توضیحات معاون وزارت بهداشت درباره زمان تولید واکسن کرونا/ به سرنخ های جدیدی درباره منشا کرونا رسیدیم

کدخبر: ۳۳۰۵۲۵
اقتصادنیوز: معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در خوشبینانه‌ترین حالت واکسن کرونا در ۶ ماه آینده تولید می‌شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در نشست خبری با اصحاب رسانه در ستاد مقابله با کرونا ویروس، گفت: افرادی که از سفر برمی‌گردند، حتی اگر علائمی ندارند یا به تازگی از سفر برگشته‌اند، به سایت اعلامی برای بررسی علائم خود مراجعه کنند.

وی افزود: چین مدعی شده است که واکسن اولیه را پیدا کرده است. همچنین کشور آمریکا نیز اقداماتی انجام داده است. اما در خوشبینانه‌ترین حالت این واکسن در 6 ماه آینده تولید می‌شود. متاسفانه این ویروس مانند سارس عمل نمی‌کند و در کشور بومی خواهد شد، بنابراین ما نیاز بسیار زیادی به این واکسن برای سال‌های آینده خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: افرادی که مبتلا می‌شوند و بهبود پیدا می‌کنند دوباره بیمار نخواهند شد. حداقل تا چهل روز آینده بیمار نمی‌شوند.

او افزود: تیم بیماری‌ها و بهداشت محیط ما در مناطق سیل‌خیز حضور دارند و از آنجائی که هر ساله درگیر هستیم، تجربیاتی خوبی داریم. در حال حاضر تمام واکسیناسیون سرخک، مادران باردار و .. انجام شده است. مراکز بهداشت درمانی در تعطیلات فعال است و دچار آسیب نشده‌اند و از نظر وزارت بهداشت شرایط خوبی وجود دارد.

رئیسی در ادامه افزود: همکاران ما جان بر کف خدمت می‌کنند، خیلی از افراد روزها به خانه نرفته اند. به طبع در کانون ویروسی که سرایت بالایی دارد، کوچکترین خدمت ابتلا ایجاد می‌کند. این نیست که پزشکان ما رعایت نکنند، این ماهیت ویرس است که از کوچکترین روزنه ورود می کند. همکاران زیادی در کشور مبتلا شده‌اند برخی بیماران زمینه‌ای دارند. ما اعلام کرده‌ایم که افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند حضور پیدا نکنند. اما داوطلبان کمک می‌کنند. این روزها مثل روزهای جبهه و جنگ است. ما نیاز به تخصص‌هایی داریم که پزشکان در سنین بالا تخصص پیدا می‌کنند و این افراد می‌بینند که به آنها نیاز است و حضور پیدا می‌کنند.

وی در رابطه با لزوم قرنطینه یا عدم لزوم آن بیان کرد: تعریفی باید از قرنطینه داشته باشیم. قرنطینه به معنای حکومت نظامی نیست  قرنطینه اپیدمی‌لوژیک یعنی افرادی که پتانسیل انتقال دارند قرنطینه باشند. با این حال دولت تصمیم گرفت که عبور و مرور در بین شهرها ممنوع می‌شود. فرشگاه‌ها هم بسته است. فقط مردم نباید از خانه بیرون بیایند.

وی افزود: هر کشوری مدل‌های گوناگونی برای مقابله با اپیدمی تجربه کرد. ایتالیا همه نوع قرنطینه را انجام داد. اما خواهیم دید که ابتلای بالاتری را تجربه خواهد کرد. کره جنوبی افراد را با تست شناسائی کرد و قرنطینه کرد و این تجربه خوبی بود.

رئیسی در ارتباط با میزان عملیاتی بودن تب‌سنجی و اقدامات مانند آن، با توجه به دوره کمون این بیماری اظهار کرد: تب سنجی ارزشی ندارد. بیش از 90 درصد افرادی که کرونا دارند، در طول درگیری تب دارند. اما 44 درصد افراد در ابتدا تب ندارند. اما همین افراد هم در طول زمان تب خواهند داشت. ما در بسیج ملی فقط تب سنجی نمی‌کنیم. در طرح بسیج ملی سامانه‌ای وجود دارد. یکی از علائم تب است. باقی سرفه و بی‌حالی و علائم دیگر است. از 43 میلیون بالای 500 هزار نفر یکی از علائم را گفتند ولی مشخص نیست.

وی افزود:  هزار نفر بعد از مشاوره علائم مشکوک داشتند و به پزشک ارجاع داده شدند و معاینه شدند. از این تعداد 1 هزار نفر تشخیص داده شدند که باید بیمارستان بروند یا مراقبت شدید داشته باشند. تب سنجی برای ورود و خروج شهرهاست و ربطی به غربالگری ندارد. افرادی که ما در حوزه سرپائی مشکوک شناسائی می‌کنیم، حتما تست خواهند شد. این اقدامی است که در چند روز آتی انجام خواهد شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: از روز اولی که ما موارد را پیدا کردیم. یک تیم اپیدمولوژی تحقیقات را شروع کردند. علت در قم به صورت واضح چینی‌های دانشجو یا کارگر ساکن بودند. در رابطه با گیلان اطلاع کامل نیست ولی سرنخ‌هایی وجود دارد. تعدادی از دانشجویانی که ساکن ووهان بودند، قبل از قرنطینه ووهان وارد کشور شدند. البته این موضوعات احتمال است و خواهش می‌کنم برداشت حتمی از اظهار دوم نداشته باشید.

رئیسی در رابطه با پروتکل‌های درمانی و تغییرات آن گفت: تغییر عمده پروتکل درمانی جدید حذف یک دارو بود. علت این بود که تاثیر بر آنفولانزا داشت و ما در پیک آنفولانزا هم بودیم. با گذر از این پیک ما داروهای سرپائی غیرترکیبی و تک قرص داریم. به محض اینکه پروتکل‌های جدید ایجاد شود، متعاقبا پروتکل تغییر می‌کند.

رئیسی در ادامه بیان کرد: امروز کشور‌های اروپائی به عنوان کانون کرونا شناخته می‌شوند. برآورد ما این است که طی هفته‌‌های آینده ‌آمریکا بیشترین ابتلا و گرفتاری با این ویروس را خواهد داشت. ایتالیا، فرانسه و آمریکا با موجی عظیم از این بیماری روبرو خواهند بود. این مایه خوشحالی ما نیست، اماباید توجه کنیم که کمبود تخت، کمبود امکاناتی که گاها ابراز می‌شود مربوط به تمام این کشورها هم خواهد بود، این به دلیل کم‌کاری همکاران بنده در وزارت بهداشت یا بیمارستان‌ها نیست. ما هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم که کمبود تخت داشته باشیم. ولی باید مراقبت‌های لازم را صورت بدهیم. در رابطه با کشورهای همسایه نیز، سیاست‌های گزارش‌دهی، ناتوانی در شناسائی بیماری و کم توانی در تشخیص بیماری بر آمار آن‌ها تاثیر می گذارد.

رئیسی گفت: پیش‌بینی‌های لازم برای کشور انجام شده است. همان‌طور که آقای رئیس‌جمهور اعلام کردند، برنامه‌های سخت‌گیرانه‌تری خواهیم داشت. با توجه به شناسائی بیشتر و غربالگری این اقدامات را صورت می گیرد. پیش‌بینی ما در رابطه با کشور خودمان مبنی بر این است که آمار ابتلای صعودی خواهیم داشت اما مرگ‌و میر در کشور کاهش می یابد. از جمله اقداماتی که صورت خواهد گرفت جدای تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و مساجد و عتبات، محدودیت تردد بین استانی را خواهیم داشت.اما بسیاری از اصناف مانند فروشگاه‌‌های تامین کننده نیازهای روزمره، مراکز درمانی، آتش‌نشانی، داروخانه‌ها نه تنها تعطیل نمی‌شوند، حتی این مراکز اگر 16 ساعت کار می‌کرده‌اند باید ساعات فعالیت خود را افزایش دهند. اختیارات اجرا و تصمیم‌گیری در این موارد به استانداران واگذار می‌شود تا با توجه شرایط شهر خود تدابیر و محدودیت‌ها را اتخاذ و اعمال کنند.

وی افزود: محدودیت‌های رفت‌و آمد بین‌شهری باید تا 15 فروردین و پس از آن ادامه پیدا کند. به طور کلی و بر مبنای ابلاغیه‌های سازمان بهداشت جهانی، جهان سیر صعودی شیوع بیماری را تجربه می‌کند. با این وجود آسیا شرایط بهتری نسبت به اروپا خواهد داشت و انتقال بیماری در این قاره کندتر اتفاق خواهد افتاد. شیب ابتلا در کره و ژاپن ملایم‌تر از اروپا است.

رئیسی در رابطه با اقدام ایران در خصوص پزشکان بدون مرز توضیح داد: ما در زلزله بم از خدمات کشور‌ها و همچنین پزشکان بدون مرز استفاده کردیم. از این خدمات نهایت سپاسگذاری را داشتیم. نمی‌خواهیم کار پزشکان بدون مرز را کم ارزش جلوه بدهیم. اما سی تخت بیمارستانی دردی از ما دوا نمی‌کند. حتی نیازی به تکمیل ظرفیت کادر درمانی نداریم. بنابراین ضمن تشکر وزارت بهداشت این بازخورد اعلام شد. ضمن اینکه وزارت بهداشت از این اقدامات بی‌اطلاع بود تا جائی که خود بنده از اخبار متوجه موضوع شدم. به هیچ عنوان هماهنگی صورت نگرفته بود. اگر کشورهای دیگر در مقابله با کرونا، صادقانه ما را یاری کنند، بهتر است از تحریم‌ها صرف نظر کنند.   

 وی در رابطه با ویروس هانتا که امکان شیوع جهانی آن نیز وجود دارد، اظهار کرد: درست است که اعلام شده است که در رابطه با هانتا ویروس نگرانی‌هایی وجود دارد. ما هر نوع هشداری را جدی می‌گیریم. بنده نمی‌توانم با شجاعت و بدون بررسی احتمال یا عدم احتمال شیوع یا خطر این ویروس را بگویم. اما موضوع نگرانی ما در حال حاضر ویروس کرونا است.

او در پایان اشاره کرد: پزشکان ما در شرایطی مشابه جنگ خدمت می‌کنند. ما نیاز به تخصص‌هایی داریم که تنها پزشکان مسن به دانش آن مسلح هستند. اگرچه آن‌ها خطری را که برای خودشان وجود دارد درک می‌کنند، ولی حس وظیفه آن‌ها را به خط مقدم درمان می‌کشاند. برخی افراد فکر می‌کنند ابتلای کادردرمانی ما به دلیل کم‌کاری پزشکان یا پرستاران است. اما ویروس کرونا از هر روزن ریزی وارد بدن می‌شود و ایجاد ابتلا می‌کند. اینکه رهبر انقلاب رضایت خود را از شهید نامیدن کادر درمانی اعلام کردند، تصمیم به حقی بود. واقعا کادر درمانی ما از جان مایه می‌گذارند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید