ناامیدی حامیان ترامپ از الکتورها
به گزارش اقتصادنیوز به نقل ازایرنا، روند انتخابات آمریکا همچنان ادامه دارد و در فرایند قانونی دیگر، امروز دوشنبه نشست گزینشگران در هر ایالت برگزار میشود تا نتیجه قطعی الکترالها را مشخص کنند.
هر ایالت به استثنای ماین و نبراسکا، متناسب با تعداد اعضای مجلس نمایندگان و همچنین ۲ سناتور خود، رای الکترال دارد. اگرچه گفته میشود این اقدام برای متوازن ساختن قدرت ایالتهای ضعیف با ایالتهای قوی و همچنین تاثیر کنگره بر انتخابات انجام شده است اما به طور یقین، تاثیر مثبتی بر آرای اکثریتی نخواهد داشت که بیشترین رای را به یک نامزد دادهاند.
برای پیروزی در انتخابات، کسب حداقل ۲۷۰ رای الکترال لازم است. بر اساس رویه معمول، هر نامزدی که بیشترین رای را در ایالت به دست آورد، تمام آرای الکترال به سبد او ریخته میشود. با این حساب، جو بایدن نامزد حزب دموکرات تا کنون ۳۰۶ رای و دونالد ترامپ رئیس جمهوری فعلی و نامزد حزب جمهوریخواه، ۲۳۲ رای الکترال را از آن خود کردهاند.
با این حال، ۲ بار در سالهای اخیر، یکی در سال ۲۰۰۰ و دیگری در سال ۲۰۱۶، اتفاق افتاد که برخی از گزینشگران بر خلاف آرای اکثریت ایالتی، در نشست الکترال رای دادند و باعث شدند رقیب با وجود داشتن برتری آرای مردمی ببازد. این افراد به عنوان "گزینشگران بی ایمان یا بی وفا" شناخته میشوند چرا که به رای اکثریت پشت کردهاند.
اکنون این نشست به ویژه با توجه به تلاش فراوان ترامپ و کارزار انتخاباتی او، بسیار مورد توجه قرار گرفته است که آیا باز هم در گزینشگران، این رویه نقض میشود و به ترامپ رای میدهند یا خیر.
نشست گزینشگران در یک مکان برگزار نمیشود. انتخابکنندگان هر ایالت و گزینشگران منطقه کلمبیا در محلی از پیش تعیین شده توسط قانونگذارشان، معمولا پایتخت ایالت، با هم دیدار میکنند.
انتخابات با فناوری پایین است. رای دهندگان با رای کاغذی نظرشان را اعلام میکنند به گونهای که یک رای برای رئیس جمهوری و یک رای برای معاون رئیس جمهوری است. آرا شمرده میشوند و گزینشگران، ۶ تاییدیه را با نتایج امضا میکنند. هر گواهی با گواهی فرماندار که جزئیات مجموع آرای ایالت را ضمیمه میکند، جفت میشود.
سپس این ۶ نسخه برای افراد مختلفی که قانون مشخص کرده است از طریق پست و مهمترین نسخه برای رئیس سنا، معاون اول رئیس جمهوری ارسال میشود.
در ۶ ژانویه، اعضای مجلس نمایندگان و سنا در قالب کنگره آمریکا به ریاست معاون اول رئیس جمهوری (در حال حاضر مایک پنس) تشکیل جلسه میدهند، پاکت نامههای مربوط به هر ایالت و ناحیه کلمبیا باز شده و آرا به ترتیب الفبا شمارش میشود و تطابق داده خواهد شد.
اگر حداقل یک عضو از هر مجلس با برخی آرای گزینشگران به صورت کتبی مخالفت کند، مجلس نمایندگان و سنا به طور جداگانه برای بحث و گفتوگو در این زمینه تشکیل جلسه میدهند.
هر دو مجلس باید رای گیری کنند تا اعتراض مطرح شده مورد پذیرش قرار گیرد، یعنی هم سنا و هم مجلس نمایندگان باید اعتراض را وارد بدانند. حال در شرایط فعلی که مجلس نمایندگان در اختیار اکثریت دموکراتها قرار دارد، هیچگاه این رویه قانونی موفق نخواهد شد آرای ایالت یا ایالتهایی را باطل کند و در نهایت هرآنچه را که ایالتها تعیین کردهاند، محاسبه خواهد شد.
پس از این، یک مرحله باقی میماند و آن افتتاحیه ریاست جمهوری در ۲۰ ژانویه است.
اما دونالد ترامپ که تا کنون از پذیرش نتایج امتناع کرده و همچنان به دنبال طرح دعاوی حقوقی برای متقلبانه خواندن انتخابات دارد، بازی را تمام شده نمیداند.
با اینکه دیوان عالی آمریکا دادخواست تگزاس برای ابطال نتایج چهار ایالت جورجیا، میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین را رد کرد که از سوی ترامپ، ۱۷ایالت جمهوریخواه و ۱۰۶ عضو مجلس نمایندگان حمایت میشد؛ ترامپ همچنان به طرح دعاوی ادامه میدهد، جمهوریخواهان با حمایت از این شکایتها، در کنگره آمریکا اعتراض خواهند کرد و فشار را به حدی بالا خواهند برد که مایک پنس معاون اول رئیس جمهوری برای اعلام پیروز انتخابات، در شرایط دشواری قرار گیرد.
اظهارات "موریس بروکس" نماینده آلاسکا در روز یکشنبه در مورد به چالش کشیدن نتایج انتخاباتی ایالتهای آریزونا، پنسیلوانیا، نوادا، جورجیا و ویسکانسین تاییدی بر این فرضیه است که جمهوریخواهان از دیوان عالی و همچنین نشست گزینشگران ناامید شدهاند و تنها میدان باقیمانده را صحنه کنگره میدانند.
از این رو، باید ادامه انتخابات را در ۶ ژانویه (۱۷ دیماه) پیگیری کرد تا برنده نهایی از زبان معاون ترامپ اعلام شود.