جبهه پایداری کرسی ریاست مجلس را به قالیباف میدهد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، انتخابات مجلس یازدهم که عملا وزنکشی درونجریانی اصولگرایان بود همان طور که پیشبینی میشد، گذشت و مجلسی تمام اصولگرا رقم خورد. بازی اما هنوز تمام نشده است. فاز دوم رقابتها یعنی انتخابات هیات رئیسه و مشخصا رئیس مجلس حساسترین مرحله است و طیفهای مختلف اصولگرا بلافاصله بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات دوم اسفند، آن را کلید زدند. مدعی اصلی کرسی ریاست محمدباقر قالیباف است. او از خیر پاستور نشینی نگذشته تا به بهارستان برود و روی یک صندلی معمولی بنشیند. این طور که به نظر میرسد شهردار پیشین پایتخت برای تکیه زدن برای جای لاریجانی مسیر سختی در پیش دارد.
رقیب جدی
کرسی ریاست مجلس در غیاب علی لاریجانی، پنج و شاید هم 6 متقاضی دارد. محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، مرتضی آقاتهرانی، مصطفی میرسلیم و شاید محمد مهدی زاهدی و سید شمسالدین حسینی. در این میان علیرضا زاکانی را میتوان جدیترین رقیب قالبیاف به حساب آورد. این طور که معلوم است و به گوش میرسد او از همین حالا تلاشها و رایزنیهایی را برای رئیس شدن شروع کرده است. نکته اینجاست که گویا شانسش هم کم نیست. زاکانی در این انتخابات ۱۹۰ هزار و ۴۲۲ رای آورد و نفر سوم قم شد. او برخلاف قالیباف قبلا هم نماینده مجلس بوده و در همین دوران خود را به عنوان یک چهره ضد برجام به همگان شناسانده است.
باید این احتمال را در نظر گرفت که اگر زاکانی شخصا نخواهد رییس مجلس شود، میتواند در ریاست گزینه پایداری یعنی آقاتهرانی موثر باشد.
گزینه پایداری
آقاتهرانی را نیز نباید دستکم گرفت. بالاخره نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری در مجلس یازدهم کم نیستند. از آنجایی هم که در جریان انتخابات دوم اسفند، درست در دقیقه 90 از خر شیطان پایین آمده و به ائتلاف با شانا رضایت دادند، حتما منتظر اجرت همراهی خود بوده و در انتخابات هیات رییسه سهمخواهی میکنند. این را نیز باید در نظر داشت که این بار مثل هفته منتهی به دوم اسفند نگران شکست در صورت عدم همراهی با شورای ائتلافیها نیستند و میتوانند خیلی جدی بر موضع خود پافشاری کرده و آقاتهرانی را آن بالا بنشانند.
ضمن اینکه آقاتهرانی سابقه نمایندگی در ادوار هشتم و نهم را داشته و از این جهت نسبت به قالیباف دست بالا را دارد. او با ۸۶۸ هزار و ۳۱۸ رای نفر سوم تهران شده و دبیرکلی جبهه پایداری است یعنی تشکیلاتی منسجم پشت سر دارد.
رقبای درجه دو
شاید زاکانی و بعد هم آقاتهرانی رقبای اصلی قالیباف باشند اما این به معنی آن نیست که رئیس آتی مجلس حتما یکی از این سه نفر است. به هرحال گزینههای درجه دومی هم در بین هستند. مثلا مصطفی میرسلیم که با ۸۹۲ هزار و ۳۱۸ رای نفر دوم تهران شده و با اتکا به سابقه خود در عرصه سیاست میتواند خواهان این کرسی باشد. او از قدیمیهای حزب کهنهکار موتلفه است و البته نسبت به آقاتهرانی در مجلس یازدهم هواداران کمتری دارد.
محمدمهدی زاهدی دیگر گزینهای است که از سوی رسانهها مطرح میشود و البته نمیتوان او را چندان جدی گرفت. او به عنوان نفر دوم کرمان راهی بهارستان شده و در مجلس دهم نیز پس از محمدرضا عارف به ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس رسید و اکنون سابقه ریاست یک کمیسیون را هم در کارنامه دارد. زاهدی همچنین با توجه به وزارت در دوران احمدینژاد میتواند روی آرای نمایندگان نزدیک به وی حساب کند و شاید بتواند حمایت جبهه پایداری را هم جلب کند.
سید شمسالدین حسینی نیز دیگر گزینهای است که اخیرا از سوی برخی رسانهها مطرح میشود. این طور که معلوم است وزیر اقتصادی احمدینژاد حسابی رایزنی و برخی را متقاعد کرده که مجلس یازدهم با توجه به اوضاع و احوال کشور، نیازمند یک رئیس مسلط به حوزه اقتصاد است. حسینی نیز مثل زاهدی به واسطه نزدیکی با احمدینژآد میتواند به جلب حمایت پایداری فکر کند. به این ترتیب اگر زاکانی مایل یه رئیس شدن نباشد و صرفا با پایداری همراهی کند، بعید نیست که چانهزنیهای حسینی به سرانجام رسد و بتواند خود را به عنوان گزینه اصلی این طیف مطرح کند. حتی در این صورت نیز بعید است که در مقابل قالیباف شانسی داشته باشد اما هیچ چیز از حالا معلوم نیست. باید تا خرداد منتظر ماند و دید که مجلس آتی بعد از شروع به کار چطور پیش میرود . باید دید که در نتیجه رقابتهای پیش رو نواصولگرایان و قالیباف به رویای خود میرسند یا فعالان سیاسی در این جریان از سردار خلبان چیزی شبیه محمدرضا عارف در مجلس دهم میسازند.