سرنوشت وزرای دولت بازرگان چه شد؟

کدخبر: ۳۹۲۶۵۲
اقتصادنیوز: روزاروز در گزارشی کوتاه به سرنوشت اعضای دولت موقت به ریاست مرحوم مهدی بازرگان پرداخته است.
سرنوشت وزرای دولت بازرگان چه شد؟

به گزارش اقتصادنیوز در این مطلب آمده است: مهدی بازرگان، نخست‌وزیر دولت انقلاب، با رای‌ بالا، نماینده مجلس اول بود اما برای انتخابات بعدی، چه مجلس و چه ریاست‌جمهوی، مدام رد صلاحیت شد و در سال ۱۳۷۳ برای مداوا چندروزی به زوریخ سوئیس  رفت و در همانجا به دیار باقی شتافت.

دولت مهدی بازرگن

 

عباس دوزدوزانی وزیر ارشاد کابینه بازرگان، بعدتر به سپاه پیوست و به جناح چپ یا اصلاح‌طلبان نزدیک‌بود و عضو اولین شورای‌شهر تهران بود و در ۷۶سالگی در تهران درگذشت.
علی اردلان و ابوالحسن بنی صدر وزرای اقتصاد کابینه بازرگان بودند. اولی در سال ۱۳۷۸ در تهران درگذشت و دومی یک سال بعد از ریاست جمهوری‌اش توسط مجلس اول از این سمت خلع شد و حالا در ۸۷سالگی در فرانسه ساکن است.

 کریم سنجابی و ابراهیم یزدی، هردو وزیرامورخارجی دولت بازرگان؛ حالا از دنیا رفته اند. سنجابی در سال ۱۳۷۵ در آمریکا و یزدی نیز پس از مدت طولانی بیماری در سال ۱۳۹۶ برای درمان به ازمیر ترکیه منتقل شد ودر آنجا درگذشت.

هر دو وزیر آموزش و پرورش دولت بازرگان هم از دنیا رفتند. شکوهی در اردیبهشت ۱۳۹۵ از دنیا رفت و محمدعلی رجایی نیز به نخست وزیری و ریاست‌جمهوری نیز رسید و در شهریور ۱۳۶۰ به شهادت رسید.

رضا صدر وزیر بازرگانی دولت موقت در قید حیات است ولی مدت‌هاست خبری از او در رسانه‌ها منتشر نشده.

کاظم سامی، وزیر بهداشت کابینه بازرگان در سال ۱۳۶۷ توسط فردی به نام جلیلیان به قتل رسید- او را از نخستین مقتولان قتل‌های زنجیره‌ای می دانند.

محمد حسن اسلامی وزیر پست و تلگراف و تلفن هم در قید حیات است ولی خبری از او دردست نیست.

سه چهره به عنوان وزیر دفاع در این کابینه بودند که هیچ کدام در قید حیات نیستند.؛ احمد مدنی؛ معروف‌به دریادار مدتی در سال ۱۳۸۴ در آمریکا درگذشت؛ محمد تقی ریاحی در سال ۱۳۶۷ درگذشت و مصطفی چمران در سال ۱۳۶۰ به شهادت رسید.

 ناصر میناچی، وزیر جهانگردی این دولت که در تدوین پیش‌نویس قانون‌اساسی جمهوری‌اسلامی نقش‌داشت، تا پایان عمرش، رئیس هیات امنای حسینیه ارشاد بود و در بهمن ۱۳۹۲ درگذشت.

اسدالله مبشری وزیر دادگستری بود و در سال ۱۳۶۹ درگذشت- ترجمه کتاب حقوق‌بشر اثر تامس پین، نویسنده بزرگ تاریخ آمریکا، از آثار او است.

 محمد یوسف طاهری قزوینی، وزیر راه و ترابری دولت بازرگان بود ولی از او خبری نداریم.

 محمود احمدزاده هروی، وزیر صنایع بود و آخرین خبر درباره او چاپ تمبر یادبود و تقدیر از فعالیت‌های‌اش بود.

علی شریعتمداری، وزیر علوم دولت بازرگان بود و در زمستان ۱۳۹۵ درگذشت- او پس‌از انقلاب در شورای انقلاب‌فرهنگی عضویت و به تاثیر آموزش‌وپرورش اسلامی اعتقاد جدی داشت.

داریوش فروهر، وزیر کار کابینه بازرگان بود و یکی از قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای در سال ۱۳۷۷.

 محمد ایزدی، وزیر کشاورزی کابینه بازرگان در قید حیات است و در آمریکا زندگی می‌کند.

احمد صدر حاج سید جوادی، وزیر کشور او در فروردین ۱۳۹۲ درگذشت.
|
مصطفی کتیرایی، از مدیران اعتصاب نفت در دوران شاه، وزیر مسکن بازرگان و دبیر شورای انقلاب بود و در بهمن ۱۳۹۴ درگذشت.

یدالله سحابی، وزیر مشاور در امور طرح‌ها و برنامه‌های انقلاب، از بنیان‌گذاران نهضت آزادی و پدر عزت‌الله سحابی بود و در سال ۱۳۸۱ درگذشت.

علی اکبر معین‌فر، وزیر نفت و از مهم‌ترین چهره‌های جریان ملی‌ومذهبی بود و سال ۱۳۹۶ درگذشت- او نماینده مجلس اول بود و تنها رای مخالفت با برکناری بنی‌صدر را در آن مجلس، او به صندوق انداخت.

 عباس تاج هم وزیر نیروی کابینه بود که در قید حیات است ولی از او خبری نداریم.

حسین شاه‌حسینی متولد ۱۳۰۶ معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی و رئیس کمیته ملی المپیک در دولت مهدی بازرگان بود، او در 3 دی 1396 در تهران درگذشت.

مرحوم عباس سمیعی سومین رئیس سازمان محیط زیست ایران و اولین رئیس این سازمان بعد از انقلاب اسلامی ایران بود. او از اسفند ۱۳۵۷ تا آبان ۱۳۵۸ رئیس سازمان محیط زیست ایران بود.

عزت‌الله سحابی متولد ۱۳۰۹ معاون برنامه و بودجه. سحابی در خرداد سال ٩٠ به دلیل سکته مغزی در ٨١سالگی درگذشت.


به این ترتیب از مجموع ۲۵ وزیر دولت موقت جمهوری اسلامی، این دولت برای ۲۰ وزارتخانه (۴ وزارتخانه دو وزیر داشتند) ۱۹نفر دار فانی را وداع گفته‌اند.
در دوران جمهوری‌اسلامی، از میان این وزیران، دونفر برای مدتی زندان رفته‌اند؛ دو نفر به قتل رسیده‌اند و دو نفر یعنی چمران و رجایی به شهادت رسیده‌اند و شش‌نفر در قید حیات هستند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید