فیاض: نیکزاد برای ریاست مجلس آقاتهرانی، قالیباف و زاکانی را کنار می‌زند/ تکنوکراسی بومی ملاک رأی نمایندگان خواهد بود

کدخبر: ۳۲۳۳۶۷
اقتصادنیوز: تحلیلگر مسائل اجتماعی و سیاسی گفت: نه اصولگرا و نه اصلاح‌طلب در این دوره از انتخابات مرجعیت سیاسی و اجتماعی ندارند. کسانی به مجلس راه پیدا می کنند که تکنوکرات بومی هستند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، این روزها اصولگرایان سخت مشغول آماده سازی خود برای حضور قوی در زمان تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند و کوچکترین تردیدی از عدم پیروزی به دل راه نمی دهند. ابراهیم فیاض اما قرائتی دیگر از نوع اقبال مردم تهران به شخصیت های سیاسی در این دوره از انتخابات مجلس دارد، او معتقد است تهرانی ها به نامزدهای تکنوکرات مقبول رأی می دهند.

مشروح گفتگوی نامه نیوز با ابراهیم فیاض را در ادامه بخوانید.

*****

به نظر شما در رقابت بین لیست شورای ائتلاف اصولگرایان و لیست جبهه پایداری، برتری با کدام طرف خواهد بود؟

نه اصولگرا و نه اصلاح طلب در این دوره از انتخابات مرجعیت سیاسی و اجتماعی ندارند. کسانی به مجلس راه پیدا می کنند که تکنوکرات بومی هستند.

به طور مشخص در رقابت بین فهرست شورای ائتلاف با سرلیستی قالیباف و فهرست جبهه پایداری با سرلیستی آقاتهرانی، چه وضعیتی پیش خواهد آمد؟

خیلی بعید می دانم که مثل دوره قبل رقابت بین لیستی شود چون مردم خسته هستند.

پس الان این همه اصولگرایان سعی می کنند بر سر لیست واحد به اجماع برسند، شما می فرمایید، فایده ای ندارد؟

بله، همین طور است. زاکانی وقتی برای ثبت نام در انتخابات مجلس به فرمانداری قم رفت، خبرنگاران چند سئوال درباره شهر قم از او پرسیدند اما زاکانی جوابی نداشت بدهد. خبرنگاران محلی هم به او گفتند «تو که این مسائل را نمی دانی می خواهی نماینده شهر ما بشی که چه کنی؟». در کل کسی که نامزد می شود باید حوزه انتخابیه خود را بشناسد.

پس با این تفسیر وضع آقای قالیباف خوب است چون 12 سال شهردار تهران بود.

از بُعد محلی باید دید چقدر اقبال کسب می کند. یعنی مثلا در زمان مدیریت او اگر شهردار منطقه 2 خوب کار کرده باشد، مردم آن منطقه به قالیباف اقبال می کنند و اگر شهردار منطقه بد کار کرده باشد به قالیباف رأی نمی دهند. در مجموع قالیباف و نامزدهای حاضر در لیست او نباید خوشحال باشند که قطعا رأی می آورند.

اصلاح طلبان چه طور؟ آیا شانسی دارند؟

در دوره گذشته این طور بود که رأی دهندگان می گفتند خاتمی یا احمدی نژاد از کدام لیست حمایت کرده، به آن لیست رأی می دادند؛ الان دیگر این طور نخواهد بود. نامزدهای مقبول اصلاح طلب از بُعد کارایی محلی امکان دارد با اقبال مواجه شوند.

این دیدگاه جدیدی است که شما می فرمایید، چون خیلی ها معتقدند به احتمال زیاد مشارکت مردم تهران در انتخابات مجلس کم خواهد بود بنابراین گفتمان پایداری شانس بیشتری برای پیروزی دارد، پس شما این نظریه را رد می کنید؟

بله، من چنین دیدگاهی ندارم. در این دوره ملاک رأی دهی محلی است. یعنی اگر آقاتهرانی رأی بیاورد به علت سرلیستی جبهه پایداری نیست، علت رأی آوری اش به خاطر درس های اخلاق در مساجد تهران خواهد بود.  

به نظر شما از بین آقایان قالیباف، زاکانی، آقاتهرانی و مجید انصاری رئیس مجلس آینده چه کسی خواهد بود؟

از الان نمی توان قضاوتی کرد. اول باید دید چه کسانی در انتخابات رأی می آورند و اقبال نمایندگان به سمت چه کسی شکل می گیرد. احتمال دارد شهرستانی ها نمایندگان تهران را برای ریاست مجلس قبول نکنند و به یک گزینه شهرستانی رأی دهند. به عبارت دیگر در مقابل تهران موضع بگیرند.

آقای نیکزاد وزیر راه و شهرسازی دولت احمدی نژاد از اردبیل نامزد انتخابات مجلس شده است.

احتمال دارد نمایندگان شهرستانی در مقابل نمایندگان تهران بیایستند و او رئیس مجلس شود.

احتمال دارد نیکزاد بتواند آقاتهرانی، قالیباف و زاکانی را کنار بزند و رئیس مجلس شود؟

احتمالش خیلی زیاد است. معتقدم در مجلس آینده تکنوکراسی بومی ملاک رأی نمایندگان خواهد بود، نه خط و خطوط و ایدئولوژی سیاسی.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید