کرونا دره سیلیکون هند را خالی کرد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اتاق بازرگانی تهران؛ پاندمی ویروس کرونا، دره سیلیکون هند را متحول کرده است. مغازهها به سرعت در حومه مجلل این کلانشهر شلوغ هند تخلیه میشوند و کافهها که روزگاری مورد استقبال نیروی کار جوان شرکتهای این منطقه بودند، خالی ماندهاند. فضای داخلی نمایشگاهها، غذاخوریها و شرکتهای نرم افزاری را گرد و غبار گرفته است. سیانبیسی گزارشی از این وضعیت هند منتشر کرده است.
طبق این گزارش، ساکنان، آنجا را «حمام خون در خیابان» صدا میزنند. کورامانگالا، مکانی محبوب در میان دانشجویان دانشگاهها و جوانان متخصص در جنوب بنگالورو، پایتخت فناوری اطلاعات هند است. در آنجا ترکیبی از آپارتمانهای لوکس، ساختمانهای تجاری و خانههای ییلاقی مجلل دیده میشود که بسیاری از میلیاردرهای هندی در آنجا زندگی میکنند.
اما با ماهها تعطیلی شرکتها و شهر و وضعیت اجاره، شرکتها مجبور شدند فضای کاری خود را به حومه ارزانتر منتقل کنند.
هزاران دانشجو و متخصصانی که در شرکتهای فناوری اطلاعات کار میکردند، در همین منطقه هم زندگی میکردند، اما با دور کاریهای دوره قرنطینه آنها به مناطق اصلی زندگی خود نقل مکان کردهاند. حتی زمانی که شهرها دوباره بازگشایی شدند، نیروی کار حرفهای بنگالورو با سرعت بسیار کندتری نسبت به سایر شهرهای بزرگ دیگر به کار برگشتند این ماجرا میتواند خطر بهبودی طولانی مدت این شهر را افزایش دهد.
بنگالورو که به عنوان بنگالور هم شناخته میشود، نزدیک به 345 هزار مورد ابتلا و 4000 مورد مرگ براثر کرونا ثبت کرده است. در سراسر هند بیش از 8.4 میلیون نفر آلوده شدهاند و بیش ا ز 125 هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
در ماه می، دولت بسته محرک 266 میلیارد دلاری را اعلام کرد، اما تقاضای مصرف کننده و تولید هنوز بهبود نیافته است و مناطق خرید و مراکز تجاری هنوز رونق نیافتهاند.
در سرتاسر بنگالورو، داستانها یکسان است. صاحبان ملک یا باید مکان خود را ارزان اجاره دهند یا خالی بودن آن را تماشا کنند.
سیآر جاناردهانا، رئیس فدراسیون اتاقهای بازرگانی و صنایع کارناتاکا میگوید: 15 درصد از مشاغل شهر بنگالورو تعطیل شدهاند و 140 هزار صنعت و فروشگاههای کوچک و بزرگ برای همیشه تعطیل شدهاند. این شهر تا پس از بازگشایی اقتصاد شاهد بهبودی آهستهای بوده است و انتظار میرود این بحران تا پایان همهگیری کرونا ادامه داشته باشد. مردم در موقعیتی نیستند که از خانه بیرون بیایند و میخواهند از خانوادههای خود محافظت کنند.