حایر، یک داستان موفقیت چینی

کدخبر: ۲۵۷۵۴۴
اقتصادنیوز: شرکت لوازم خانگی حایر در سال ۱۹۸۴، در شمال چین به دست ژانگ رویمین، تاسیس شد. ژانگ و تیم مدیریتی او تلاش کردند این شرکت غرق در بدهی را تنها ظرف ۴ سال به برترین تولیدکننده یخچال در چین تبدیل کنند. حایر چند سال متوالی به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و خرده‌فروش لوازم خانگی مثل یخچال، گاز و تصفیه‌کننده هوا در دنیا شناخته شد و حالا محصولات خود را در ۶ قاره به فروش می‌رساند و درآمد ناخالص ۱۷ میلیارد دلاری دارد.

به گزارش اقتصادنیوز، اما چه چیزی باعث موفقیت این شرکت خارج از چین شده و چرا همزمان با لغزش خیلی از شرکت‌های چینی دیگر، حایر همواره درخشیده است؟ وقتی حایر اولین بار تصمیم گرفت پا در آمریکا بگذارد، خارج از چین برندی چندان شناخته شده نبود و به خصوص محصولات چینی در تمام دنیا با کیفیت پایین و عدم رعایت قوانین صنعتی شناخته شده بودند. اما این شرکت بر ایجاد و حفظ تصویر برند متمرکز شد؛ تصویری که از نگرش منفی خیلی از مصرف‌کنندگان نسبت به محصولات چینی، مجزا است. هدف حایر این است که مصرف‌کنندگان، به‌خصوص در آمریکا و اروپا را متقاعد کند که حایر یک برند با کیفیت است، نه برندی که از چین وارد شده است. بر این اساس، این شرکت سعی کرد همان‌طور که در بازار محلی چین فعال است، با گوش دادن به مشتریان و تولید محصولات بر اساس پیشنهادها و انتقادات آنها، برتری خود را در آمریکا و اروپا هم حفظ کند. همین موضوع به‌عنوان مثال باعث شده حایر نوعی ماشین لباسشویی برای جوامع چینی تولید کند که نه تنها لباس می‌شوید، بلکه می‌توان در آن سیب‌زمینی و سبزیجات هم شست! یا یخچالی که سه در دارد و برای مشتریان سالخورده اروپایی مناسب است؛ یا فریزری مناسب کشورهای آفریقایی که می‌تواند تا چند ساعت بعد از قطع شدن برق، خنک بماند.

حایر مراکز تحقیقی در آمریکا و اروپا ایجاد کرده و در آنها از مصرف‌کنندگان در همه سطوح توسعه محصول دعوت می‌کند تا محصولات جدید را تست کنند و پیشنهادها و نظرات خود را مطرح کنند. به این ترتیب، شرکت می‌تواند محصولات خود را برای بخش‌های کوچک‌تر بازار متناسب‌سازی کند و به‌عنوان مثال، در حال حاضر بیش از ۱۰۰ مدل یخچال متفاوت تولید کرده است.  این شرکت در نهایت، توانست برای خرید بخش لوازم خانگی کمپانی بزرگ آمریکایی جنرال الکتریک به قیمت بیش از ۵ میلیارد دلار، به توافق برسد. در مورد ساختار مدیریتی باید گفت حایر رویکردی اتخاذ کرده که اصلاحاتی بنیادین را در آن رقم زده است. این شرکت لایه مدیران میانی را به‌طور کلی حذف کرده و در عوض، پست رهبری پروژه را تعیین کرده تا افراد مفاهیم و ایده‌های تازه خود را بدون طی کردن بوروکراسی‌های اداری مطرح کنند. به این ترتیب، نوآوری و خلاقیت در حایر به اوج خود رسیده و همه در یک سطح برای مطرح کردن ایده‌های جدید و ربودن فرصت‌هایی که با استفاده از آن‌ها بتوانند طراحی‌های خودشان را توسعه دهند، با هم در رقابت هستند.

مریم رضایی

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید