بارشهای بهاری: نوبخت: رفع نگرانی شد؛ مدیرعامل آب منطقهای: گول نخوریم
نوبخت در رابطه با مشکل آب:
بارشهای بهار توانسته بخشی از کمبود آب را جبران کند
به گزارش اقتصادنیوز، سخنگوی دولت گفت: امیدواریم با برنامه جدید مقابله با تنش آبی، همگام با مشارکت مردم و با قبول این واقعیت که در تنگنای آبی قرار داریم، با مدیریت صحیح مصرف از این تنگنای آبی عبور کنیم.
محمدباقر نوبخت طی سخنانی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به مصوبه روز گذشته هیئت دولت درباره تصویب برنامه پیشنهادی گروه ملی آب برای مقابله با تنش آبی، اظهار کرد: این برنامه از سوی کارگروه ملی آب تهیه شده و حاوی برنامه ای برای مقابله با تنش آبی است که شورای آب و نهایتا هیئت دولت آن را تصویب کرد و ۱۶۰۰ میلیارد تومان برای این طرح پرداخت خواهد شد که ۷۰۰ میلیارد آن از منابع وزارت نیرو و ۹۰۰ میلیارد تومان نیز توسط سازمان برنانه و بودجه پرداخت خواهد شد.
وی افزود: نزولات جوی در بهار توانسته بخشی از این کمبود آب را تامین کند، اما کماکان با کمبود منابع مواجه هستیم.
سخنگوی دولت همچنین در خصوص تراز بازرگانی در یک ماه نخست سال جاری، گفت: بر اساس گزارش گمرک، واردات ۲ میلیارد و ۵۲۹ میلیون دلار و صادرات ۳ میلیارد و ۱۳۳ میلیون دلار بوده است که بر این اساس، واردات ۷.۷ درصد افزایش و صادرات ۱۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
نوبخت با اشاره به اجرایی شدن سیاستهای جدید ارزی دولت، تاکید کرد: تاکنون برای ۱۵ هزار و ۴۰۳ فقره کالا بالغ بر ۳ میلیارد و ۴۳۳ میلیون یورو ارز تخصیص یافته است و علاوه بر آن ۳ هزار میلیارد تومان نیز برای کالاهای اساسی و دارو در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه ما انتظار داریم سازمان حمایت از مصرف کننده و تعزیرات در این موضوع نظارت داشته باشند و هیچ توجیهی پذیرفته نیست، اظهار کرد: حال که دولت برای کالاهای اساسی و دارو که با ارز ۳ هزار و ۸۰۰ وارد میشود، این شرایط را در نظر گرفته نباید این اقلام قیمت بالاتر عرضه شود و باتوجه به شوکی که به بازار ارز وارد شد، ما قول دادیم که مهار شرایط را انجام دهیم و قصدمان محدود کردن مردم نیست، بلکه مهار شرایط و شفافسازی است.
سخنگوی دولت ادامه داد: اگر معاملهای در بازار انجام شود که با نرخهایی غیر از نرخهای اعلام شده، صورت گرفته، نباید آن را به کل اقتصاد تعمیم داد چرا که از نظر ما خارج از این چارچوب غیرقانونی انجام شده است. به هرحال وظیفه ماست که مردم را در سختی قرار ندهیم، چرا که ما برای ۸۰ میلیون نفر تصمیم میگیریم.
وی با اشاره به در پیش رو بودن هفته معلم اظهار کرد: هر سال در هفته معلم بنا بر ضرورت پرداختهایی داریم و روز گذشته هم با وزیر آموزش و پروش صحبت کردیم و مقرر شد با تنخواهی که به آموزش و پرورش داده میشود، حق الزحمه امتحانات و خرید خدمت پرداخت شود.
نوبخت ادامه داد: سال گذشته بعد از پرداختها به آموزش و پرورش به من اطلاع دادند که ۹۸ میلیارد تومان از حق الزحمه معلمان پرداخت نشده که به سرعت به سازمان برنامه و بودجه دستور پرداخت دادم و مسئولان امر هم توبیخ شدند که چرا باوجود پرداخت دولت این مبلغ پرداخت نشده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: ما باید افرادی که از درآمد بیشتری دارند اخذ مالیات بیشتری داشته باشیم و اشخاصی که کمتر درآمد دارند کمتر دریافتی داشته باشیم. اما کسانی هستند که از چتر مالیاتی فرار میکنند ولی ما سیستمی را طراحی کردیم که افراد دیگر نتوانند این کار را انجام دهند. البته، اظهارات نوبخت با واکنش معکوس مدیرعامل آب منطقهای تهران همراه شد.
مدیرعامل آب منطقهای تهران: بارندگیهای اخیر تاثیر چندانی در حل بحران آب پایتخت ندارد
نباید فریب بارشهای موقتی را خورد
علیرغم بارشهای شب گذشته در پایتخت مدیرعامل آب منطقهای تهران اعلام کرده که هنوز میزان بارندگیها نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد منفی است، لذا نباید فریب بارشهای موقتی را خورد.
محمدرضا بختیاری درباره وضعیت بارشها در استان تهران گفت: بر اساس آمار بارشها تا صبح امروز، تاکنون ۱۸۴ میلیمتر بارندگی در پایتخت صورت گرفته که این عدد نسبت به سال گذشته که عددی ۲۹۵ میلیمتری بود ۳۸ درصد و نسبت به درازمدت که عددی ۲۳۷ میلیمتر بوده ۲۳ درصد کاهش داشته است.
وی در خصوص وضعیت سدهای پایتخت نیز عنوان کرد: در حال حاضر حجم مخازن پنجگانه تامینکننده آب تهران ۶۵۸ میلیون مترمکعب است و این در حالیست که این عدد در سال گذشته ۸۲۷ میلیون مترمکعب بوده است.
مدیرعامل آب منطقهای تهران با تاکید بر اینکه میزان ذخیره سدها نسبت به سال گذشته ۲۱۴ میلیون مترمکعب و نسبت به درازمدت ۳۶۰ میلیون مترمکعب منفی است، اظهار کرد: شرایط فعلی بیانگر این است که در تهران نیز با مشکل آب مواجه هستیم.
به گفته بختیاری، علیرغم اینکه در اردیبهشتماه وضعیت بارندگیها نسبت به پارسال بهتر بوده ، اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم، چرا که ذخیره برف تهران نسبت به سالهای قبل کاهش یافته و این بدین معناست که چالشهای تهران در این حوزه همچنان پابرجا است.
وی با تاکید بر این مساله که امسال در شهر تهران جیرهبندی آب نداریم، بیان کرد: وضعیت استان تهران در قیاس با برخی استانها بهتر ارزیابی شده است، اما این مساله به معنای رفع چالشهای آبی در پایتخت نیست.
مدیرعامل آب منطقهای تهران با بیان اینکه بارندگیهای اخیر تاثیر چندانی در حل بحران آب پایتخت ندارد، گفت: میزان روان آبها ۷۰۰ میلیون مترمکعب نسبت به گذشته کاهش داشته و پیش بینی میکنیم ورودی سدها نیز امسال نسبت به سال قبل ۳۵۰ میلیون مترمکعب کاهش داشته باشد.
در همین راستا چندی پیش علیرضا نوذری پور قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران در خصوص برنامههای در نظر گرفته شده برای مقابله با این بحران در تهران به ایسنا گفت: با قوه قضاییه به منظور برخورد با مشترکان پر مصرف و انشعابات غیر مجاز مذاکراتی را داشته ایم که پس بررسی میزان بارشها و میزان مصرف پس ازاخذ مجوزهای لازم نسبت به مقابله اقدام خواهیم کرد.