حاجی: گرانفروشان را همردیف ضدانقلاب میدانیم/ افزایش حق مسکن کارگران متاهل به 4 هزار تومان
تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است.
اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم.روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
هفتم آبان 1360؛ صدها میلیون ریال اموال شرکت کومینکور مصادره شد
مدیران شرکت سهامی خاص کومینکور واردکننده پمپ الکتروموتور که فراری هستند، غیاباً در دادگاه ویژه امور صنفی محاکمه و محکوم به پرداخت 10 میلیون ریال جریمه و مصادره کلیه اموال شرکت شدند.
بنا به گزارش روابط عمومی دادسرا و دادگاه انقلاب اسلامی ویژه امور صنفی اموال مصادرهشده این شرکت صدها میلیون ریال میباشد که پس از مصادره در اختیار بنیاد مستضعفان و دیگر نهادهای انقلابی قرار گرفت. اسامی مدیران فراری این شرکت اصیل شهربانی، فولاد شهربانی و الیاهو امینی میباشد که هماکنون تحتتعقیب قانونی هستند.
گرانفروشان را همردیف ضدانقلاب میدانیم
برادر حاجی، استاندار مازندران در یک گفتوگوی رادیو تلویزیونی گفت: ما گرانفروشان را دقیقا در خط و همردیف با ضدانقلاب میدانیم؛ چراکه آمریکا بعد از یکسری ترورها، مغزهای متفکر ما را و برادران بسیار بسیار مومن و خدمتگزار و صدیق به اسلام را از ما گرفت در ایجاد آشفتگی ناکام ماند حال همان عوامل یعنی گرانفروشان و محتکران در بازارهای تولید و توزیع و مصرف ما آشفتگی ایجاد بکنند و ایجاد هر قحطی مصنوعی ارزاق عمومی بکنند تا اینکه مردم را به ناراحتی بیندازند و از این طریق بتوانند مقاصد شومشان را عملی کنند.
وی افزود: برادر بسیار عزیز ما دادستان کل انقلاب اشاره کردند که با گرانفروشان به مثابه ضدانقلاب برخورد میشود. این برخورد بسیار ضروری است و باید اینطور باشد و من خوشحال هستم از طرح این مساله که برادرم اشاره کردند.
حاجی ادامه داد: امیدواریم که دادسراهای انقلاب استان ما نیز این مساله مهم را در نظر داشته باشند و با قاطعیت بسیار محکم و استوار در مقابل عناصر گرانفروش بایستند و آنها را به مجازات اسلامی خودشان برسانند. اگر این قاطعیت دادگاهها باشد ما میتوانیم مطمئن باشیم که اثری از گرانفروشی انشاءالله نخواهیم داشت.
نقش مخرب تجار وابسته در گسترش سیاست «درهای باز»
روزنامه اطلاعات در صفحه 5 پنجشنبه هفتم آبان خود به موضوع بازار تهران و مساله واسطهها پرداخته است.
گزارشگر روزنامه اطلاعات به نقل از مهندس سحابی که 17 فروردین نطق کرده، مینویسد: ...«سودی که در این 2 ساله بخش تجارت برده است، در تاریخ ایران نظیر نداشته است.» بخش تجارت چیزی حدود 1200 میلیارد ریال در سال 1359 سود برده است. اگر مالیات تصاعدی را بپذیریم و حداقل 50 درصد از این مبلغ صرف مالیات بشود، یعنی 600 میلیارد ریال. درحالیکه 35 میلیارد ریال گرفتهایم .... تجار ایران از صدر مشروطیت تا امروز مالیات نپرداختهاند. در گذشته گفتهاند که دولت شرعی نیست، حالا چرا مالیاتها را نمیپردازند!؟
انگیزه آن کاملا روشن است: غارتگران به رقم نجومی 1200 میلیارد ریال سود سالانه هم قانع نیستند. آنها تنها در همین زمینه است که به «تکامل» معتقدند.
مرتضی الویری، نماینده مردم فیروزکوه و دماوند در مجلس شورای اسلامی نیز از واقعیتهای تلختری پرده برمیدارد.
«در سال 1356 از کل 16 میلیارد دلار واردات مملکت 5/7 میلیارد آن به بخش خصوصی اختصاص یافته بود و حال آنکه با کمال تاسف در سال 1359 کل واردات 15 میلیارد دلار بوده که 5/10 میلیارد آن متعلق به بخش خصوصی است.»
هفتم آبان 1370؛ طرح مبارزه با قاچاق سیگار بهزودی اجرا میشود
عرضه سیگار بهصورت غیرقانونی و قاچاق بهزودی متوقف میشود.آقای سامت، مدیرعامل شرکت دخانیات ایران دیروز در گفتوگو با خبرنگاران گفت: هماکنون بیش از 150 نوع سیگار قاچاق در سطح کشور به مردم عرضه میشود که اغلب از نامرغوبترین نوع توتون تهیه شده و در برخی از آنها عوامل پرتوزائی وجود دارد.
لذا شرکت دخانیات ایران طبق قانون انحصاری که در این زمینه وجود دارد، با تقویت اداره مبارزه با قاچاق شرکت و هماهنگی با نیروی انتظامی طرح مبارزه با قاچاق سیگار را به اجرا درخواهد آورد.
هفتم آبان 1380؛ افزایش حق مسکن کارگران متاهل به 4 هزار تومان
بنا به مصوبه هیات دولت حق مسکن کارگران مجرد به 20 هزار ریال و کارگران متاهل و معیل به 40 هزار ریال در ماه افزایش یافت.
مدیرکل خدمات اجتماعی وزارت کار و امور اجتماعی در مورد این مصوبه گفت: پیشتر حق مسکن کارگران متاهل و معیل 12 هزار ریال و کارگران مجرد 8 هزار ریال بود.
ایران به قطب بزرگ کریدور ریلی «اوراسیا» تبدیل میشود
خط آهن چیتاگونگ، کلکته، تهران، اروپا، جمهوری اسلامی ایران را به قطب کریدور ریلی اوراسیا تبدیل میکند.
این خط آهن که چین، هند، پاکستان و ایران را به ترکیه و از آنجا به سایر کشورهای اروپایی متصل میکند، در قالب طرح اتحادیه بینالمللی راهآهنهای جهان طرح مطالعه ترافیک کریدورهای حمل بار با راهآهنهای جهان اجرا خواهد شد.
این طرح تحقیقاتی محورهای ارتباطی اروپا و آسیا را ازجمله خاورمیانه شامل 84 کشور با مساحت 5/55 میلیون کیلومترمربع و جمعیت 4/4 میلیارد نفر با تولید ناخالص 24400 میلیارد دلار و حجم تجارت خارجی به میزان 8000 میلیارد دلار تحتپوشش قرار میدهد.
پیشنهاد 4 نوع نرخ ارز برای بودجه سال 81
معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، یکسانسازی نرخ ارز را تکلیف قانونی دولت براساس برنامه سوم توسعه دانست و گفت: در این قانون ملاحظاتی نیز پیشبینی شده و اجرای آن بستگی به شرایط اقتصادی کشور دارد.
وی بدون تایید این مطلب که یکسانسازی نرخ ارز از سال آینده اجرا خواهد شد یا خیر، افزود: حادثه یازدهم سپتامبر در آمریکا و حمله به افغانستان برای اقتصاد ایران پیامدهایی را بهدنبال خواهد داشت.
سعید شیرکوند از پنج طرح ارائهشده در زمینه نرخ ارز برای تدوین بودجه سال 81 خبر داد و افزود: بر این اساس رقمهای 7900، 7700، 7500 و 6900 ریال برای بودجه سال 81 پیشبینی شده است.
شیرکوند تاکید کرد: هیچ دستگاهی با یکسانسازی نرخ ارز مخالفتی ندارد و اختلافات موجود بر روی نحوه اجرا و نرخ ارز مورد توافق است.
وی تاکید کرد: یکسانسازی نرخ ارز هیچگونه تاثیری بر نرخ کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی مردم نخواهد داشت و اجرای این قانون موجب شفافیت قیمتها خواهد شد.
هفتم آبان 1390؛ هزینه خرید آپارتمان نوساز در تهران
براساس گزارش «دنیایاقتصاد» اکثر واحدهای مسکونی که قیمت فروش آنها بالاتر از نرخ واقعی پیشنهاد میشود نوساز هستند و نکته قابلتوجه درباره این دسته از واحدها این مساله است که قیمت اعلامشده برای فروش، نرخ نهایی نیست؛ چراکه به نقل از عدهای از مالکان افزایش مجدد قیمت نیز احتمال دارد. برای مثال یک واحد مسکونی نوساز 400 مترمربعی در فرمانیه با قیمت متری 9 میلیون و 500 هزار تومان برای فروش به بازار مسکن عرضه شده است. کارشناسان مسکن معتقدند حداکثر قیمت حقیقی برای این واحد نصف مبلغ پیشنهادشده است، اما با این حال مالک اظهار کرده قیمت پیشنهادی تا مرحله نازککاری است و اگر خریداری بعد از اتمام نازککاری اقدام به خرید کند، باید نرخ بالاتری را برای خرید این واحد پرداخت کند.
محله |
متراژ |
قیمت هر مترمربع (تومان) |
پونک – ارغوان |
120 |
4.000.000 |
بنیهاشم |
105 |
2.850.000 |
دیباجی جنوبی |
135 |
4.500.000 |
جردن – قبادیان |
180 |
4.000.000 |
بلوار فردوس – سازمان برنامه |
50 |
2.700.000 |
فرمانیه – کوه نور |
400 |
9.500.000 |
یوسفآباد |
145 |
3.700.000 |
بانکها 107 درصد منابع را تسهیلات دادهاند
رئیسکل بانک مرکزی گفت: سیستم بانکی کشور 107 درصد منابعاش را تسهیلات داده است و تجهیز منابع باید از محلهای دیگری تامین شود. محمود بهمنی در جلسهای که با حضور جمعی از مدیران بانکی به توسعه استان کرمانشاه در این استان تشکیل شد، اظهار کرد: سیستم بانکی حتی بیشتر از توانش به طرحهای تولیدی کشور کمک کرده و باید به فکر جذب منابع دیگر و جلب منابع از کشورهای دیگر باشیم.
قیمت ارز مسافری به 1180 تومان افزایش مییابد
درحالیکه مسوولان بانک مرکزی بر افزایش نیافتن قیمت ارز تاکید دارند، زمزمهها از بالا رفتن قیمت آن حکایت دارد. تازهترین گزارشها از افزایش قیمت دلار مسافری به 1180 تومان خبر میدهد. به گفته یک مقام آگاه نیز در توافقهای صورتگرفته قرار است اختلاف نرخ ارز در بازار فرعی و اصلی کاهش یافته که افزایش 110 تومانی قیمت دلار مسافری و افزایش قیمت آن به 1180 تومان تازهترین اقدام بانک مرکزی در این راستا به حساب میآید.