روایت عضو موتلفه از آخرین وضعیت لیستهای انتخاباتی اصولگرایان/ ارائه لیست پایداری برای تحت تاثیر قرار دادن شورای ائتلاف است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، تبلیغات انتخاباتی از بیست و سوم بهمن شروع میشود و این یعنی که جریانهای سیاسی باید هرچه زودتر تکلیف لیستهای خود را معلوم کنند. اصولگرایان اما هنوز به جمعبندی نرسیده و مشغول چانهزنی با یکدیگر هستند. ارائه دو لیست پایداری و شانا (شورای ائتلاف نیروهای انقلاب) تقریبا قطعی شده و گفته میشد که دو لیست مذکور فقط در چهار، پنج گزینه اختلاف دارد. این طور که به نظر میرسد اما یک بار دیگر معادلات بهم ریخته و آقایان برای رسیدن به لیست واحد میکوشند.
این را حمیدرضا ترقی، عضور شورای مرکزی حزب موتلفه میگوید. او با تاکید بر اینکه «اصولگرایان هنوز به جمع بندی نرسیدهاند» گفت: «من فکر نمیکنم دو لیست ارائه شود. اینها بیشتر تبلیغاتی است برای تحت تاثیر قرار دادن شورایی است که مشغول نهایی کردن لیست است».
وی در پاسخ به اینکه لیست مورد نظر شورای ائتلاف چقدر در جلب رضایت طیفهای مختلف اصولگرا موفق است، گفت: «تلاش زیادی شده که رضایت همه جلب شود اما به طور طبیعی ممکن است برخیها خواسته و سهمی که برای خود قائل هستند را در این مجموعه نبیند و قدری اظهار نارضایتی کنند. به هر حال فرایند نمیتواند که رضایت همه را جلب کند و در عین حال از اصول و شاخصها عدول نکند. عدول از شاخصها به خاطر وحدت تا کنون به ضرر نیروهای انقلاب بوده است».
ترقی در واکنش به اینکه همین تاکید بر شاخصها و همین سهمخواهی مورد اشاره سبب شده در روزها گذشته از ارائه دو لیست پایداری و شورای ائتلاف سخن گفته شود، گفت: «این موضوع قطعی نشده و برای رسیدن به تفاهم زمان داریم و در تلاش هستیم».
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به اینکه ارائه یک لیست یا دو لیست و بیشتر در نتیجه انتخابات چقدر اثرگذار است؟ گفت: «من فکر نمیکنم که در نتیجه خیلی اثرگذار باشد. به هرحال مردم بنا به توصیه مقام معظم رهبری و عناصر بانفوذ سعی بر این دارند که با شناخت نسبت به افراد رای دهند و لیست را مبنا قرار ندهند. این نکته به طور طبیعی آن دغدغه و نگرانی را از بین می رود.»
وی افزود: «قطعا اگر یک لیست ارائه شود درصد موفقیت بالا می رود و دو ارائه دو لیست لطمه زده و موجب شکافی میشود که رقیب میتواند از آن استفاده کند».
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه «از این انتخابات به عنوان فرصتی برای وزن کشی طیفهای اصولگرا یاد میشود، نتیجه این وزنکشی چیست؟» گفت: «نمی شود اسم آن را وزن کشی گذاشت. وقتی چتر وحدت را گسترده میکنید که همه را پوشش دهد، همه امکان بروز و ظهور پیدا میکنند و می خواهند که پای کار باشند. برای این پای کار بودن نیز باید انگیزه داشته باشند. اگر این انگیزه که تبلور آن در وجود افرادی است که بتوانند آنان را نمایندگی کنند، از آنان بگیریم برخی از ماندن زیر چتر وحدت، ناامید میشوند. در واقع شرایط ظریف و حساسی برای تصمیم گیری است و باید نهایت دقت شود تا همه نیروهای انقلاب که قرار است زیر چتر وحدت قرار بگیرند، تا انتها پای کار باشند، با انگیزه برای موفقیت لیست تلاش کنند و بتوانند بدنه خود را برای این همکاری اقناع کنند.»
ترقی در پاسخ به اینکه کدام طیف از اصولگرایان در مجلس آتی تسلط بیشتری خواهد داشت؟ گفت: «ما همه را تحت عنوان ائتلاف نیروهای انقلاب جمع کردیم لذا اینکه یک طیف را پررنگ تر جلوه دهیم، خلاف وحدت است. همه اینها نیروهای انقلابی و ولایی هستند که در بررسی صلاحیتهای آنان نهایت دقت صورت گرفته است. انواع بررسیها توسط کارشناسان قوی صورت گرفته و درست نیست که بگوییم افراد خارج شده از این فیلتر به کلام تشکل و طیف مربوط هستند. این ظلم در حق افراد است. این افراد بر اساس وابستگی خود مطرح نشدهاند. اینها از همه فیلترها گذشته و توانمندی خود را به شخصه ثابت کردهاند.»
ترقی با تاکید بر اینکه فهرست اصولگرایی مبتنی بر شایستگی افراد است و نه سهمخواهی طیفهای مختلف، گفت: « تنها تقسیم بندی بین رجال، جوانان و زنان صورت گرفته است. همه هم در ابتدا گفتند که ما به این فرایند اعتقاد داریم ولو اینکه هیچ یک از نیروهای ما در لیست نباشند».
این فعال سیاسی اصولگرا در واکنش به اینکه اگر در کنار این تقسیم بندی رسمی، تقسیم بندی مبتنی بر سهم طیفهای مختلف وجود نداشت، امروز شاهد اختلاف نظرهای کنونی و گمانه رسیدن به دو لیست و مشکل سازی پایداری نبودیم، گفت: «پایداری هم بیشتر روی شاخصها تکیه دارد نه روی سهم خواهی. بحث سهم خواهی نیست. آنها هم روی شاخصها دغدغه دارند و اگر در تطبیق این شاخصها با افراد دقت لازم صورت بگیرد، چنین بحثهایی پیش نخواهد آمد».
وی این برداشت از سخنان که «پایداری نسبت به دیگر طیفهای اصولگرا درباره شاخصهای اصولگرایی دغدغهمندتر است» را درست ندانست و گفت: «دغدغه آنان در تطبیق شاخصها با افراد است. مساله این نیست که افرادی از طیف در لیست باشند زیرا اساس مکانیسم، مکانیسمی نیست که کسی بتواند فردی از طیف خود را بدون رعایت شاخصها به جمع تحمیل کند. مساله این است که مثلا وقتی میگوییم فرد باید انقلابی باشد، میزان این انقلابی بودن در دیدگاه افراد میتواند متفاوت باشد. دغدغه اصلی رعایت دقت در تبدیل این کیفیت به عدد و امتیاز است».
ترقی در پایان تاکید کرد: «با همه اینها در تلاش هستیم و امیدواریم که وحدت لازم صورت بگیرد و تعاملات و تبادلنظرها به نتیجه مثبتی برسد».