میدل ایست آی گزارش داد؛

کرونا چگونه ریاست‌جمهوری ترامپ را نابود می‌کند؟

کدخبر: ۳۳۳۰۱۲
اقتصادنیوز: پیتر اوبورن در میدل ایست آی نوشت: این بیماری همه گیر در آستانه نابود کردن ریاست جمهوری دونالد ترامپ است و پیامد‌های مهمی هم نه فقط برای آمریکا بلکه برای کل جهان در پی دارد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: اگرچه تست کرونای خود رئیس‌جمهور منفی درآمده، اما رهبری او در این بحران یک فاجعه بوده به طوری که تا حد زیادی افکار او را برای مردم روشن ساخته است.

نظرسنجی اخیر سی‌ان‌ان نشان داد که جو بایدن، رقیب دموکراتیک وی، محبوبیت ترامپ را از ۵۳ درصد به ۴۲ درصد کاهش داده است.

در این نظرسنجی همه رأی دهندگان نیز به بایدن یک مزیت قدرتمند بخشیدند به طوری که معاون رئیس جمهور سابق ۶.۴ امتیاز بیشتر نسبت به ترامپ کسب کرد.

مسلماً، در انتخابات ۲۰۱۶، ترامپ نشان داد که برای پیروزی به اکثریت آراء مردمی احتیاج ندارد، اما بایدن پیش از این در ایالاتی حیاتی مانند آریزونا، پنسیلوانیا و ویسکانسین از رئیس جمهور پیشی گرفته است. او در میشیگان نیز که یکی از ایالاتی بود که در سال ۲۰۱۶ رئیس‌جمهور در آن پیروز شد، رقابت تنگاتنگی با وی دارد.

طبق نظرسنجی که اخیراً توسط دانشگاه فلوریدا شمالی انجام شده، بایدن با ۶ امتیاز ترامپ را در فلوریدا پشت سر می‌گذارد. اگر نتایجی مانند این در ماه نوامبر نیز تکرار شود، بایدن با اختلافی اندک پیروز انتخابات خواهد شد.

واضح‌ترین نشانه فشار‌هایی که این رو‌ها در خلال بحران به ترامپ وارد می‌شود، روز سه شنبه در جلسه کاخ سفید خودش را نشان داد.

اول اینکه نباید فراموش کرد که ما هنوز در آمریکا برخلاف اروپا به اوج بیماری نرسیده‌ایم. در هر حال رئیس جمهور در هنگام رو به رو شدن با خبرنگاران، به طرز عجیبی ادعا کرد که وی اقتدار کلی در تصمیم گیری در مورد قوانین بهداشت عمومی درباره ویروس را دارد.

تاکنون بیش از ۲۳ هزار کشته شده‌اند، اما پیش بینی‌ها حکایت از آن دارد که اوضاع احتمالا خیلی بدتر از این‌ها می‌شود. افراد طبقه کارگر بدون دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی مناسب یا هر نوع مراقبت دیگری شعار انتخاباتی ترامپ را خوب به یاد خواهند آورد و به همین خاطر تصمیم می‌گیرند که چرا نباید به او رای دهند.

کسانی که با وعده قدرت و موفقیت ترامپ جذب او شده‌اند، می‌توانند چهره وحشت زده و گیج وی را در همین جلسات اخیر کاخ سفید به یاد بیاورند، ترامپ امروز فرمانده کل قوایی است که دیگر حتی نمی‌تواند خودش را جمع و جور کند، چه رسد به اینکه حافظ کشور باشد.

رئیس جمهور قبلاً نیز از رویارویی با این مشکل به طرز وحشتناکی گله و شکایت کرده است. طبق آخرین نظرسنجی‌های سی بی سی، تنها ۴۷ درصد معتقدند که ترامپ به خوبی بحران را کنترل می‌کند، برای اولین بار اکثریت آمریکایی‌ها معتقدند که او در کنترل این شرایط چندان موفق نبوده است. اکنون نگرانی‌های اصلی در آمریکا عدم آزمایش کافی کرونا و تجهیزات پزشکی ناکافی برای جلوگیری از شیوع ویروس است.

این قبل از آن است که ما در مورد عدم پاسخگویی ترامپ نسبت به معرفی داروی درمان مالاریا صحبت کنیم. چندی پیش رئیس‌جمهور آمریکا دارویی را برای درمان کرونا معرفی کرد در حالی که هرگز چنین چیزی از سوی متخصصان تاید نشده است. دکتر آنتونی فاوسی نیز شک و تردید‌های جدی در این ادعای ترامپ مطرح ساخت.

جای تعجب نیست که ترامپ در نظرسنجی‌ها این چنین عقب افتاده است. در ۲۳ مارس لحظه‌ای بی سابقه رخ داد جایی که سه شبکه اصلی ای‌بی‌سی، سی‌بی سی و ان‌بی‌سی جلسات رئیس جمهور را قطع و دیگر هرگز پخش آن را از سر نگرفتند. واقعا چرخشی بی سابقه!

مجازات‌های سیاسی

تا همین چند هفته پیش، او به پیروزی در انتخابات ماه نوامبر اعتقاد کامل داشت. حزب دموکرات درگیر رقابت و انشقاق و بایدن نامزد پیشتاز نیز با سردرگمی‌های مختلفی رو به رو بود.

اکنون به شکل کاملاً عملی، بحران کرونا ویروس می‌تواند به ترامپ کمک کند. هر ایالت آمریکا مجبور است ترتیبات جدید شتابزده اتخاذ کند تا به رای دهندگان اجازه بدهد آراء پستی یا آنلاین را به صندوق‌های رای بریزند. برای ایالت‌هایی که تحت کنترل جمهوریخواهان هستند این فرصت‌های جدیدی را برای سرکوب رأی دهندگان ایجاد می‌کند، چرا که احتمالاً رأی دهندگان دموکرات امکان رای دادن به این شکل را ندارند.

اتفاقی مشابه عامل پیروزی جورج دبلیو بوش در سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ نیز بود.

کرونا ویروس اگر قرار باشد در نقطه‌ای به ترامپ آسیب بزند آن نقطه اقتصاد است.

اقتصاد

فقط شرایط آمار‌های اقتصادی وحشتناک نیست، وحشت واقعی در بازار کار است. بسیاری از مردم به ترامپ اعتقاد داشتند چرا که او به آن‌ها شغل می‌داد.

در سال ۱۹۳۲، رئیس جمهور فعلی جمهوری خواه هربرت هوور کارزار انتخاباتی را به فرانکلین روزولت واگذار کرد. جورج دبلیو بوش، به دلیل رکود بسیار ملایم در ۱۹۹۲ آسیب دید و بیل کلینتون رقیب او که چندان هم شناخته شده نبود به قدرت رسید. به نظر می‌رسد که ترامپ هم در شرایط رکود مشابه‌ای قرار دارد.

تاثیر در خاورمیانه

ورود قریب الوقوع بایدن ممکن است این پروژه معامله قرن و الحاق دره اردن که هم نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو و هم رهبر حزب آبی و سفید بنی گانتز موافق آن هستند را با چالش مواجه کند. در سوی دیگری از این منطقه نیز پایان کار جمهوری ترامپ می‌تواند تأثیرات جالبی بر شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی داشته باشد، کسی که با دقت برنامه‌هایی را برای تسخیر تاج و تخت عربستان سعودی در پیش گرفته است.

او قبلاً برای پاکسازی تمام موانع باقی مانده برای سلطنت، دو عملیات پاکسازی در خانواده خود انجام داده است. همین ماه گذشته با دستگیری عمویش شاهزاده احمد بن عبدالعزیز که قصد داشت با استفاده از سازوکار مشروطه شورای بیعت، راه برادرزاده خود را مسدود کند، بازداشت شد.

اما همانطور که میدل ایست آی گزارش داد، محمد بن سلمان قصد دارد تا زمان اجلاس گروه ۲۰ در ماه نوامبر که عربستان سعودی میزبان آن است، پادشاه شود. برنامه این بود که پدرش ملک سلمان را وادار به واگذاری قدرت کند.

چه چیزی بهتر از اعزام پدرش برای زندگی در جزیره‌ای دور جهت محافظت از وی در برابر ویروس کرونا می‌تواند وجود داشته باشد؟

روی کارآمدن بایدن به معنای بازگشت سیا و وزارت خارجه در راس امور است و این عربستان را تهدید می‌کند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید