از بیماری پنهان محمد بنسلمان تا زنی که محرم اسرارش است +تصاویر
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مشرق، «سعود السبعانی»، در کتاب «عربده کش ریاض» تلاش میکند، زوایای تاریک زندگی «سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه عربستان و فرزندش، «محمد بن سلمان»، ولی عهد این کشور را روایت کند.
تاکنون هفت قسمت از این کتاب منتشر شده که طی آنها به دوران کودکی «سلمان» و پیشینهی پدر (ملک عبدالعزیز) و مادرش (حصه السدیری) و انتصاب به امارت ریاض در ۱۹ سالگی (قسمت اول)؛ دورهی جوانی و غرق شدن در «شراب خواری و زن بارگی» (قسمت دوم)؛ قربانی کردن «فلاح بن سلطان»، پدر بزرگ مادری «محمد بن سلمان» برای فرار از یکی از رسوایی (قسمت سوم)؛ سرقت اموال جمعیتهای خیریه (قسمت چهارم)؛ ورود به عرصه «فرهنگ و هنر و رسانه» دنبال کردن اهدافش در این حوزه (قسمت پنجم)؛ وسواس مفرط برای جوانتر دیده شدن باعث روی آوردن «سلمان» که حالا به سلطنت رسیده بود، به عملهای زیبایی، تزریق بوتاکس و بزک کردن میشود (ششم) و سرانجام در قسمت هفتم نقل شد که چگونه «محمد» توانست دل «سلمان» را به دست آورد و چرا «بن سلمان» از «ملک عبدالله» کینه و نفرت داشت، احساسی که باعث میشود، از عموزاده هایش انتقام بگیرد.
کتاب عربده کش ریاض نوشته سعود السبعانی
و حالا ادامه داستان:
دسامبر ۲۰۱۵ میلادی سازمان اطلاعات و امنیت آلمان گزارش بی سابقهای درباره نقش عربستان سعودی در متزلزل کردن صلح و امنیت جهانی و منطقهای منتشر کرد که جامعه بین المللی را در بهت و حیرت فرو برد.
این گزارش به شکلی ویژه روی محمد بن سلمان تمرکز کرده و از سپردن زمام امور اقتصادی و سیاست خارجی عربستان به وی به شدت انتقاد و تاکید کرده بود، این اقدام روابط عربستان با متحدین منطقه ایش را به ورطه سقوط خواهد کشاند.
انتشار این گزارش از این جهت موجب حیرت محافل سعودی و جامعه بین المللی شده بود، چون سابقه نداشت، آلمانها روی چنین موضوعاتی کار کنند. در آن زمان این باور شکل گرفت که قراردادهای تجاری و روابط اقتصادی دلیل انتشار چنین گزارشی بوده است، تا وقتی که خبر ترور «جمال خاشقجی» در سفارت عربستان در استانبول منتشر شد.
محمد بن سلمان، ولی عهد سعودی
در این زمان روزنامه انگلیسی «دیلی میل» گزارشی منتشر کرد که در آن پرده از حقیقت گزارش سازمان اطلاع و امنیت آلمان بر میداشت. در این گزارش گفته شده بود که دلیل انتشار گزارش آلمانها پرونده پزشکی محمد بن سلمان، ولی عهد سعودی بود که سازمان اطلاع و امنیت آلمان به آن دست یافته بود.
این پرونده نشان میداد، بن سلمان در کودکی مبتلا به «صرع» و «بیماریهای روحی و روانی» بوده و در این کشور تحت درمان قرار گرفته و داروهای آرام بخش برایش تجویز شده است.
به ظاهر آلمانها پیش از دیگران از وضعیت روحی و روانی محمد بن سلمان مطلع شده بودند که اینگونه نسبت به انتصاب وی به، ولی عهدی عربستان واکنش نشان دادند. درحالی که رفتارهای محمد بن سلمان در طول این سالها درستی چنین گزارشی را ثابت میکند.
تصویری از دوران کودکی محمد بن سلمان
برخی از نزدیکان بن سلمان درحالی که ابتلای او به بیماریهای روحی و روانی را تایید کرده اند، میگویند، ولی عهد از سن ۲۰ سالگی به مصرف مواد مخدر روی آورده است. در ابتدا میزان مصرف او کم بود، اما هرچه میگذشت، بر میزان آن افزوده میشد که باعث تشدید بیماریهای قدیمی و کودکی در وی شده و نشانههای این بیماریها مانند روان پریشی، استرس، عدم تمرکز و پرخاشگری بار دیگر خود را آشکار کرده، به همین دلیل بن سلمان لیست بلند بالایی از داروهای مصرف میکند که پدر و مادرش نیز سال هاست، مصرف کنندهی آن هستند.
«بی خوابی» شدید یکی از مشکلاتی است که بن سلمان با آن دست به گریبان است، طوری که ۴ – ۵ شبانه روز بیدار است و پس از آن با استفاده از مقدار زیادی داروهای آرام بخش و خواب آور برای ۴۸ ساعت به خواب میرود و هنگامی که بعد از ۲ روز از خواب بیدار میشود و این بار برای به دست آوردن نشاط گذشته و تمرکز روی کارها از داروهای انرژی زا و نشاط آور استفاده میکند. به اعتقاد پزشکانش ادامه این روند بی تردید باعث میشود، در آینده خیلی زود نتواند، این وضعیت خود را از دیگران مخفی نگهدارد و این داروها تاثیرات مخرب خود را روی مغزش نشان دهند.
تصویری از دوران کودکی محمد بن سلمان
به نظر میرسد، بن سلمان این بیماری را از مادرش «فهده» به ارث برده باشد، چون گزارشهای پزشکی موجود نشان میدهد که از زمانی که «سلمان» در عربستان به قدرت رسیده، «فهده» دختر «فلاح بن سلطان آل حثلین» به بیماری روانی مبتلا شده که یک بیماری ارثی است و در خانواده اش وجود داشته و به همین ترتیب به بن سلمان و خواهران و برادران تنی اش هم رسیده است. موضوعی که باعث شده بود، تا قبل از قرار گرفتن تحت اقامت اجباری از سوی بن سلمان، جادوگرها و رمالها رفت و آمد بسیاری به قصرش داشته باشند.
درحالی که از آن طرف، ملک سلمان هم به دلیل آلزایمر و زانو درد و کمر درد شدید شرایط خوبی ندارد. افزون بر آن، شاه سعودی چند سال قبل نیز به دلیل بسته شدن رگهای قلبش مجبور به انجام عمل قلب شده بود، بالطبع بی خوابی و تند مزاجی بدیهیترین عوارض چنین بیماریهایی است و همین باعث شده تا بن سلمان تا جای ممکن شاه سعودی را از کارهای حکومتی دور نگهدارد و سرش را با بازی ورق و مهمانیها و جشنهای بزم و رقص گرم کند.
محمد بن سلمان و عشق بازیهای رایانهای
بنابراین، ملک سلمان هم به نوعی تحت اقامت اجباری قرار دارد و بن سلمان تنها به چهار نفر اجازه ملاقات با شاه سعودی را میدهد: «نایف الزهرانی»، مربی نوادگان سلمان، «شدید» از اهالی نجران که با تقلید صداها موجب خندهی سلمان میشود، «عبدالرحمن الزهرانی»، دایی فهده، مادر بن سلمان که پای ثابت در بازی ورق ملک سلمان محسوب میشود و «فهد الحثلین»، برادر فهده و دایی بن سلمان که مهمتر و مسئول نگهداری از شتر پادشاه سعودی به شمار میآید.
این افراد صرف نظر از مسئولیتهایی که دارند، موظف هستند، طول روزهای هفته به جز ۵ شنبه و جمعه ساعتهای متمادی از شبانه روز با شاه سعودی ورق بازی کنند و اواخر هفته جای خود را به دوستان بادیه نشین و بسیار نزدیک ملک سلمان دهند.
ملک سلمان به همراه برادر زاذه اش، محمد بن فهد درحال بازی ورق
گرچه وضعیت خود بن سلمان هم بهتر از پدرش نیست، طوری که گفته میشود، روزانه چند ساعت را به بازی «پوکر» با دوستان بسیار نزدیکش میگذراند که در راس آنها «ترکی آل شیخ» قرار دارد و هم بازیهای خود را مجبور میکند که روی مبلغی شرط بندی کنند که کمتر از یک میلیون ریال سعودی نیست.
تعداد همبازیهای بن سلمان در هر دور بازی متفاوت است و افراد نیز تغییر میکنند، اما آنچه مسلم است، اینکه «ترکی آل شیخ» پای ثابت و حاضر در تمام بازیهای بن سلمان است.
اگر بخواهیم، از افراد تشکیل دهنده حلقه نزدیک بن سلمان سخن بگوییم، باید از سه نفر نام ببریم: «سعود القحطانی»، «ترکی آل شیخ» و «بدر العساکر» این سه تن از نفوذ بسیار زیاد و اختیارات مالی گستردهای برخوردار هستند و اولین طبقه از افراد نزدیک به بن سلمان را تشکیل میدهند.
در طبقهی دوم افرادی، چون «عبد الرحمن الراشد» و «مساعد العیبان» و «احمد الخطیب» جای میگیرند. درحالی که طبقهی سوم را افرادی مانند «ترکی الحمد» و «محمد آل الشیخ» تشکیل میدهند.
ترکی آل شیخ و سعود القحطانی در یکی از هواپیماهای اختصاصی سلطنتی
اما در این میان دو نفر دیگر هستند که از این سه نفر به بن سلمان بسیار نزدیک ترند. اولین نفر از زنان خاندان سعودی که نام وی تاکنون افشا نشده، اما گفته شده از طرف پدری، جدش «سعد بن عبدالرحمن» و از طرف مادری، جدش به «محمد بن عبدالعزیز» معروف به «ابو شرین» میرسد و ۵ سال از بن سلمان بزرگتر است و به فعالیتهای گسترده تجاری و بازرگانیش معروف است.
کسی تاکنون نمیداند، چرا بن سلمان شیفتهی اوست، اما به شکلی عجیب و شگفت آور به او اعتماد دارد و مسئولیت تمام سرمایه گذاریهای شخصی اش در خارج عربستان و همچنین رسیدگی به تمام امور موسسات خیریه در داخل را به او سپرده و در عزلها و نصبها نظر او بر تمام نظرها و دیدگاهها ارجحیت دارد.
از این حیث، بن سلمان به او حقوق و مزایای خاصی، صرف نظر از حقوق و مزایایی که به عنوان یکی از اعضای خاندان حاکم دریافت میکند، اختصاص داده و فرمانهایی به وزارت خارجه جهت تسهیل سفر و استفاده از هواپیماهای اختصاصی و همچنین وزارت دارایی و صندوق سرمایه گذاری دستوراتی جهت پاسخ به درخواست هایش داده است.
محمد بن سلمان به همراه مجری شبکه سی بی اس آمریکا، درحالی برادرش شاهزاده خالد و سعود القحطانی در سمت چپ ایستاده مشاهده میشوند
این زن برای ناشناس ماندن، یا حضور و فعالیتی در صفحات ارتباط جمعی به ویژه «اینستاگرام» ندارد و یا فعالیتش بسیار اندک و محدود است، مثلا آخرین فعالیت وی در توئیتر به یک سال قبل باز میگردد. اندک کسانی که با وی ارتباط دارند، هم نمیدانند که برای بن سلمان کار میکند، چون همواره گفته که فعالیتهای تجاریش خصوصی و شخصی است.
نکته مهم این است که پدرش از وفاداران به شاهزاده «احمد بن عبدالعزیز» بوده، اما وی همواره سعی کرده، مانع بزرگنمایی این موضوع شود. برخی بر این باورند که او درصدد نفوذ درون بن سلمان جهت رسیدن به اموال غارت شدهای است که، ولی عهد سعودی اجازه دسترسی هیچ کس به آنها را نمیدهد و هزینه کرد آنها علیه خود بن سلمان است که البته این گفتهها صرفا حدس و گمان است.
اما نفر دوم، «فهد بن فلاح آل حثلین» است که دایی بن سلمان است و گفته شده نیم نگاهی به منصب مسئول دفتر پادشاهی دارد و به موجب فرمانی که از بن سلمان دریافت کرده، تمام افسران گارد سلطنتی موظف به ادای سلام نظامی به وی هستند. او نیز دارای اختیارات مالی و اداری گستردهای است و یکی از ده شخصیت اول مملکت است که اجازه دارد، هر سخنی درباره هر شخصیت مملکتی و سلطنتی بر زبان آورد.
فهد بن فلاح آل حثلین دایی صاحب نفوذ محمد بن سلمان
فهد بن فلاح نیز در سفرهای داخلی و خارجی خود از هواپیماهای دفتر پادشاهی سعودی استفاده میکند و همواره تعدادی از گارد سلطنتی او را اسکورت و همراهی میکنند. او را نسخهی دوم بن سلمان میدانند و همواره با هیأت رفاه و تامین اجتماعی عربستان درگیر است و بالطبع هر بار بن سلمان به دفاع از دایی وارد منازعات شده و اختلافات را به سود وی حل و فصل میکند.
افزون بر آن، بن سلمان کاخ بزرگی را برای اقامت به وی اختصاص و اجازه داده، به صلاحدید هرکس از دوستان و آشنایان را که علاقه دارد، در آن اسکان دهد. موضوعی که مورد سوء استفادهی فهد بن فلاح قرار گرفت و بن سلمان را وادار کرد، این امتیاز را لغو کند.
از دیگر امتیازات داده شده به فهد بن فلاح مصونیت قضایی است، لذا هر شکایتی که از او صورت میگیرد، راه به جایی نمیبرد و او با دست باز و خیالی آسوده دست به هر تخلفی میزند.