بودجه سازمان ملل برای غزه رو به اتمام است
به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از دویچه وله؛ رزماری دیکارلو، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت این سازمان در نیویورک اعلام کرد که بودجه سازمان ملل برای تأمین سوخت نهادهای زیرنظرش در شرایط اضطراری نوار غزه رو به پایان است.
در نوار غزه ۲۵۰ نهاد، از جمله بیمارستانها و مراکز تأمین آب، با پشتیبانی سازمان ملل متحد فعالیت میکنند. سوخت مورد نیاز این نهادها -از جمله برای تأمین برق- توسط سازمان ملل متحد تأمین میشود.
معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل تأکید کرد که ذخیره داروهای ضروری برای نوار غزه هم رو به تمام است. او گفت که ۴۰ درصد داروهای ضروری بیمارستانهای غزه کاملا تمام شده است. رزماری دیکارلو خواستار کمکی معادل ۵/ ۴ میلیون دلار برای تأمین نیازهای ضروری مردم غزه تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۱۸) شد.
او از تمام طرفهای درگیر در تحولات غزه خواست که امکان تأمین کمکهای انساندوستانه لازم برای نوار غزه را فراهم کنند و تأکید کرد: «این کمکها نباید قربانی تحولات سیاسی و امنیتی غزه باشند.»
وضعیت ناپایدار امنیتی
اسرائیل و حماس که کنترل نوار غزه را در اختیار دارد، از ماه گذشته درگیر یک نبرد سنگین شدند. حماس دهها راکت به سوی خاک اسرائیل شلیک کرده و نیروی هوایی ارتش اسرائیل دهها بار نوار غزه را بمباران کرده است. اسرائیل ارسال سوخت به نوار غزه را هم متوقف کرده است.
اما دلیل اصلی کسری بودجه سازمان ملل متحد برای غزه تصمیم رئیسجمهور آمریکا برای کاهش کمکهای مالی دولت آمریکا به دفتر کمکرسانی به پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد است.
بودجه این نهاد از ۳۶۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۶۰ میلیون دلار در سال جاری میلادی کاهش پیدا کرده است. دونالد ترامپ تهدید کرده تا زمانیکه فلسطینیها آماده از سرگیری مذاکرات صلح با اسرائیل نباشند، بودجه دفتر کمکرسانی به پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد در دولت آمریکا را افزایش نخواهد داد.
در واکنش به تصمیم دونالد ترامپ سایر کشورها اعلام کردند که مبلغ بیشتری به این نهاد کمک خواهند کرد.