نیم‌قرن با اقتصاد ایران؛ 29خرداد

مشارکت آمریکا در اجرای برنامه‌های عمرانی ایران

کدخبر: ۴۲۰۰۹۴
اقتصادنیوز : مهم‌ترین سرتیترهای صفحه‌های اقتصادی مطبوعات29 خرداد در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:
مشارکت آمریکا در اجرای برنامه‌های عمرانی ایران

به گزارش اقتصادنیوز ، تکرار اشتباهات محصول ندانستن‌ها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.

29 خرداد 1351؛ مشارکت آمریکا در اجرای برنامه‌های عمرانی ایران

جوزف فارلند، سفیر جدید آمریکا آمادگی کامل کشور خود را برای سهیم شدن در سرمایه‌گذاری و برنامه‌های عمرانی ایران اعلام کرد.

وی افزود: ماموریت وی در تهران برای بهتر ساختن روابط دو کشور است و برای انجام این ماموریت در نظر دارد مسافرت وسیعی در داخل کشور انجام دهد و با طبقات مختلف تماس برقرار سازد تا بتواند مسائل موجود را درک کند.

فارلند گفت: به‌دنبال مسافرت پرزیدنت نیکسون به تهران همکاری اقتصادی و فنی بین ایران و آمریکا توسعه خواهد یافت و هر اقدامی که لازم باشد از طرف سفارت آمریکا به عمل خواهد آمد.

وی راجع به کمک فنی یا نظامی اظهار کرد که مدت‌هاست ایران از «کمک» بی‌نیاز شده و به پایه‌ای از پیشرفت نائل آمده که می‌تواند تمام احتیاجاتش را از منابع خود تامین کند.

ولی چنانچه در زمینه‌ای نیاز به اعتبارات خارجی باشد، از طرف صادرات و واردات آمریکا یا بانک جهانی در اختیار این کشور گذاشته خواهد شد.

سفیر آمریکا از رهبری شاهنشاه آریامهر تجلیل کرد و گفت: این توانایی رهبری شاهنشاه است که امروز ایران یکی از مهم‌ترین کشورهای این منطقه محسوب می‌شود.

دومین کارخانه ذوب‌آهن ایران احداث می‌شود

مطالعه و مذاکره برای احداث دومین کارخانه ذوب‌آهن ایران در سازمان برنامه و وزارت اقتصاد جریان یافت.

براساس این مطبوعات یک کارخانه ذوب‌آهن گازی در جنوب احداث می‌شود و آهن اسفنجی تولید خواهد کرد.

دومین کارخانه ذوب‌آهن ایران حدود 400 میلیون دلار هزینه دارد و این اعتبار در برنامه پنجم تامین خواهد شد.

گزارش مقدماتی احداث دومین کارخانه ذوب‌آهن ایران تیرماه آینده از طرف مهندسان مشاور تسلیم سازمان برنامه می‌شود و به موازات بررسی این گزارش وزارت اقتصاد با اعزام هیاتی به آلمان غربی مذاکره برای خرید کارخانه مذکور را دنبال خواهد کرد.

دومین کارخانه ذوب‌آهن ایران با استفاده از سنگ‌آهن و گاز، فولاد تولید می‌کند و به همین منظور احتمالا این کارخانه در نزدیکی یکی از مناطق نفت‌خیز جنوب احداث می‌شود.

یک مقام مطلع گفت: وجود گاز فراوان در ایران و پایین بودن کیفیت «کک» موجب شده که دولت در برنامه پنجم احداث یک کارخانه ذوب‌آهن گازی را پیش‌بینی کند.

این مقام اضافه کرد: در ایران میلیاردها تن زغال‌سنگ وجود دارد و میزان ذخایر زغال‌سنگ برای ده‌ها سال فعالیت کارخانه ذوب‌آهن کافی است ولی کارشناسان معدنی تایید کرده‌اند که عیار و کیفیت «کک» معادن ایران تا حدودی کم است.

29 خرداد 1361؛ 1041 ریال حداقل دستمزد سال 1360

حسن معتمد رضایی، معاون نظارت بر روابط کار وزارت کار و امور اجتماعی جزئیات مربوط به افزایش دستمزد کارگران مشمول قانون کار در موسسات دولتی وابسته به دولت و کارگاه‌های صنعتی و تولیدی و خدماتی و حرف در سراسر کشور را تشریح کرد.

همه ساله باید حداقل دستمزد تجدیدنظر شود چنانچه تغییری در جهت افزایش پیدا کرد اثرات این تغییر در سایر سطوح مزدی پیش‌بینی شود.

در این ارتباط، امسال همچون سال‌های گذشته مطالعاتی پیرامون حداقل هزیه زندگی یک خانوار کارگری متشکل از یک شوهر، زن و 2 فرزند مورد مطالعه قرار گرفت و  این حداقل برای سال 60 مبلغ 1041 ریال محاسبه شده است.

وی افزود: قسمت دیگر مطالعاتی که برای تعیین حداقل مزد انجام می‌شود، مطالعاتی است پیرامون وضعیت مزد و درآمد کارگران و کارمندان و شاغلان و هزینه فردی کارفرما در کارگاه‌های مختلف در 26 رشته صنعت و خدمات و مقایسه وضعیت فعلی با سال گذشته و مقایسه در سال 1360 که این مطالعات بر روی 87 کارگاه و حدود 8 هزار شاغل (کارگر و کارمند) صورت گرفته است.

این بررسی نشان می‌دهد فقط حدود 6.5 درصد از شاغلان، درآمدی کمتر از حداقل هزینه زندگی یک خانوار کارگری داشته‌اند.

شورای عالی کار از اواخر سال 1360 و با داشتن جلسات متعدد سرانجام در تاریخ 61.2.29 با توجه به وضعیت کشور در رابطه با جنگ تحمیلی عراق و محاصره اقتصادی غیرمستقیم که با آن روبه‌روست و با عنایت به اینکه شرایط کنونی هرگونه افزایش دستمزد به‌دلیل تاثیر متقابلش در رشد تورم بدون اینکه کمک چندانی در افزایش قدرت خرید کارگر مشمول نماید سبب بالا رفتن قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید آن دسته از اقشار جامعه که افزایش حقوق دریافت نمی‌کنند خواهد شد، به این شرح تصمیمات خود را اعلام نمود،

  1. برای سال 61 کماکان حداقل دستمزد روزانه کارگر عادی مشمول قانون کار در سراسر کشور 635 ریال تعیین شد.
  2. در سال 1361 معادل 6 درصد دستمزد ثابت هر کارگر به‌عنوان پایه (سنوات خدمات) به وی پرداخت خواهد شد مشروط بر اینکه این مبلغ از 40 ریال کمتر و از 100 ریال بیشتر نباشد. به‌عنوان مثال، کارگرانی که در سال گذشته استخدام شده و 635 ریال روزانه مزد ثابت دریافت می‌دارند در سال‌جاری 40 ریال به‌عنوان پایه (سنوات) دریافت خواهند داشت و یا کارگرانی که روزانه 2 هزار ریال مزد ثابت دارند به‌رغم اینکه 6 درصد این مبلغ، 120 ریال می‌شود، فقط همان 100 ریال را دریافت خواهند کرد.

29 خرداد 1381؛ آیین‌نامه جدید سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه در بورس تصویب شد

آیین‌نامه جدید سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه به تصویب شورای عالی بیمه رسید.

این آیین‌نامه در جلسات متعدد شورای عالی بیمه و کمیته‌های کارشناسی در بیمه مرکزی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود.

عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بیمه مرکزی اعلام کرد: آیین‌نامه سرمایه‌گذاری موسسات بیمه در پی تاکیدات وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی و با انگیزه فعالیت بیشتر موسسات بیمه در بازار سرمایه مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت.

رئیس شورای عالی بیمه افزود: موسسات بیمه باید دارایی‌های معرف ذخایر فنی و ذخایر و اندوخته‌های قانونی و همچنین سرمایه خود را طبق مقررات آیین‌نامه جدید به طور شفاف و منطبق با استانداردهای حسابداری در صورت‌های مالی خود منعکس کنند.

رئیس شورای عالی بیمه افزود: به موجب آیین‌نامه جدید شرکت‌های بیمه مجاز خواهند بود که بسته به نوع شرکت از نظر فعالیت در رشته‌های زندگی و غیرزندگی تا 40 درصد ذخایر فنی و منابع سرمایه‌ای خود را به خرید سهام شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اختصاص دهند.

همتی تاکید کرد: شرکت‌های بیمه برای حفظ نقدینگی لازم برای پرداخت خسارت‌ها موظف هستند حداقل 25 درصد ذخایر خود را به‌صورت سپرده بانکی نگهداری کنند.

رئیس‌کل بیمه مرکزی ایران تاکید کرد: شرکت‌های بیمه از این پس می‌توانند در سایر ابزارهای مالی و اوراق بهاداری که در بازار بورس پذیرفته می‌شود نیز سرمایه‌گذاری کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید