روسیه و چین تلاش می کنند تحریم های کره شمالی کاهش یابد
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، چین و روسیه این نشست را یک روز پیش از ضربالاجل کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی برگزار میکنند؛ ضربالاجل پایان سال که کیم برای آمریکا تعیین کرده تا انعطافپذیری خود را در مذاکرات متوقف شده با هدف ترغیب پیونگ یانگ به کنار گذاشتن برنامه تسلیحات اتمیاش نشان دهد.
کره شمالی هشدار داده که اگر آمریکا به این ضربالاجل عمل نکند یک "هدیه غیرمنتظره کریسمسی" دریافت خواهد کرد.
یکی از مقامات ارشد کاخ سفید روز یکشنبه گفت که اگر کره شمالی یک موشک اتمی و یا یک موشک دوربرد آزمایش کند، آمریکا بسیار ناامید خواهد شد و به عنوان قدرت پیشروی نظامی و اقتصادی جهان اقدام مناسبی را در واکنش به کره شمالی انجام خواهد داد.
پیونگ یانگ از سال 2006 میلادی به خاطر برنامههای موشکی و اتمیاش تحت تحریمهای سازمان ملل قرار داشته که طی سالهای اخیر این تحریمها به صورت متفقالقول از سوی شورای امنیت شدیدتر شدهاند. اگرچه برخی دیپلماتها که خواستند نامشان فاش نشود هشدار دادهاند که اگر چین و روسیه این برنامه جدید خود را به رای بگذارند احتمالا این اتحاد از بین خواهد رفت.
روسیه و چین پیشنویس قطعنامهای را در شورای امنیت در اوایل ماه جاری میلادی پیشنهاد دادهاند که تحریمها بر صنایعی که صدها میلیون دلار درآمد برای کره شمالی به همراه دارد را رفع خواهد کرد. این تحریمها در سال 2016 و 2017 میلادی برای قطع بودجه برای برنامههای موشکی و اتمی پیونگ یانگ اعمال شده بودند.
دیپلماتها گفتند در اقدامی برای حفظ اتحاد شورای امنیت در مساله کره شمالی، آمریکا پیشنویس قطعنامهای را در این خصوص مطرح کرده که متاسفانه از سوی روسیه و چین رد شده است. دیپلماتها گفتند روسیه و چین در عوض قصد دارند امروز دور دوم مذاکرات را درخصوص قطعنامه خودشان برگزار کنند.
یکی از دیپلماتهای شورای امنیت که خواست نامش فاش نشود روسیه و چین را به هماهنگی با کره شمالی در خصوص پیشنویس قطعنامهشان پیش از نشست با دیگر اعضای شورای امنیت متهم کرده که شامل اجازه دادن به پیونگ یانگ برای پیوست کردن زمینههای خود به این پیشنویس قطعنامه میباشد.
این دیپلمات گفت: چین و روسیه پیشنویس قطعنامهای را پیش میبرند که همگی از ابتدا به خوبی میدانستند که رای لازم برای تصویب آن را به دست نخواهند آورد.
وی افزود: شورای امنیت سازمان ملل نمیتواند از قطعنامهای حمایت کند که با رفع تحریمها در حقیقت به برنامه تسلیحات کشتار جمعی کره شمالی کمک هزینه مالی میدهد و چین و روسیه با این قطعنامه این کار را انجام میدهند.
روسیه و چین اعلام کردند که امیدوارند رفع برخی تحریمها بتواند به شکستن این بنبست کمک کند و مذاکرات میان واشنگتن و پیونگ یانگ را ترغیب کند، اما آمریکا، فرانسه و انگلیس اعلام کردند که اکنون زمان بررسی رفع تحریمها نیست. هر قطعنامه شورای امنیت برای تصویب نیاز به 9 رای موافق دارد و نباید از سوی آمریکا، چین، روسیه، فرانسه و انگلیس وتو شود.
براساس پیشنویس متن این قطعنامه که به دست خبرگزاری رویترز رسیده این پیشنهاد روسیه و چین تحریم بر صادرات کره شمالی، غذاهای دریایی و منسوجات را رفع میکند و محدودیتها بر پروژههای تاسیسات زیربنایی و شهروندان کره شمالی را که درخارج از کشور کار میکنند، کاهش میدهد.