نیم‌قرن با اقتصاد ایران؛ ۵ برش از9 دی‌ماه آغاز هر دهه

هویدا: بودجه کشور از 48 میلیارد به 58 میلیارد تومان می‌رسد / احضار رحمان گلزار به دادسرا / احداث مجتمع فولاد آلیاژی یزد با مشارکت ژاپن و ایتالیا

کدخبر: ۳۸۲۲۸۳
اقتصادنیوز : مهم‌ترین سرتیترهای صفحه‌های اقتصادی مطبوعات9 دی‌ماه در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:ایران و فرانسه اختلافات مالی خود را حل کردند / سرمایه‌گذاری یک میلیارد یورویی بانک ناسیونال پاریس در صنعت نفت ایران
هویدا: بودجه کشور از 48 میلیارد به 58 میلیارد تومان می‌رسد / احضار رحمان گلزار به دادسرا / احداث مجتمع فولاد آلیاژی یزد با مشارکت ژاپن و ایتالیا

به گزارش اقتصادنیوز تکرار اشتباهات محصول ندانستن‌ها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است.


تازه‌ترین خبرها و تحلیل‌های اقتصادی را در اینستاگرام اقتصادنیوز مشاهده کنید


اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم.روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.

9 دی 1350؛ هویدا: بودجه کشور از 48 میلیارد به 58 میلیارد تومان می‌رسد

جنبه صرافی بانک‌ها بیشتر از سایر جنبه‌های امور بانکی است و باید این جنبه‌ها از بین برود و ما بتوانیم یک سیستم بانکی صحیح داشته باشیم. اصولا سیستم بانکی ما به سرعتی که بخش‌های دیگر پیشرفت داشته پیش‌ نرفته است، بانک‌ها باید به فکر و طرح مردم وام بدهند نه به وثیقه خانه آنان.

آقای هویدا در مراسم جشن فارغ‌التحصیلی موسسه علوم بانکی شرکت کرده بود، گفت: در اینجا بحث از پیشرفت مملکت شد برای همه ما در چنین موقعیتی که قرار داریم، خیلی سخت است که بتوانیم به آسانی پیشرفت‌های مملکت را با گذشته مقایسه کنیم چون ما همراه پیشرفت‌ها هستیم و نمی‌توانیم پیشرفت‌ها را چنان که هست احساس کنیم.

وی افزود: اگر توجهی به ارقام بودجه مملکت بکنیم، می‌بینیم که بودجه چطور تغییر پیدا کرد و رقم بودجه که در سال 48 بالغ‌بر 330 میلیارد ریال بود در سال جاری (1351) رقم آن به 480 میلیارد ریال رسید و بودجه سال آینده از مرز 500 میلیارد ریال خواهد گذشت و تا روز سه‌شنبه آینده که باید بررسی بودجه مراحل نهایی خود را طی کند فکر می‌کنم بودجه پیشنهادی از مرز 580 میلیارد ریال هم گذشته باشد.

هویدا ادامه داد: سیستم بانکی ما متاسفانه با سرعتی که بخش‌های دیگر پیشرفت داشتند، پیش‌ نرفته است. جنبه صرافی بانک‌ها بیشتر از سایر جنبه‌های آن است و این باید از بین برود.

هیدا در پایان خطاب به دانشجویان موسسه علوم بانکی گفت: شما مسافران هزاره سوم هستید و در سال 2000 در مسند همین روسای بانک‌ها و مسند نخست‌وزیر قرار خواهید گرفت.

9 دی 1360؛ احضار رحمان گلزار به دادسرا

ازسوی دادسرای انقلاب مستقر در وزارت مسکن و شهرسازی دیروز اطلاعیه‌ای به این شرح انتشار یافت: چون پرونده شرکت نوسازی و عمران تهران شهرک اکباتان در آخرین مراحل رسیدگی است. به این وسیله به مدیران قبلی آن شرکت آقایان رحمان گلزار شبستری، حسین دانشور و محمدعلی باقرزاده اخطار می‌شود ظرف 10 روز پس از انتشار این اطلاعیه خود را به نمایندگی دادستانی کل انقلاب در وزارت مسکن و شهرسازی معرفی کنند. بدیهی است پس از انقضای مهلت مقرر تصمیمات قانونی اتخاذ خواهد شد.

احمد توکلی:حداکثر  300 هزار واحد مسکونی می توانیم بسازیم

احمد توکلی، سخنگوی دولت درباره مشکل مسکن گفت: مجموع توان کشور برای مسکن‌سازی حداکثر 300 هزار واحد در سال است. یعنی اینکه ما مجموع کمپرسی‌ها و لودرها و چمچه و فرقون و بنا و کارگری که می‌توانیم برای این کار در نظر بگیریم و همه امکانات کشور را جمع کنیم، چه از نظر فنی و چه از نظر قدرت ساختن سیمان و وارد کردن سیمان، ساختن آهن و وارد کردن آهن جمع بزنیم حداکثر در بهترین و شکوفاترین وقت اقتصاد کشور در گذشته 300 هزار تومان واحد می‌توانستیم مسکن بسازیم.

وی افزود: مردم بدانند دولت تلاش خودش را انجام می‌دهد، ولی انتظار یک سال یا دو سال را نداشته باشند.

9 دی 1370؛ ایران و فرانسه اختلافات مالی خود را حل کردند

در پایان دومین دور مذاکرات آقای «فرانسواشر» دبیرکل وزارت خارجه فرانسه و آقای محمود واعظی، معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه کشورمان یادداشت تفاهم حل اختلافات مالی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و فرانسه به امضا رسید. به گزارش اداره اطلاعات و اخبار وزارت امور خارجه، اختلافات مالی 12 ساله ایران و فرانسه در پی مذاکرات مداوم مسوولان ذی‌ربط در پاریس و تهران در طول بیش از 2 سال در نهایت در قالب یک یادداشت تفاهم شامل 16 ماده و 20 ضمیمه توسط دبیرکل وزارت خارجه فرانسه و معاون وزارت خارجه کشورمان به امضا رسید.

بر مبنای این تفاهم‌نامه دولت فرانسه یک میلیارد دلار به دولت جمهوری اسلامی ایران پرداخت خواهد کرد و نحوه این پرداخت به این ترتیب است که 48 ساعت پس از امضای تفاهم‌نامه دولت فرانسه مبلغ 550 میلیون دلار به حساب جمهوری اسلامی ایران واریز خواهد کرد و مابقی (450 میلیون دلار) طی سال آینده میلادی در سه قسط 150 میلیون دلاری پرداخت خواهد شد.

یادآور می‌شود که با توجه به مبلغ 630 میلیون دلاری که قبلا دولت فرانسه در چارچوب حل اختلافات مالی پرداخت کرده است، جمعا مبلغ یک میلیارد و 630 میلیون دلار به‌منظور حل و فصل نهایی اختلافات مالی مذکور از طرف دولت فرانسه به جمهوری اسلامی ایران پرداخت می‌شود.

احداث مجتمع فولاد آلیاژی یزد با مشارکت ژاپن و ایتالیا

قرارداد احداث اولین مجتمع تولید فولاد آلیاژی کشور بین ایران (شرکت ملی فولاد) و یک کنسرسیوم ژاپنی – ایتالیایی در تهران به امضا رسید.

ارزش این قرارداد 541 میلیون دلار است و کنسرسیوم امضاکننده قرارداد متعهد شده است ظرف 40 ماه با همکاری شرکت‌های ایرانی، کارخانه فولاد آلیاژی را در یزد احداث کند و به تولید برساند. این مجتمع در مرحله اول سالانه 140 هزار تن فولاد آلیاژی تولید خواهد کرد.

لازم به یادوری است که قیمت جهانی فولاد آلیاژی در هر تن 3 هزار دلار یعنی 10 برابر یک تن محصول «فولاد» معمولی است.

9 دی 1380؛ سرمایه‌گذاری یک میلیارد یورویی بانک ناسیونال پاریس در صنعت نفت ایران

هفته نامه میدل ایست اکونومیک دایجست (مید)  چاپ لندن در شماره اخیر خود گزارشی را پیرامون افزایش تخصیص اعتبار «بانک ناسیونال پاریس» با همکاری چهار بانک ایرانی به صنایع نفت و پتروشیمی کشورمان منتشر کرده است.

بر پایه این گزارش، بانک ب.ان.پ پذیرفته است تا میزان اعتبار اولیه موردقبول خود را که 500 میلیون دلار بود به 902 میلیون دلار (یک میلیارد یورو) برساند. این اعتبار تخصیص‌یافته باید در فاصله سه تا 10 سال ازسوی ایران بازپس داده شود. این بازپرداخت به وسیله وزارت اقتصاد و دارایی فرانسه و «آژانس فرانسوی اعتبار صادرات» ضمانت شده است.

 

 

  • اطلاعات9 دی 1350
  • اطلاعات9 دی 1360
  • اطلاعات9 دی 1370
  • اطلاعات9 دی 1380
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید