ترامپ رای مجلس سنا درباره محدود کردن اختیارات جنگی با ایران را وتو می‌کند؟

کدخبر: ۳۲۵۲۰۰
اقتصادنیوز: همین مسئله، ترامپ و مقامات پنتاگون را بر آن می سازد تا در تقابل با جمهوری اسلامی ایران، ضریب آسیب پذیری و احتیاط بیشتری را لحاظ و محاسبه نمایند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، رای اخیر مجلس سنای آمریکا علیه سیاستهای نظامی ترامپ علیه ایران، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا را در وضعیت دشواری قرار داده است.قطعنامه موسوم به «اختیارات جنگ با ایران»  که به دنبال ممنوع کردن اقدام نظامی علیه ایران بدون مجوز کنگره است با ۵۵ رأی موافق و ۴۵ رأی مخالف به تصویب سنا رسید.لازم به ذکر است که 8 تن از 55 نفری که به لایحه کاهش اختیارات جنگی دولت آمریکا علیه ایران رأی‌ داده‌اند، از سناتورهای حزب جمهوری‌خواه هستند.به عبارت بهتر، در این میان، شاهد همراهی عده ای از جمهوریخواهان سنتی با دموکراتها هستیم. این جمهوریخواهان سنتی، همان کسانی هستند که در جریان رای گیری اخیر بر سر استیضاح ترامپ، حاضر نشدند تحت هیچ عنوانی رای به برکناری رئیس جمهور آمریکا از قدرت دهند. آنها با وجود شواهد و مستنداتی که اتهامات ترامپ در پرونده اوکراین گیت را به اثبات رسانده بود، در نهایت رای به تبرئه وی در سنا دادند. با این حال، این هشت سناتور ترجیح داده اند در برهه فعلی و در قبال لایحه ای که اختیارات ترامپ را در هرگونه منازعه ای با ایران محدود می کند، دیگر سکوت نکنند!

سیاست اتخاذ شده از سوی جمهوریخواهان سنتی کنگره ،بر اساس محاسباتی کاملا رئالیستی و واقع بینانه تحقق یافته است. در ماجرای شهادت سردار سپهبد سلیمانی و حوادث پس از آن که مهم ترین آنها موشکباران پایگاه عین الاسد در خاک عراق بود، استراتژیستها و بسیاری از سیاستمداران آمریکایی در یافتند که کاخ سفید اساسا در صورت بروز هر گونه منازعه ای با ایران، قدرت هدایت و مدیریت صحنه منازعه با کشورمان را نخواهد داشت. از این رو برخی سناتورهای جمهوریخواه ترجیح داده اند که در همان مرحله مربوط به "اختیارات نظامی رئیس جمهور آمریکا" جلوی این روند را بگیرند.

گزارش نشریه هیل ( وابسته به کنگره آمریکا) از رای گیری اخیر انجام شده در سنا، در نوع خود قابل تامل است. این نشریه می نویسد :

" تعداد جمهوری‌خواهان حامی تصویب این لایحه، دو برابر شماری بود که به لایحه ناکام قطع تأمین مالی اقدام نظامی علیه ایران در تابستان رأی داده بودند. یکی از این افراد، سناتور سوزان  کالینز بود. وی  یکی از چهار جمهوری‌خواهی است که در تابستان نیز به نفع تصویب لایحه اعمال محدودیت نظامی علیه ایران رأی داده بود."

مایک لی ، رند پال و تاد یانگ نیز از جمله سناتورهای جمهوریخواهی بودند که با کاهش اختیارات نظامی ترامپ ( در منازعه با ایران ) موافقت کردند. با این حال به نظر می رسد طی روزهای آینده، ترامپ از حق وتوی خود در قبال کنگره استفاده کند! تعداد آرای اعضای سنا ، به حد نصاب کافی( 67 رای) که برای مواجهه با استفاده رئیس جمهور از حق وتوی خود شود نرسیده است. از این رو ترامپ می تواند برای وتوی لایحه اخیر کنگره، از اختیارات ویژه خود استفاده کند. اگرچه سناتورهای مخالف افزایش اختیارات نظامی ترامپ، نمی توانند به این موضوع ( استفاده ترامپ از حق وتوی خود) به لحاظ قانونی اعتراض کنند اما این اقدام رئیس جمهور آمریکا می تواند عواقب و تبعاتی برای وی داشته باشد، آن هم در حالی که رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 در ماه نوامبر 2020 ( آبان ماه سال آینده ) در پیش است. ترامپ به خوبی می داند که استفاده وی از حق وتوی خود در قبال کنگره، می تواند منجر به نارضایتی هشت سناتور جمهوریخواهی شود که به لایحه مذکور رای مثبت داده و خواستار تحدید اختیارات رئیس جمهور در تقابل نظامی با ایران شده اند. در این صورت، ترامپ وارد خط قرمزی می شود که خود آن را ترسیم کرده است : تقویت شکاف جمهوریخواه- جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آینده!

ترامپ جهت پیروزی بر دموکراتها ، خصوصا در ایالات خاکستری و حساس نیاز به آرای حدکثری جمهوریخواهان و حمایت مطلق آنها از خود دارد و در این میان، هر گونه اقدامی از سوی ترامپ که منجر به نارضایتی بخشی از جمهوریخواهان نسبت به سیاستهای وی شود، برای وی مخرب خواهد بود. از سوی دیگر، انتشار نظرسنجی هایی در آستانه استیضاح ترامپ که حاکی از حمایت 17 درصدی جمهوریخواهان از برکناری وی بود، زنگ خطر را از همان زمان برای رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا و همراهانش در کاخ سفید به صدا در آورده بود.

آنچه مسلم است اینکه حتی در صورت وتوی لایحه اخیر سنا توسط ترامپ، دستان وی و همراهانش در تقابل با ایران بسته تر خواهد شد. رئیس جمهور آمریکا هم اکنون به خوبی می داند که کنگره به وی در مسیر تقابل مطلق با ایران، چک سفید امضا نداده و حتی برخی هم حزبی های وی، در این خصوص نگرانی هایی دارند. همین مسئله، ترامپ و مقامات پنتاگون را بر آن می سازد تا در تقابل با جمهوری اسلامی ایران، ضریب آسیب پذیری و احتیاط بیشتری را لحاظ و محاسبه  نمایند.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید