تولد دلار ۱۲۲۶ تومانی
به گزارش اقتصادنیوز تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است.اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
هشتم بهمن ۱۳۶۰؛ انتقال مرکز ثقل مبادلات خارجی از اروپا و آمریکا به آسیا و آفریقا
حسین کاظمپور اردبیلی، معاون امور بینالمللی و اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: هدف سیاست اقتصادی خارجی کشور انتقال مرکز ثقل مبادلات خارجی از اروپا و آمریکا به آسیا و آفریقاست. همچنین در نظر است با توزیع تقاضاهای فنی، اقتصادی و بازرگانی کشور در سطح جهانی استفاده از بهترین امکانات دنیا با رعایت اصل استقلال اقتصادی خود را در مقابل هرگونه خطر تحریم اقتصادی ضربهناپذیر سازیم.
وی افزود: من از میزان همکاریهای اقتصادی با کشورهای غربی به نفع سایر کشورها کاستهایم و میزان این همکاریها و سیاست و اقتصادی کشور را با شدت بیشتری به نفع کشورهای مسلمان غیر متعهد و سایر کشورهای جهان سوم تغییر جهت میدهیم.
کاظم پوراردبیلی در مورد بازپرداخت وامهایی که قبل از انقلاب به کشورهای مختلف داده شده است، گفت: بازپرداخت بخشی از این وامها بهصورت مرتب انجام میگیرد، ولی پیگیری برخی از آنها مانند وامی که در زمان رژیم شاه معدوم به آفریقای جنوبی داده شده است، هرچند اقدامات لازم در وزارت امور خارجه و شورایعالی سرمایهگذاری در جریان است.
وی افزود: بخشی دیگر از این وامها که برای اجرای پروژههایی چون ایجاد نیروگاه اتمی به برخی کشورها داده شده است، به علت معلق ماندن پروژهها و مطرح شدن موضوع وام در دادگاهها آن وام خاص بلوکه شده است که کوشش برای بازپسگرفتن این وامها نیز ادامه دارد.
هشتم آبان ۱۳۷۰؛ نمایش موشکهای ایران در دوبی
تولیدات نظامی سازمان صنایع دفاع جمهوری اسلامی ایران برای نخستینبار در نمایشگاه بینالمللی دفاع و پلیس دوبی (۹۲) به نمایش گذاشته شد.
این نمایشگاه روز یکشنبه با حضور شیخ «مرین مکتوم» فرمانده لشکر اول دوبی و مقامات نظامی و سیاسی کشورهای خارجی مقیم امارات عربی متحده، در محل دائمی نمایشگاههای این شیخنشین گشایش یافت.
غرفه ایران با ارائه تجهیزات نظامی زمینی، هوایی، دریایی، الکترونیکی و مخابراتی در هشت بخش گوناگون فضای بزرگی از نمایشگاه را به خود اختصاص داده است.
در بخش تولیدات جنگافزارهای زمینی غرفه ایران، انواع سلاح سبک و نیمهسبک از جمله تفنگ ژ3، کلاشینکوف، انواع گلولههای جنگی و مشقی، خمپارهانداز، نارنجک، کپی روسی آرپیجی۷، دوربینهای مادون قرمز برای عملیات رزم شبانه، مین ضدتانک و یک دستگاه نفربر زرهی به نمایش گذاشته شده است.
در بخش موشکی غرفه جمهوری اسلامی ایران، 9 موشک ساخت صنایع دفاع با بردهای مختلف و با قدرت تخریب متفاوت ازجمله موشک «فجر-3» زمین به زمین با برد 40 کیلومتر، موشک «نادر» ضدتانک، موشک «حاسب» با برد 8.5 کیلومتر، موشک «عقاب» با برد 40 کیلومتر و موشک «نور» با برد ۱۸ کیلومتر در معرض دید عموم گذاشته شده است.
هشتم بهمن 1380؛ خط تولید سمند هفته آینده به بهرهبرداری میرسد
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو اعلام کرد: تولید خودروی ملی «سمند» بهعنوان بزرگترین طرح صنعتی کشور با موفقیت به پایان رسید و اولین گام برای جهانی شدن این شرکت است، مهندس منوچهر غروی در مراسم معرفی اولین خودروی ملی کشور که حدود 100 نفر از خبرنگاران و مدیران رسانهها حضور داشتند، گفت: ظرفیت تولید این خودرو ۱۰۰ هزار دستگاه در سال است. در هفته جاری روزانه ۲۰ دستگاه از این نوع خودرو تولید میشود و از هفته آینده به روزانه 50 دستگاه در روز افزایش مییابد.
افتتاح رسمی خط تولید خودرو سمند روز 14 بهمنما خواهد بود. وی گفت: با ایجاد مرکز تحقیقات و طراحی، به روز کردن خطوط تولید و بهدست آوردن فناوری تولید خودرو در گروه صنعتی ایرانخودرو در این شرکت تغییرات اساسی ایجاد خواهد شد.
غروی با بیان اینکه قبل از خودرو سمند، خودروهایی چون پارس، پژو آر-دی و لیموزین تولید شده، گفت: تولید خودروی «پیکا» (پیکان کوچولو) از طرحهای در دست اقدام ایرانخودرو است که در آینده نزدیک وارد مرحله تولید میشود.
با افزایش تولید خودروهای جدید در این شرکت، تولید پیکان از 3 سال آینده متوقف خواهد شد.
هشتم بهمن 1390؛ تولد دلار ۱۲۲۶ تومانی
رئیسکل بانک مرکزی با اعلام نرخ 1226 تومان برای دلار از تداوم پیشفروش سکه، افزایش ارز مسافرتی در نوروز و ابلاغ بسته جدید پولی به بانکها خبر داد. محمود بهمنی از عرضه دلار با قیمت ۱۲۲۶ تومان خبر داد و گفت: از روز دوشنبه دلار باید با این قیمت معامله شود و خرید و فروش دلار بالاتر از این نرخ غیرقانونی است. بهدنبال اعلام این خبر در روز پنجشنبه سکه ۱۰۰ هزار تومان و دلار ۳۰۰ تومان کاهش قیمت داشت.
رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به روند فعالیتهای صورتگرفته برای تکنرخی کردن مجدد ارز در بازار گفت: کمیتهای از یک هفته پیش تشکیل شد و تا صبح دوشنبه مشغول بود تا براساس قولی که داده بودیم، رقم تکنرخی ارز را اعلام کنیم و با محاسباتی که داشتیم مبلغ ۱۲۲۶ تومان را اعلام کردیم.
بهمنی ادامه داد: بهدلیل آنکه اطمینان یابیم ارز مسافری از کشور خارج میشود، ارز در گیت خروجی فرودگاه به مسافران تحویل داده خواهد شد.
ولایتی: تهران اجازه نخواهد داد دیگران نفت بفروشند و ایران نتواند
علیاکبر ولایتی، مشاور امور بینالملل مقام معظم رهبری درباره تحریم نفت ایران ازسوی اتحادیه اروپا گفت: تهران اجازه نخواهد داد دیگران میتوانند بتوانند نفت بفروشند و ایران نتواند.
وی در گفتوگو با «پرستیوی» با بیتاثیر دانستن تحریمهای ضدایرانی اروپا گفت: ما برای فروش نفت محتاج لطف هیچ کشوری ازجمله غرب نیستیم. نفت کالایی نیست که روی زمین بماند و خودشان میدانند که اگر نفت ایران از از نفت دنیا منتها شود حتما قیمت نفت خیلی بالاتر میرود.
کشورهای غیر غربی مانند چین و هند از اروپا تبعیت نمیکنند، گفت: ما هم کمتر از ۲۰ درصد نفت صادراتیمان به اروپا میرود.
نیازی نداریم به اینکه اروپاییها از ما نفت بخرند یا نخرند. ایران نفتش را میتواند بفروشد و میفروشد و بسیاری موارد هست که نفتش را پیشفروش کرده است میکند؛ بنابراین هیچ تاثیری بر فروش نفت و اقتصاد ایران نخواهد داشت.
احمدی نژاد: بانک مرکزی تا سه سال دیگر ارز بفروشد، باز هم دارد
رئیسجمهور اولین واکنش را به التهابات بازار ارز و سکه نشان داد و دلیل التهابات بازار ارز و سکه را نشان داد و دلیل التهابات اخیر را یک بازی زشت سیاسی، اقتصادی و رسانهای عنوان کرد.
او درباره چرایی افزایش قیمت ارز نیز چهار عامل را مقصر معرفی کرد. این عوامل از زبان محمود احمدینژاد اینها است: بعضی سیاسیون، برخی کسانی که قصد ورود به مجلس دارند، برخی رسانههای وابسته به بعضی نهادها و درنهایت هم دلالها و اعتماد غلط بانک مرکزی با آنها.
او سپس به مردم اطمینان داد که ۱۳۵ میلیارد دلار عایدات ارزی داریم و اگر بانک مرکزی تا دو سه سال دیگر ارز بفروشد، باز هم دارد.