ساخت متروی تهران به مناقصه می رود/امکان اعدام تروریستهای اقتصادی
تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است.
اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم.روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
29 مهر 1350؛ مناقصه ساخت 100 کیلومتر مترو تهران برگزار میشود
امیرعباس هویدا، نخستوزیر در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه گفت: یک هیات اقتصادی خصوصی فرانسه به ریاست آنتوان پینه بهزودی وارد تهران خواهد شد.
در حال حاضر صحبت از ساختمان یک مترو است. ما یک پروژه شبکه راهآهن شهری یکصد کیلومتری داریم و وقتی جوانب مساله را بررسی کردیم، شرایط مناقصه آنها را اعلام خواهیم کرد و بدیهی است فرانسه میتواند در این مناقصه شرکت کند.
29 مهر 1360؛ محاکمه عاملان تروریسم اقتصادی در دادگاه انقلاب
حجتالاسلام موسوی تبریزی، دادستان کل به تروریسم اقتصادی اشاره کرد و گفت: ما با این مساله بهطور قاطع برخورد خواهیم کرد و این مساله مدتی است مثل یک تروریست قاتل جانی که اسلام اجازه میدهد که آنها را اعدام کنیم. برای اینکه میخواهند اهداف مقدس یک ملتی را نابود کنند و اجانب را بر ایران مسلط کنند و ما با افراد جنایتکاری که میخواهند بهوسیله احتکار و خیانتهای اقتصادی دیگر در جامعه شرارت کنند، برخورد قاطعانه خواهیم کرد و اگر کسی از قانون تخلف کرد و به تروریسم اقتصادی دست زد در دادگاههای انقلاب بهعنوان ضدانقلاب محاکمه و مجازات خواهد شد.
شرکتهای تعاونی و روستایی از افراد ناباب پاکسازی می شود
سیدحسین متولیزاده، مدیرعامل سازمان تعاون روستایی ایران: در پاسخ این سوال که با توجه به انتقاداتی که پیرامون اداره بعضی از شرکتهای تعاونی توسط زمینداران بزرگ عنوان شده چه تغییراتی در نحوه اداره این شرکتها بهوجود خواهد آمد، گفت: بسیاری از شرکتهای تعاونی در قبل از انقلاب توسط خانها و فئودالها اداره میشد که ما از اختیارات قانونی استفاده کردیم و به استانها گفتیم در مکانهایی که افراد نابابی در شرکتهای تعاونی باشند با توجه به جو محل این افراد ناباب را پاکسازی کنند و الان در مازندران کمیتهای با همکاری جهاد سازندگی و دادستانی انقلاب تشکیل دادیم که این مساله را بررسی کنید و افرادی را که واجد صلاحیت نیستند کنار بزنند.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی ایران در مورد خرید حبوبات گفت: ما تا این ساعت حدود 6 هزار تن حبوبات خریداری کردهایم که نزدیک 4 هزار تن آن از جبهههای جنگ خرید شده است؛ یعنی از ایلام.
وی در مقایسه خرید گندم امسال با سال گذشته گفت: سال گذشته سازمان مرکزی تعاون روستایی حدود 368 هزار تن توسط سازمان خرید شده است که پیشبینی میشود تا پایان سال حدود 820 هزار تن گندم توسط سازمان تعاون روستایی ایران خریداری شود.
29 مهر 1370؛ کمکهای تکنیکی IMF به جمهوریهای شوروی
صندوق بینالمللی پول، همکاری خود را با مقامهای جمهوریهای شوروی در زمینههای تکنیکی و اقتصادی از 7 اکتبر امسال آغاز خواهد کرد.
صندوق بینالمللی پول در اطلاعیهای اعلام کرده: 10 تن از کارمندان این مرکز از سه بخش مختلف تحت سرپرستی یکی از مسوولان بخش اروپا، مذاکراتی را با مقامهای جمهوریهای مرکزی شوروی در زمینه همکاری مشترک در آینده و همچنین تامین نیاز این جمهوریها در هفتههای آینده آغاز خواهد کرد.
29 مهر 1380؛ مذاکرات مهم سران تهران – ریاض – کاراکاس
رئیسجمهوری ونزوئلا اعلام کرد که مذاکرات راهبردی درخصوص نفت با مقامهای عربستان سعودی و ایران انجام خواهد شد. هوگو چاوز که سرگرم بازدید از پرتغال است، گفت: سه تولیدکننده بزرگ نفت خام دنیا با یکدیگر ملاقات خواهند کرد.
وی افزود: بهدنبال مذاکرات این هفته با ملک فهد پادشاه عربستان و سیدمحمد خاتمی، رئیسجمهوری ایران، جریانات خیلی مهم در اوپک رخ خواهد داد.
شورای نگهبان: طرح اختصاص درصدی از درآمد پخش مسابقات ورزشی را رد کرد
شورای نگهبان طرح اختصاصی درصدی از درآمد حاصله از پخش مسابقات ورزشی توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به فدراسیونهای ورزشی را مغایر موازین شرع و قانون اساسی تشخیص داد و آن را به مجلس شورای اسلامی عودت داد.
شورای نگهبان همچنین با اشاره به اینکه سازمان صدا و سیما مستقیما زیر نظر مقام معظم رهبری اداره میشود، اضافه کرده است:
مطابق اصل 175 قانون اساسی و نظریه تفسیری آن، صداوسیما مستقیما زیر نظر مقام معظم رهبری است و سیاستگذاری، هدایت و تدابیر لازم در همه ابعاد از اختیارات اختصاصی آن مقام است که معظم له درخصوص پخش برنامههای ورزشی سیاستهای را ابلاغ فرمودهاند.
شورای نگهبان با تاکید بر اینکه اطلاعرسانی و بالا بردن سطح آگاهیهای عمومی در همه زمینهها ازجمله ورزشی، یکی از وظایف صدا و سیما است، اظهار داشته است: مرتبط نمودن پخش مسابقات ورزشی به پرداخت وجه موجب اخلال در اطلاعرسانی و پخش این مسابقات میشود لذا طرح مذکور مغایر بند دوم اصل سوم قانون اساسی شناخته شد.
سیف: تسهیلات تکلیفی قدرت تصمیمگیری را سلب میکند
ولیالله سیف، مدیرعامل بانک ملی در گفتوگو با اطلاعات گفت: تسهیلات تکلیفی که در قانون بودجه هر ساله وجود داشته، قدرت تصمیمگیری مدیریتی را براساس ضوابط کارشناسی و تخصیص بهینه منابع از مدیریت منابع بانکها سلب کرده است.وی افزود: زمینه اصلاح مقررات حاکم بر نظام بانکی در مجامع و مراجع مختلف فراهم شده است.