افشاگری درباره هویت حمله کنندگان به سفارت آمریکا
اما متأسفانه آقای دکتر ابراهیم یزدی آن روز در مقابل سفارت به رسانهها نهتنها خبر صحیحی نداد بلکه در عمل آدرس داد که گویا فدائیان در این کار دخالت داشتهاند. من تا وقتی دکتر یزدی در قید حیات بود بارها، بهواسطه و بیواسطه، از ایشان درخواست کردم که این هم یک وظیفه ملی و هم اخلاقی است و ایشان مدیون است که موضوع اشغال سفارت توسط سازمان ما را تکذیب کند. اما، بازهم متأسفانه، ایشان تا زنده بود، هرگز اطلاعات خود را مطرح نکرد».
او ادامه داد: «بسیار عبرتآموز است که دکتر یزدی در چهارمین جلد از خاطرات خود، که بعد از فوت ایشان منتشر شده، از صفحه 31 بعد توضیح میدهد که موضوع حمله چریکهای فدایی خلق به سفارت آمریکا جعلی است و درواقع صحنهسازیهایی بوده است که توسط خود مأموران سیا در تهران که در سفارت بودهاند، کارسازی شده است. ایشان بهروشنی توضیح میدهد که راس پرو مأمور اجرای این دسیسه بوده است. همه ماجرا این بود که میخواستند سفارت آمریکا تحت کنترل عوامل وابسته سیا و همکاران ساواک قرار گیرد. این شد که به اعتراف شخص دکتر یزدی مأموران سیا صحنهسازی کردند و باند شخصی به نام ماشاالله کاشانی مشهور به ماشاالله قصاب را که از قبل هم عنصر مرتبط با ساواک و سفارت بود، بهعنوان مسئول کمیته مستقر در سفارت منصوب میکنند. ماشاالله قصاب عنصری است که چند مدت بعد به علت «مسائل اخلاقی» برکنار میشود. این همان کسی است که در پروندهسازی علیه محمدرضا سعادتی هم نقش بسیار فعال داشت. جالب توجه است که در گزارشها و حتی در خاطرات سولیوان، اشاراتی هست که افرادی که بعدا به حفاظت سفارت گمارده شدند، جزء حملهکنندگان بودهاند.
در این 42 سال چندین فیلم مستند با استفاده از بودجه دولتی در شرح و تفصیل این ماجرا ساخته شده که همه به دروغ نشان میدهند که چریکهای فدایی خلق به سفارت حمله کرده و آقای سولیوان را گروگان گرفتهاند؛ درحالیکه درواقع آن کسانی که آقای سولیوان و کارمندان سفارت آمریکا را گروگان گرفتند، مأموران مزدبگیر خود سفارت بودهاند. از جمله این فیلمها یکی «خط تماس» ساخته جواد شمقدری و دیگری «پس از طوفان» ساخته مهدی نقویان است».