درخواست چهره‌های سیاسی از روحانی درباره عادل فردوسی‌پور و شجریان

کدخبر: ۳۳۸۲۹۶
اقتصادنیوز: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره دیدار روز گذشته سیاسیون با رئیس جمهور گفت: بیشترین بحث در این جلسه اقتصادی بود؛ شرایط اقتصادی کشور، تحریم‌ها، تأثیراتی که کرونا گذاشته و تدابیری که دولت اندیشیده و پیشنهادهایی برای اینکه دولت انجام دهد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در خصوص جلسه روز گذشته حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور با برخی سیاسیون و تشریح نکاتی که در این جلسه مطرح شد، طی سخنانی اظهار داشت: این نشست از ناحیه دفتر رئیس‌جمهور به عنوان حضور نمایندگان احزاب سیاسی مطرح بود و بنده اولین سخنران بودم و هیچ بحثی از مسائل سیاسی نداشتم بلکه فقط به مسائل اقتصادی پرداختم؛ آن هم درباره کرونا و تأثیرات اقتصادی که بر کشور گذاشته و سیاست‌هایی که اکنون دولت باید برای پشت سر گذراندن شرایط کرونا بکار بگیرد.

حجت‌الاسلام مصباحی مقدم هم‌چنین درباره مسائل مطرح شده در این جلسه و سخنان رئیس‌جمهور گفت: آقای رئیس‌جمهور صحبت‌هایی را در پاسخ به کسانی که اظهار نظر کردند بیان نمود و گزارشی از وضعیت شرایط کرونا در کشور و کنترل و مهار این بیماری ارائه کرد و از شرکت‌های دانش بنیان که صدا و سیما نیز به آن اشاره کرده است، سخن گفت.

وی تصریح کرد: مهمترین سخن آقای روحانی این بود که ما برای مدیریت کشور نیازمند به استفاده از دو یا سه حزب بزرگ هستیم و اگر این احزاب به میدان بیایند و مردم را نمایندگی کنند بهتر می‌تواند کشور را اداره کرد. اگر احزابی داشته باشیم که مبادله قدرت بین این احزاب صورت بگیرد، گاهی یک حزب قدرت را به دست بگیرد و اگر موفق بود، ادامه می‌دهد و مردم به این حزب پشت کرده و به حزب دیگر رو می‌کنند. احزاب که بیایند، کادر تربیت کرده، مسئولیت می‌پذیرند، مردم را نمایندگی می‌کنند و پاسخگوی آنان و واسطه‌ای بین مردم و قدرت خواهند بود.

عضو تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: البته این اشاره هم بود که اگر احزاب به میدان بیایند هزینه‌های اجتماعی نظام هم کاهش می‌یابد؛ من به عنوان مثال می‌گویم که هر حزبی که بیاید، اگر ۲۹۰ کاندیدا را در کشور معرفی کند، این افراد بهترین کسانی خواهند بود که در تهران و شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها از ناحیه آن حزب شناسایی شده‌اند و یک گزینشی صورت گرفته و با این گزینش، کار شورای نگهبان نیز ساده خواهد شد. توصیه ای که بهزاد نبوی به روحانی کرد/استقبال مصباحی مقدم از ایده رئیس جمهور برای تشکیل دو سه حزب قدرتمند /

حجت‌الاسلام مصباحی مقدم گفت: این به نوعی یک فیلتر بوده و تاثیرگذار است که کار شورای نگهبان برای شناسایی کاندیداها راحت‌ترمی‌شود و من این را اشاره کردم؛ و یا مثلا برای کاندیداتوری ریاست جمهوری اینطور نخواهد بود که اتفاقا کسی گُل کند و رئیس‌جمهور شود و آن چند روز آخر مشخص شود. بلکه حساب شده خواهد بود و چهار سال زمان در اختیار هر یک از احزاب است تا بهترین‌های خودشان را برای کاندیداتوری ریاست جمهوری و تشکیل دولت معرفی کنند و بعد هم آن حزب سعی می‌کند وزرای خود را برای دولت آینده انتخاب و روی آنها کار کند و بهترین‌های خود را به میدان می‌آورد و پخته‌تر و حساب‌شده‌تر خواهد بود و ایشان این سخن را گفت.

وی در پاسخ به این سوال که حاضران در جلسه از هر جناح سیاسی بر چه مسائل محوری تاکید داشتند؟ گفت: بیشترین بحث در این جلسه اقتصادی بود؛ شرایط اقتصادی کشور، تحریم‌ها، تأثیراتی که کرونا گذاشته و تدابیری که دولت اندیشیده و پیشنهادهایی برای اینکه دولت انجام دهد. برخی مسائل سیاسی را مطرح کردند ولی این افراد اندک بودند.

بی اعتنایی شجریان و فردوسی پور برای جامعه دردناک است

 علی شکوری راد، فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در باره جلسه روحانی با فعالان سیاسی گفت: در این جلسه ۱۵ تن از فعالان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا حضور داشتند که اگر بخواهیم اعضای دفتر ریاست جمهوری را هم درنظر بگیریم، تعداد حاضرین تقریبا به ۲۰ نفر می رسید. بحث های حاضرین بیشتر بُعد اقتصادی داشت و تنها اظهارات تعداد کمی جنبه سیاسی پیدا کرد. در این جلسه علاوه بر آقای روحانی، آقایان واعظی، رحمانی فضلی و آشنا حضور داشتند و مدیریت جلسه نیز بر عهده آقای وردی نژاد بود.

بنابر گزارش جماران، وی درباره مهم ترین نکاتی را که حاضرین مطرح کردند، اظهار کرد:  آقای مصباحی مقدم از آنجا که خود عضو شورای فقاهتی بانک مرکزی است، ۱۰ محور تصمیماتی را که در آنجا گرفته شده برای رئیس جمهور بازگو کرد که از ذکر جزئیات آن خودداری می کنم. آقای بهزاد نبوی نیز گفت که بزرگترین دستاورد دولت «برجام» بوده که با آمدن ترامپ و برخی اقدامات مخالفان دولت در داخل  تلاش شد آن را ناکام بگذارند. توصیه ایشان به آقای روحانی این بود که به هیچ وجه از برجام خارج نشوید و تأکید کرد ادامه برجام در همین وضع فعلی نیز برای کشور مفید است. تاکید آقای نبوی این بود که ما باید ابتدا سیاست خارجی خود را سامان دهیم و بعد مسائل داخلی را به سامان برسانیم. 

این فعال سیاسی افزود: آقای جلایی پور به طبقه متوسط اشاره کرد که می توان بیشترین نارضایتی را در آن مشاهده کرد. او همچنین گفت پتانسیل کارشناسی دولت ضربه خورده است. قبل از دولت فعلی این کارشناسی ضربه خورده بود و الان همچنان آسیب دیده است. او با اشاره به حوادث آبان ماه از رئیس جمهور پرسید؛ چرا آمار درست کشته شدگان را ارائه نمی کنید تا فرصت ایجاد نشود برای کسانی که ادعا کنند ۱۵۰۰ نفر بوده است. بعد نیز گفت شما دولت برجام بودید، نگذارید با این قضایای بورس به «دولت بورس» تبدیل شوید. چون سرنوشت بورس هنوز مشخص نیست

شکوری راد همچنین درباره بیان نکات و اظهارات خود به رئیس جمهور گفت: من پس از آقای مظفر صحبت و ابتدا از دولت تشکر کردم. چرا که دولت در این شرایط کار سخت و سنگینی را به دلیل فشارهای داخلی، تحریم‌ها و  شیوع کرونا برعهده دارد و اشاره کردم که حتما مجلس یازدهم نیز بر سختی کار دولت خواهد افزود. به رئیس جمهور گفتم شما به عنوان دولت باید در پایان دوره خود بگویید که چه تحویل گرفته اید و چه تحویل می‌دهید. همچنین اشاره کردم ضرورت توسعه در کشورها را ابتدا سرمایه اقتصادی ذکر می کردند بعد گفتند سرمایه انسانی اما حالا به سرمایه های اجتماعی و نمادین بها می‌دهند و آنها را مهم و ضروری می‌دانند.

دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت: اشاره کردم که ما بخش بزرگی از سرمایه اجتماعی خود را که همانا اعتماد و رضایتمندی مردم است از دست داده‌ایم و سرمایه‌های نمادین خود را که مقوم جامعه هست، از کار انداخته‌ایم. در خصوص سرمایه نمادین از محصورین یاد کردم و گفتم با این که امروز در حصر هستند و  ظاهرا کسی به آنها کاری ندارد ولی این مساله به مثابه یک زخم در پیکر مردم باقیمانده است و آزار دهنده است. تاکید کردم اینکه این افراد در حصر باشند و شخصی مانند آقای خاتمی به حاشیه رانده شود و حتی به چهره های هنری و ورزشی محبوب مردم مانند آقایان شجریان و فردوسی پور بی اعتنایی شود، برای جامعه دردناک است و مردم نسبت به این مسائل حساس هستند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید