظامی علیه ما بود که سعی کردند ائتلافی در منطقه راه بیندازند که هدف این ائتلاف محدود سازی و ایجاد مشکل و ناامنی برای جمهوری اسلامی بود اما موفق نشدند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: یکی از ابعاد مهم در شیطنت علیه جمهوری اسلامی ایجاد ائتلاف نظامی در منطقه بود که امروز ما میبینیم آنها در تحقق اهداف شوم خود ناکام ماندند.
ذوالنور در ادامه با بیان اینکه امروز ائتلافهای متعدد نظامی در منطقه و خارج از منطقه دوجانبه و چندجانبه را با جمهوری اسلامی شاهد هستیم،گفت: ما ظرف چندسال گذشته تشکیل ائتلافهای متعددی را شاهد بودیم که در حال حاضر بالای ۱۰ ائتلاف داریم و در یک تلاش دیپلماتیک، دیپلماسی نظامی ما موفق عمل کرده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: حدود ۱۲ کشور در منطقه و دنیا، کمیسیون مشترک نظامی ایجاد کردیم که ریاست این کمیسیون گاهی با کشور ما و گاهی با کشورهای مقابل است و ضمن آن ائتلافهای دوگانه و چندجانبه ایجاد کردیم که در تضمین امنیت منطقه و کمک به آن بسیار موثر بوده و راه ورود آمریکاییها و غربیها را به منطقه تنگتر و میدان عمل آنها را محدودتر میکند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر از سخنانش با تاکید بر اهمیت رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین تصریح کرد: برگزاری مانور سه کشور ایران، روسیه و چین اقدام بسیار هراس آوری برای آمریکاییها و غربیها است که سعی در ایجاد ائتلاف نظامی علیه جمهوری اسلامی دارند.
ذوالنور بر همین اساس افزود: هم چین و هم روسیه تقریبا با استعداد خوبی در این رزمایش شرکت کردند و ناوهای پیشرفته و ناوشکنهای کلاس بالایی را در این عملیات رزمایشی شرکت میدهند و جمهوری اسلامی هم با استعداد خوبی در این رزمایش شرکت میکند که این نشان میدهد که جمهوری اسلامی در انزوا نیست.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی به راحتی تهدید نمیشود و میتواند برای گامهای بزرگ نظامی در منطقه محوریت پیدا کند؛از آن طرف نشان میدهد دیپلماسی نظامی آمریکا در منطقه ناکام مانده و به جایی نرسید و یقینا روز به روز هم تضعیف خواهد شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی سخنانش یادآور شد: این رزمایش بیانگر این است که در ایجاد پیمانها دو جانبه و چندجانبه نظامی و ائتلافهای نظامی در منطقه موفقیت کسب میکنیم و این میتواند در امنیت منطقه و کمک به حفظ امنیت کشورهای منطقه بسیار موثر باشد.
زمان یکهتازی آمریکا در منطقه به پایان رسیده است
علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند اظهار داشت: با توجه به اهمیت حفظ امنیت در خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند و اینکه در طول چند دهه گذشته آمریکاییها با عنوان حفظ امنیت عملا مخل امنیت این منطقه بودند و عامل ایجاد بحران در منطقه بودند، برگزاری چنین رزمایشی مهم و ضروری به نظر میرسید.
وی افزود: این گام با توجه به اینکه راهبرد هر سه کشور جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین راهبرد صلح آمیز در منطقه و برقراری امنیت پایدار است؛ کاری که در سوریه و عراق هم انجام شد که عملا با همکاری جمهوری اسلامی، عراق و سوریه و روسیه اتاق عملیات مشترک هم در دمشق و هم در بغداد تشکیل شد، مسبوق به سابقه است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: پیام این کار مشترک این است که کشورهای تاثیرگذار و قدرتمند علاقمند هستند که امنیت این منطقه حساس، محفوظ باقی مانده و تقویت شود و دوران یکه تازی آمریکا در منطقه به پایان رسیده است.
بروجردی در ادامه عنوان کرد: آمریکاییها تاکنون با همپیمانان اروپایی و منطقهای خود از این سنخ اقدامات انجام میدادند و این اقدام جدید، نشان دهنده این واقعیت است که زمان یکه تازی آمریکا در منطقه به پایان رسیده و عملا قدرتهای مهمی همانند جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه وارد مرحله جدیدی برای حفظ امنیت این منطقه حساس شدهاند.