جزئیاتی درباره وضعیت انتخاباتی بحرانی برای ترامپ
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، نظرسنجی ها اصلا به سود ترامپ نیست: نه در حوزه سیاست خارجی، نه در حوزه اقتصاد و نه در خصوص شیوع کرونا و عواقب ناشی از آن.در این میان، جنجال سازی های رئیس جمهور آمریکا در ایالات مختلف این کشور و تهییج مردم برای شکستن قرنطینه نیز فعلا کمکی به او در نظرسنجی ها نکرده است. دونالد ترامپ طی روزهای اخیر، با جنجال سازی علیه ایالاتی مانند میشیگان، مینه سوتا و ویرجینیا که داری فرمانداران دموکرات هستند، سعی کرد شرایط بازی موجود در آمریکا را بر هم بزند! رئیس جمهور آمریکا تصور می کند که بحرانسازی های هیجانی در داخل آمریکا، می تواند منجر به اتحاد هواداران قبلی وی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 و جلب عده ای دیگر از شهروندان شود اما محاسبه وی در این خصوص کاملا نادرست بوده است!در چنین شرایطی مشاوران انتخاباتی ترامپ نیز هنوز مسیری را برای گذار از شرایط دشوار موجود پیدا نکرده اند. آنچه مسلم است اینکه استمرار شرایط موجود در نظرسنجی ها، به معنای شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 خواهد بود. برای بر هم زدن این بازی، مشاوران ترامپ تصمیم گرفته اند تا وی را وادار به رفتارهای هیجانی و پوپولیستی کنند. ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 نیز با استناد به همین "پوپولیسم" پیروز شد. فراتر از آن، ترامپ از آرای حداکثری سالمندان و حتی بخشی از آرای دموکراتها در سبد رای خود برخوردار بود که اکنون دیگر خبری از آنها نیست!
فعلا نظرسنجی های صورت گرفته در آمریکا نشان می دهد که محاسبات ترامپ و همراهانش در این خصوص چندان با واقعیت منطبق نیست! به عنوان مثال نظرسنجی "NSA" نشان می دهد که در میان رای دهندگان ایالات خاکستری آمریکا، تنها 16 درصد از رای دهندگان با ادعای ترامپ مبنی بر بهبود وجهه ایالات متحده در نظام بین الملل موافق هستند. 59 درصد ادعای بهبود وجهه بین المللی آمریکا از سوی ترامپ را کاملا رد کرده و بقیه شرکت کنندگان، هنوز نظری در این خصوص ندارند ! این نظرسنجی بیانگر آن است که سیاست خارجی ترامپ، مورد انتقاد اکثر شهروندان آمریکایی و حتی عده ای از جمهوریخواهان قرار دارد. طی سه سال اخیر، برخی مشاوران ترامپ به وی هشدار داده بودند که "سیاست خارجی نامتعادل" آمریکا از سال 2017 میلادی، می تواند به پاشنه آشیل رئیس جمهور فعلی این کشور تبدیل شود. هشدارهایی که ترامپ اکثر آنها را نادیده انگاشت.
شیوع گسترده کرونا، دغدغه دیگری است که ذهن مقامات آمریکایی را به خود مشغول ساخته است. نظرسنجی های دیگر در آمریکا نیز نشان داده است که عملکرد ترامپ در دوران شیوع ویروس کوید-19 ، مورد رضایت حدود 60 درصد از جمهوریخواهان قرار دارد. در روزهای نخست شیوع کرونا، این میزان، حدود 90 درصد بود! سقوط آزاد ترامپ در نظرسنجی ها، پیام خوبی را به کاخ سفید در قبال انتخابات ریاست جمهوری 2020 مخابره نمی کند. ترامپ در هفته های نخست بحران، توانسته بود رضایت 60 درصدی مردم آمریکا را نسبت به خود به دست آورد . در آن زمان هنوز شیوع کرونا تا این اندازه در همه ایالات گسترده نبود و برخی شهروندان تصور می کردند که تمسخر کوید-19 توسط ترامپ و بی تفاوتی وی نسبت به شیوع اولیه ویروس، برگرفته از نوعی آگاهی در قبال آن است! هم اکنون مشخص شده است که ترامپ چه رفتار مرگبار و کشنده ای را به ضرر شهروندان آمریکایی صورت داده است.
ماجرا به این نقطه ختم می شود! نظرسنجی مشترک ان .بی سی و وال استریت ژورنال نیز نشان می دهد که ترامپ به دلیل تمسخر ویروس کرونا و عدم صدور دستورات اولیه لازم برای مهار این ویروس، مورد خشم و انتقاد اکثر شهروندان آمریکایی قرار گرفته است. 65 درصد از شهروندان آمریکایی معتقدند که ترامپ طی روزهای نخست شیوع کرونا، این ویروس را جدی نگرفته و در نتیجه، امروز شاهد شیوع گسترده کرونا در ایالات متحده هستیم. در اواخر ماه مارس، 58 درصد رای دهندگان چنین نظری داشتند. به عبارت بهتر، هر اندازه از نیمه مارس سپری شده و تعداد مبتلایان و قربانیان شیوع کرونا در ایالات متحده بیشتر شده است، متقابلا شاهد کاهش محبوبیت ترامپ در نظرسنجی های ایالتی و عمومی هستیم.
ترامپ طی روزهای اخیر و با اعلام شورش در ایالاتی که دارای فرمانداران دموکرات هستند ، نشان داده است که تنها هدف وی پیروزی مجدد در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 می باشد. رئیس جمهور آمریکا فعلا این پیروزی را از دست رفته می بیند. مرور نظرسنجی هایی که در ایالات خاکستری صورت می گیرد، ذهن ترامپ را بیش از پیش آشفته ساخته است. سوال اصلی اینجاست که آیا رئیس جمهور آمریکا قدرت عبور از شرایط بحرانی فعلی را تا 6 ماه آینده خواهد داشت یا او نیز مانند بوش پدر و جیمی کارتر به رئیس جمهوری تک دوره ای تبدیل خواهد شد؟