نیم‌قرن با اقتصاد ایران؛ 7 مهر

ایران‌خودرو و سایپا ادغام می‌شوند

کدخبر: ۴۴۳۸۵۳
اقتصادنیوز : مهم‌ترین سرتیترهای صفحه‌های اقتصادی مطبوعات 7 مهر در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:واحدهای مونتاژ تسهیلات بانکی می‌گیرند
ایران‌خودرو و سایپا ادغام می‌شوند

به گزارش اقتصادنیوز ، تکرار اشتباهات محصول ندانستن‌ها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.

هفتم مرداد 1361؛ قیمت تیرآهن هر کیلو 46.5 ریال است

وزیر بازرگانی اعلام کرد: وزارت بازرگانی با تلاش زیاد توانسته است مواد اولیه، قطعات لوازم یدکی و همچنین نیازهای جبهه و پشت جبهه را در اسرع وقت تهیه و در اختیار مسوولان قرار دهد.

حبیب‌الله عسکراولادی درباره کمبود تیرآهن و مصالح ساختمانی به‌خصوص برای بازسازی مناطق جنگی گفت: هم‌اکنون 230 هزار تن آهن‌آلات و مصالح ساختمانی در بندر عباس در حال تخلیه است که از این مقدار بین 40 تا 50 هزار تن مربوط به قطعات و لوازم یدکی می‌باشد و امید می‌رود این‌گونه مشکلات به‌تدریج حل شود.

وی همچنین از میزان خریدهای خارجی و همچنین تولید داخلی آهن‌آلات اظهار رضایت کرد. وزیر بازرگانی قیمت عرضه به مصرف‌کننده تیرآهن را هر کیلو 46.5 ریال اعلام کرد.

هفتم مهر 1371؛ واحدهای مونتاژ تسهیلات بانکی می‌گیرند

واحدهای طراحی مهندسی و طراحی مونتاژ در سیستم بانکی کشور به‌عنوان شرکت‌های صنعتی پذیرفته شده و از تسهیلات بانکی بهره‌مند خواهند شد.

وزیر صنایع سنگین در جریان افتتاح خط تولید پرس پخت تایر اتومبیل در شرکت طراحی و مهندسی ماشین‌سازان ایران با بیان این مطلب افزود: شرکت‌های طراحی – مهندسی و طراحی مونتاژ برای انجام پروژه‌های خود نیاز به نقدینگی نسبتا زیادی دارند که امیدواریم با توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سیستم بانکی کشور این مشکلات برطرف می‌شود.

وی افزود: تجربه شرکت طراحی و مهندسی ماشین‌سازان ایران و شرکت‌هایی نظیر آن نشان داد که اگر واحدهای طراحی مهندسی و طراحی مونتاژ توسعه یابد، بدون سرمایه‌گذاری جدید، محصولات دارای تکنولوژی بالا و پیچیده تولید و ارزش افزوده زیادی عاید کشور خواهد شد.

ساخت هر دستگاه پرس مذکور حدود 100 هزار دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور دربردارد.

نیاز کنونی پروژه‌های در دست اجرای کشور را به این نوع پرس 210 دستگاه است.

هفتم مهر 1381؛ روش جدید محاسبه و پرداخت سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری

جزئیات تغییرات انجام گرفته در روش محاسبه و پرداخت سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی، ویژه و بلندمدت یکساله تا پنجساله اعلام شد.

براساس مصوبه جدید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران شرط گذشت حداقل سه ماه از تاریخ افتتاح حساب برای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی و سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار مشمول دریافت سود، حذف شده و مدت مزبور به 30 روز کاهش یافته است. سود سپرده‌ها نیز به‌صورت روزشمار در پایان وقت اداری آخرین روز هر ماه محاسبه و در اولین روز اداری ماه بعد قابل‌پرداخت خواهد بود.

مبنای محاسبه سود در هر روز، کمترین مانده طی روز است.

چنانچه سپرده‌های کوتاه‌مدت پس از گذشت 30 روز و قبل از گذشت 6 ماه از تاریخ افتتاح حساب، فسخ شوند، تا روز فسخ حساب، به‌صورت روزشمار از نرخ سودی معادل نیم‌درصد کمتر از نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی برخوردار خواهند بود.

همچنین چنانچه هر یک از سپرده‌های بلندمدت یکساله تا پنج ساله به ترتیب قبل از انقضای قرارداد فسخ شوند، سود متعلقه به‌صورت روزشمار از نرخ سودی معادل نیم درصد کمتر از نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت ویژه یکساله، دو ساله، سه ساله و چهار ساله محاسبه و پرداخت خواهد شد و پرداخت سود مستلزم گذشت حداقل 30 روز از تاریخ افتتاح حساب می‌باشد.

حداقل مانده مشمول سود برای سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی و ویژه 50 هزار ریال و برای سپرده‌های مدت‌دار 100 هزار ریال است.

در حال حاضر نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی و ویژه در بانک مسکن به ترتیب 8 درصد و 10 درصد و بلندمدت یکساله تا پنج‌ساله به ترتیب 14 درصد، 16 درصد، 16.5 درصد، 17 درصد و 17 درصد است.

ایران‌خودرو و سایپا ادغام می‌شوند

با موافقت سازمان گسترش و نوسازی صنایع، دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا به صورت یکسان‌سازی و زیربنایی تولید (به‌صورت پلت‌فرم) ادغام می‌شوند.

داود میرخانی، دبیر انجمن خودروسازان گفت: در این شیوه نیروی محرکه و شاسی محصولات دو شرکت یکسان اما هر شرکت در طرحی و ساخت بدنه خودرو می‌تواند تغییر ایجاد کند.

وی افزود: این دو شرکت خودروسازی در حال مذاکره برای تدوین راهکارهای اجرایی ادغام به‌صورت «پلت‌فرم» هستند که احتمالا 6 ماه تا یک سال به طول خواهد انجامید.

دبیر انجمن خودروسازان با بیان اینکه اگر مساله پیوستن به سازمان تجارت جهانی نبود، ادغام خودروسازان مطرح نمی‌شد، گفت: وقتی بحث واردات خودرو است باید زمینه‌های رقابت خودروسازان داخلی با ادغام و درنتیجه با افزایش کیفیت و کاهش قیمت تامین شود.

وی ادامه داد: بانک‌های دولتی کشور هیچ‌گونه وام بلندمدتی به صنعت نمی‌دهند و بازار پول و سرمایه ما عمدتا انحصاری است و اگر قصد آزادسازی است، چرا ورود بانک‌ها و موسسات مالی به بازار ایران آزاد نمی‌شود تا صنعتگران ما بتوانند تسهیلات مالی موردنیاز خود را به‌صورت بلندمدت و با نرخ 3 تا 4 درصد دریافت کنند؟

میرخانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در محیط رقابت صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: رقابت با واردات خودرو صورت نمی‌گیرد و انجمن خودروسازان با این نوع رقابت مخالف است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید