دعوای حقوقی خانواده‌های مدافعان حرم علیه آمریکا

کدخبر: ۳۲۴۳۷۹
اقتصادنیوز: مدیر عامل موسسه حقوقی طنین نوین عدالت در خصوص طرح دعوای حقوقی علیه اقدام ایالات متحده در ترور سرردار سلیمانی گفت: کنوانسیون محفاظت از شخصیت‌های سیاسی و حقوقی مهمان در کشور دیگر که عقبه آن به حقوق آمریکا بازمی‌گردد، صراحت دارد این افراد باید در مصونیت کامل باشند. دادستان دادگاه نورنبرگ نیز به صراحت اعلام کرده است که اقدام ترامپ فاقد مجوز قانونی بوده و از مصادیق قتل عمد است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، سید محمدرضا موسوی در نشست خبری صبح امروز خود در خصوص تبیین دعوای حقوقی خانواده مدافعان حرم علیه آمریکا با اعلام این خبر که تعدادی از خانواده‌‌های شهدای مدافع حرم به این موسسه حقوقی مراجعه کردند و از ما خواستند علیه برخی دولتمردان و نهادهای آمریکایی که نقش فعالی در ایجاد و به کارگیری گروه‌های تروریستی تفکیری در منطقه داشتند اقدام حقوقی انجام دهند چرا که اقدام این گروه‌ها منجر به شهادت اعضای خانواده این افراد شده بود، گفت: در همین راستا ما نیز با مطالعه پرونده به ابعاد مختلفی از نقش مقام‌های آمریکا در ایجاد این گروه‌های تروریستی دست یافتیم. 

وی ادامه داد: انتقام سخت وظیفه هر ایرانی در حوزه تخصص خود برای دفاع از کشور است. تلاش ما هم اقدام حقوقی در برابر زیادخواهی آمریکا در منطقه و ما در زمینه حقوقی پیگیر انتقام سخت هستیم.  در حال حاضر ۴۸ نفر از خانواده‌های شهدای مدافع حرم خواهان اقدام حقوقی علیه ایالات متحده هستند که البته این درخواست‌ها پس از ترور سردار سلیمانی جدی‌تر شده است.

وی همچنین با اعلام این خبر که ما در همین راستا دادخواستی در ۴۰۰ صفحه تهیه کرده و به قوه قضاییه ارسال کردیم، گفت: البته ما به لحاظ حقوق بین المللی نمی‌توانیم علیه دولت‌ها شکایت کنیم اما علیه حکمرانان و نهادهای وابسته به دولت آمریکا طرح دعوا خواهیم کرد.

مدیر عامل موسسه حقوقی طنین نوین عدالت با تاکید بر اینکه بخش اصلی دادخواست ما علیه رئیس جمهور آمریکا است، گفت:  براساس اسناد ترجمه شده در حقوق آمریکا، رئیس جمهور این کشور یک تروریست تلقی می‌شود و  یک حقوقدانان آمریکایی نیز بعد از ترور سردار سلیمانی ، در مقاله‌ای نوشت که ترامپ مجوز چنین تروری را نداشته و کنوانسیون‌های بین المللی را نقض  و قتل عمد کرده است.

وی ادامه داد: کنوانسیون محفاظت از شخصیت‌های سیاسی و حقوقی مهمان در کشور دیگر که عقبه آن به حقوق آمریکا بازمی‌گردد، صراحت دارد این افراد باید در مصونیت کامل باشند. دادستان دادگاه نورنبرگ نیز به صراحت اعلام کرده است که اقدام ترامپ فاقد مجوز قانونی بوده و از مصادیق قتل عمد است البته خود ترامپ به صراحت به قتل عمد اعتراف کرده است و منشا ادله ما در این دادخواست رسانه‌های غربی و توییت‌ها و صحبت‌های ترامپ و روسای جمهور پیشین این کشور و نمایندگان کنگره آمریکا  درباره ایجاد، تقویت و هدایت گروه‌های تروریستی در منطقه و ایجاد جنگ‌های نیابتی است.

وی افزود:  آمریکا در ترور سردار سلیمانی به موافقت نامه امنیتی با عراق استناد می‌کند و این در حالی است که این کشور نمی‌توانست هیچ گونه عملیات نظامی بدون اطلاع دولت عراق انجام دهد چرا که از سویی حشد الشعبی یک نیروی رسمی در عراق است و آمریکا فرمانده این نیرو را هدف قرار داد که این هم نقض آشکار موافقت نامه امنیتی با عراق است.

موسوی گفت: ترامپ همچنین هیچ مجوزی برای دفاع پیش دستانه در ترور سردار سلیمانی نداشت و براساس قوانین خود آمریکا اقدام او مصداق قتل عمد است. این نکته نیز حائز اهمیت است که سربازان ما به دعوت و درخواست دولت‌های عراق و سوریه در آن کشورها حضور دارند و تحت فرمان آنها بودند و این اقدام براساس حقوق و عرف بین الملل است و کشور ثالثی نمی‌تواند علیه نیروهای ما که مهمان در کشورهای عراق و سوریه بودند اقدام نظامی کند. ما صرفا با نگاه حقوقی و براساس ادله حقوقی پیگیر این پرونده هستیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا محاکم ایران صلاحیت رسیدگی به این پرونده را دارند، گفت: ما پتانسیل داخلی برای حمایت از اتباع خود داریم بنابراین ابتدا به ساکن باید در محاکم داخلی خود دادخواست را مطرح کنیم و در مرحله بعد نتیجه دادگاه به عنوان یکی از اسناد به دادگاه بین المللی ارجاع دهیم. بنابراین ما هم در ابتدا دادخواست را به دادگاه داخلی ارجاع دادیم. از سویی تهیه این دادخواست یک اقدام متقابل در برابر دولت آمریکا است این کشور دعوای واهی علیه ایران در دادگاه‌های خود مطرح می‌کند و براساس آن اموال کشورمان را بلوکه می‌کند ما از هم پتانسیل حقوقی داخلی کشور خود استفاده می‌کنیم.

مدیر عامل موسسه حقوقی طنین نوین عدالت در پاسخ در سوال دیگری در خصوص ضمانت اجرایی برای اجرای حکم دادگاه داخلی نیز گفت: ما به عنوان یک موسسه حقوقی موظف هستیم حقوق موکلان خود را پیگیری کنیم. درباره ضمانت اجرایی باید گفت دولت جمهوری اسلامی ایران با برخی دولت‌ها همکاری قضایی دارد. برای اجرای  این حکم می‌توان از آن دولت‌ها بخواهیم اموال آمریکا در خاک خود را به نفع خانواده‌های شهدای مدافع حرم بلوکه کنند اگرچه این اقدام متناسب با به شهادت رساندن مدافعان حرم ندارد. طبق آیین‌نامه دادرسی مدنی دادگاه پس از ثبت دادخواست آن را بررسی کند که مشکل شکلی و ماهوی نداشته باشد. سپس آن را ترجمه و به خوانده‌ها ابلاغ می‌کند و آنها دو ماه فرصت دارند تا از منابع خود دفاع کند.

وی در پایان با بیان این که این دادخواست ۴۸ خواهان و ۱۹ خوانده دارد گفت: روسای جمهوری قبلی آمریکا که در ایجاد گروه‌های تروریستی نقش داشتند، وزارت خارجه، وزارت خزانه داری، نیروی دریایی، سنتکام، هواپیمایی  پان آمریکا، ترامپ، پمپئو و وزیر دفاع آمریکا از جمله خوانده‌ها در این دادخواست هستند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید