میزان اختلاس در سیستم بانکی ایران از نیم در هزار کمتر است
به گزارش اقتصادنیوز، تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
20 اسفند 1360؛ افزایش حجم مبادلات ایران با جهان سوم
دومین گروه از کارداران جدید جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که عازم محل ماموریت خود هستند، عصر دیروز با مهندس موسوی نخستوزیر ملاقات کردند.
در این دیدار که دکتر ولایتی، وزیر امور خارجه و حجتالاسلام اژهای مسوول گزینش و آموزش وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند، نخستوزیر طی سخنانی اظهار کرد: شما بهعنوان پیامبران انقلاب اسلامی جهت معرفی ارزشهای انقلاب اسلامی میباشید و اگر در آنجا از ارزشهای خونهایی که در طول انقلاب بر زمین ریخته شده غافل باشید، نمیتوانید چنین پیامبرانی باشید.
در نظام سابق روزی 6 میلیون بشکه نفت فروخته میشد و ارز زیادی در اختیار نظام قرار میگرفت که با چند تلفن هر چیزی را که لازم بود به کشور ما سرازیر میکردند. همه کالاها در اختیار ما بود. جنسی را گران میدادند و ارزها باید به بانکهای آمریکایی و اروپایی بازمیگشت. درنتیجه مساله ارتباط بازرگانی با خارج یک شکل بسیار سادهای داشت. یعنی فروشنده معلوم بود: آمریکایی، فرانسوی و انگلیسی. کالاها هم مشخص بود. مکانیزمی هم پیشبینی شده بود که نفت فروخته شده و ارز حاصل از آن به جیب بانکهای آمریکایی و فروشنده کالاها برگردد.
ما فکر میکنیم یک سفیر و یک کاردار از نظر کسب اطلاعات اقتصادی نقش بسیار بزرگی را میتواند ایفا کند. برای ما اطلاعات اقتصادی همانقدر اهمیت دارد که مسائل سیاسی دارای ارزش خواهد بود.
نخستوزیر در قسمت دیگری از سخنانش اظهار کرد: در طول این جنگ روابط اقتصادی ما با جهان خارج دچار دگرگونی شده، زمانی که نتیجهگیری میکنیم حجم مبادلات ما با غرب کم شده، بلافاصله ذهن انسان چنین میاندیشد که حجم مبادلات حتما با بلوک شرق افزایش پیدا کرده است. اما آن چیزی که باعث خوشحالی است، این است که حجم مبادلات ما با جهان سوم بهطور وسیعی افزایش یافته است. مخصوصا برادرانی که به جهان سوم میروند برای ما مهم است که یک کشور به چه چیزی نیاز دارد؟ یا ما چه چیزی میتوانیم از آن کشور کسب کنیم؟ این ارتباطات تجاری و اقتصادی بلافاصله آثار سیاسی خود را بروز میدهد و راه را برای ارتباط سیاسی سالم هموار میکند. برای همین ضرورت دارد برادران در این زمینه حساسیت فوقالعاده داشته باشند.
20 اسفند 1370؛ استقبال از غرفه ایران در نمایشگاه بینالمللی توریسم برلن
استقبال از غرفه جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بینالمللی توریسم که چهار روز از برپایی آن میگذرد، همچنان ادامه دارد.
فلاحی، سرپرست غرفه ایران و مدیرکل مرکز تحقیقات ایرانگردی و جهانگردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایندگان آژانسها و تورهای مسافرتی از بسیاری کشورها ضمن تماس و مذاکره با مسوولان غرفه ایران آمادگی تشدید فعالیتهای توریستی خود را در جمهوری اسلامی ایران اعلام داشتند.
وی اظهار کرد: مسوولان چند شرکت توریستی آلمان حتی متذکر شدند که ظرفیت 700 نفره سالجاری آنها برای اعزام توریست به ایران کاملا پر شده است و خواهان افزایش آن هستند چون تقاضا برای مسافرت به ایران در آلمان بسیار زیاد است.
بعضی دیگر از بازدیدکنندگان از غرفه ایران برای ساخت هتل در جمهوری اسلامی و یا مدرنیزه کردن هتلهای موجود برای برابری آنها با کیفیت هتلها در سطح بینالملی اعلام آمادگی کردند.
20 اسفند 1380؛ میزان اختلاس در سیستم بانکی ایران از نیم در هزار هم کمتر است
رئیسکل بانک مرکزی برخی اخبار منتشرشده درخصوص اختلاس در بانکهای کشور را «نادرست» خواند و گفت: این مطالب را کسانی میگویند که متاسفانه با روند کار بانکها آشنا نیستند.
محسن نوربخش برای بررسی لایحه اصلاح موادی از قانون صدور چک به مجلس شورای اسلامی آمده بود، گفت: گزارشی از روند اختلاس طی سالهای 70 تا 79 تهیه شده که نشان میدهد میزان اختلاس در سیستم بانکی ایران، از نیم در هزار هم کمتر است.
وی خاطرنشان کرد: طبیعت کار بانکداری ایجاب میکند که با یکسری تخلفات بانکی روبهرو شویم. مهم این است که سیستم بانکی از توانمندی لازم برخوردار باشد و این تخلفات را به موقع کشف، پیگیری و خنثی کند.
نوربخش تاکید کرد: باید تلاش شود با استفاده از روش حسابداری داخلی بانکها و تجهیز آنها به سیستم انفورماتیک این توانمندی بیشتر شود. وی از آمار دقیق تخلفات بانکی اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: ارائه اخبار ناصحیح جز اینکه از میزان اعتماد عمومی نسبت به سیستم بانکی بکاهد، نتیجهای ندارد.
نخستین خودرو کوپه ساخت ایران عرضه میشود
نخستین خودروی سواری کوپه طراحی و ساخته شده در ایران که به تولید تجاری رسیده از اردیبهشتماه سال آینده به بازار عرضه میشود. محمد صفاری، مدیرعامل شرکت «کیش خودرو» گفت: بدنه و همه قطعات و مجموعههای این خودرو به جز نیروی محرکه آن را که ساخت شرکت رنو فرانسه است، مهندسان ایرانی طراحی و تولید کردهاند. وی با اشاره به اینکه طراحی سیناد کوپه منطبق بر استانداردهای روز صنعت خودرو است، افزود: قابلیتهای بالای این خودرو و طراحی آن، باعث شده که مسوولان منطقه آزاد شارجه، کیش خودرو را به راهاندازی خط مونتاژ این خودرو در شارجه دعوت کنند.صفاری سرمایهگذاری صورتگرفته برای طراحی و ساخت سیناد کوپه را 18 میلیارد ریال به اضافه پنج میلیون دلار اعلام کرد.
20 اسفند 1390؛ احتمال تعیین نرخ متفاوت ارز برای صادرات
حمید صافدل، رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: ما بهدنبال این هستیم که با پلکانی بالاتر بتوانیم ارز صادراتی را متفاوت از ارز وارداتی تعیین کنیم.
در همین راستا ما هم پیشنهادهایی را در دست داریم که براساس آن ارز حاصل از صادرات برای اقتصاد ملی به کار گرفته شود و بهنوعی از طریق صادرات از واردات گرهگشایی کنیم و سیاستهایی را در پیش بگیریم که نیاز واردات از محل حاصل از صادرات تامین شود.
وی افزود: جزئیات این راهکارها میتواند این باشد که بخشی از نیاز کشور را در گروه کالاهای خاص، ارز موردنیازشان را از محل صادرات تامین کنیم. در سالهای گذشته همین طرح بهصورت محدود اجرا میشده اما ما الان در حال انجام کار مطالعاتی در این مورد هستیم و بهزودی نتایج مطالعات ما مشخص میشود برای بررسی دقیقتر به هیات دولت ارائه میشود.
قیمت زمین در نقطه مرغوب پایتخت
در بازار مسکن بیشتر از آنکه خودنمایی قیمت واحدهای مسکونی، عرصه را بر بازار تنگ کند، قیمتهای نجومی زمین، فضا را برای ساختوساز نامساعد کرده است.
شاید همین قیمت زمین در نقاط مختلف تهران است که باعث شده انبوهسازان بافت فرسوده را به سایر محلههای شهر ترجیح دهند و به جای اینکه حجم ساختوساز در همه سطح تهران همگن شود، فقط در بافت فرسوده متمرکز شود.
به گزارش «دنیایاقتصاد» در حال حاضر در شهرک غرب قیمت پیشنهادی فروش زمین – قطعات 500 مترمربعی – به متری 5 میلیون تومان رسیده است.