آقای روحانی کاری نکنید مجلس ورود کند/ آمدن دو سوم کارمندان با تمام آنان چه فرقی دارد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، حسن روحانی رئیس دولت تدبیر و امید با تصمیم اخیر خود مبنی بر بازگشایی کسب و کارها در استانها از هفته آینده ثابت کرد که بازگشت به وضعیت عادی کشور را در اولویت قرار داده و این رویه با انتقادات جدی مواجه شد. به هر حال در اولویت بودن سلامت مردم به حرف نیست و انتظار میرفت که جناب رئیس جمهور این را در عمل ثابت کند. تصمیمات وی اما به هیچ وجه چنین نکرد. دولت دوازهم شاید باید این تصمیمات تبعات اقتصادی کرونا را کاهش داده و کمکی به خود کرده باشد اما باید منتظر تندتر شدن انتقادات و تبعات سیاسی این رویکرد خود بماند. یکی از این تبعات میتواند ورود مجلس به عرصه مقابله با کرونا و به سرانجام رساندن طرح سه فوریتی باشد که در روزهای اخیر از آن سخن رفته است.
حسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس البته تاکید دارد که مجلس قبل از چنین اقدامای به نظرات کارشناسان حوزه بهداشت توجه ویژه خواهد داشت. او در گفتوگو با «نامه نیوز» عملکرد وزارت بهداشت و درمان را مثبت ارزیابی و در عین حال از تصمیمات رئیس جمهور انتقاد کرد. او گفت: « من میتوانم عملکرد وزارت بهداشت را میتوانم مثبت ارزیابی کنم اما آقای رئیس جمهور تصمیماتی میگیرد که نسبت به آن نقد داریم. یکی از این تصمیمات دیر شروع کردن قرنطینه بود. حداقل باید دو، سه هفته قبل تر این تصمیم را میگرفتند. تصمیم اخیر دولت مبنی بر شروع کار کسب و کارها از بیست و سوم فروردین را هم نمیدانم که چقدر با نظر کارشناسان وزارت بهداشت منطبق است یا اینکه ایشان دلنگرانیهای دیگری داشتهاند».
وی افزود: « اینکه دو سوم کارمندان سرکار حاضر شوند با اینکه همه حضور داشته باشند تفاوت چندانی ندارد. وقتی اداره باز باشد مردم هم مراجعه میکند پس دیگر فاصلهگذاری معنا ندارد! متاسفانه صحبتهایی طرح میکنند که ضد و نقیض است. نمیدانم آقای رئیس جمهور بر چه مبنایی این تصمیمات را میگیرند اما امیدوارم به نحوی عمل نکنند که مجلس ناگزیر به ورود به این حوزه شود. البته مجلس نیز برای اقدام در این زمینه باید با طبق نظر کارشناسان عمل کند تا خدمتی به جامعه شده باشد».
این عضو کمیسیون بهداشت در پاسخ به اینکه نگرانیهای مردم و دولت از تبعات اقتصادی کرونا چقدر در تصمیمات اخیر نقش داشته است؟ گفت: « درست است که یک سری از مشاغل و کسب و کارهای خرد، کارگران روز مزد و ... مشکل دارند اما از طرفی هم اگر بی حساب کتاب عمل کنیم، جان همین گروهها به خطر میافتد. دولت که مدعی است کمک میکند و پول میدهد باید این پول را حساب شده و به کسانی که نیاز واقعی دارند، پرداخت کند تا هم مشکل این گروهها رفع شود و هم این بیماری از مرحله مدیریت خارج و به مرحله کنترل برسد. میدانید که ما اکنون در مرحله مدیریت بیماری هستیم و اگر خوب عمل نشود، ممکن است که یک پیک بزرگتری داشته باشد و جان تعدادی از هموطنان را از دست بدهیم».
شهریاری تاکید کرد: «قطعا تبعات اقتصادی کرونا همچون آسیبی که به کسب و کار خرد وارد خواد شد سبب نگرانی دولت، مردم و نمایندگان مجلس است اما باید دید که چه اقدامی به صلاح است. به هرحال اولویت اول حفظ سلامت مردم است. انسان باید اول سالم باشد تا بتواند کار کند. باید همه مسائل را دقیقا بررسی کرد و بعد تصمیم گرفت».
این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه ادامه رویه کنونی دولت با چه واکنشی در مجلس مواجه خواهد شد؟ گفت: «یک طرح سه فوریتی اکنون طرح شده است اما به نظر من مجلس باید ابتدا نظر خبرگان حوزه سلامت را جویا شود و با وزارت کشور، اقتصاد، صمت ، سازمان برنامه و بودجه و ... نیز مشورت کند. باید حتما یک کار کارشناسی دقیق کرده و از اقدامات عجولانه پرهیز کنیم تا بیشترین منفعت به جامعه برسد.»