نیم قرن با اقتصاد ایران

جمهوری اسلامی در اقتصاد معجزه کرد/ از حقوق کلان دیگر خبر ی نیست

کدخبر: ۴۴۹۵۸۰
هاشمی رفسنجانی:در اقتصاد من فکر می‌کنم که جمهوری اسلامی بیش از سیاست دستاورد دارد و معجزه کرده است.از آن حقوق‌های کلان به سناتورها و و کلا و.. می دادند دیگر خبری نیست.
جمهوری اسلامی در اقتصاد معجزه کرد/ از حقوق کلان دیگر خبر ی نیست

روزنامه اطلاعات در تاریخ اول آبان (شنبه ) سال 61 در دو صفحه گزارشی از نماز جمعه تهران که به امامت حجت الاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی ،امام جمعه موقت تهران برگزار شد،منتشر کرد.

هاشمی رفسنجانی در خطبه اول نماز جمعه به ادامه بحث درباره مسائل اقتصادی اسلام پرداخت و چگونگی توجه اسلام به مستضعفان و پیشگیری از ثروت های غیر مشروع را بیان کرد.

اول آبان 1361

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی، امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نمازجمعه درباره آثار سیاسی، اجتماعی، اقتصادی‌، فرهنگی، اخلاقی، اداری و چیزهای دیگر گفت: ... اما آثار اقتصادی انقلاب، در اقتصاد من فکر می‌کنم که جمهوری اسلامی بیش از سیاست دستاورد دارد و معجزه کرده است و این بار با ایمان تمام می‌گویم. کارهایی که در این چهار سال ما از لحاظ اقتصادی برای این مملکت و منطقه کرده‌ایم، برای کشورهای نفت‌خیز کرده‌ایم، در طول پنجاه سال هم اگر می‌کردیم بایستی مستضعفان دنیا از ما ممنون باشند و مستکبرین بایستی به ما خشمگین باشند. حالا از نفت شروع می‌کنم. توی مملکت وقتی که انقلابمان به آستانه پیروز شدن رسید چهار سال پیش و پنج، شش ماه قبل از پیروزی 6 میلیون بشکه به‌طور متوسط شاه نفت استخراج می‌‌کرد.

600، 700 هزار بشکه را در داخل خرج می‌کردند و 5 میلیون و خرده‌ای در روز می‌فرستادند خارج، این وضع گذشته بود و منابع کشف‌شده و قابل‌استحصال جمهوری اسلامی با آن مقیاس اگر ما نفت استخراج می‌کردیم آن زمان می‌گفتند بین 20 تا 25 سال دیگر تمام می‌شود. ما چه کردیم؟ از آن روزی که ما آمدیم به‌طور معمول، روزانه کمتر از یک میلیون بشکه نفت صادر کردیم. بعد از انقلاب صادرات نفت که شروع شد، یکسالی بیش از دو میلیون،‌ دو میلیون و نیم، سه میلیون بشکه صادر کردیم. بعد که جنگ شروع شد و میزان استخراج تنزل کرد، گاهی تا 300 هزار بشکه هم رسیده‌ایم و امروز هم دوباره بیش از دو میلیون صادر می‌کنیم. وقتی که معدل‌گیری می‌کنیم در مجموع ما یک میلیون بشکه نفت در روز برداشت کرده‌ایم.

البته باز در سایه انقلاب، این یک میلیونی که به‌طور متوسط امروز برداشت می‌کنیم و در این مدت می‌کردیم، پولی که در مقابل می‌گیریم نزدیک سه برابر است. یعنی به اندازه سه میلیون بشکه نفت زمان شاه ما پول می‌گیریم. چون انقلاب اسلامی یکی از آثارش این بود که باعث شد نفت در تمام منطقه یکباره کم شد. چون 6 میلیون بشکه که یکباره از تولید روزانه کم شود، یک شوک به بازار می‌دهد و تا عربستان سعودی رفت که راه بیندازد و جبران کند، کمبود باعث شد که قیمت نفت بالا رفت و از طرفی خطر هم برای منطقه بود.

البته نفت هنوز هم نصف قیمت است و ما روزی در یک موقع مناسب این کار را خواهیم کرد که نفت را به قیمت واقعی‌اش قیمت‌گذاری کنیم انشاء‌الله.

اما حالا سه برابر کردیم قیمت نفت را در دنیا، عربستان سعودی، کویت، قطر، دبی، عراق، مصر، نیجریه، لیبی، الجزایر، ونزوئلا، اندونزی و همه اینها باید مرهون منت انقلاب اسلامی باشند که نفتشان قیمتش سه برابر شده است.

اگر ما انقلاب نکرده بودیم، آنها هر 6 ماه یک بار جمع می‌شدند و 10 سنت، نیم‌دلار قیمت را بالا می‌بردند. این رویه‌ای بود که مدت‌ها ادامه داشت.

اما در رابطه با خودمان ما همین چهار سال تا امروز که حساب بکنیم، هر روزی حداقل چهار میلیون بشکه را ذخیره کرده‌ایم که بعدا اینها گران‌تر می‌شود و ارزش بیشتری پیدا می‌کند. ملت ایران همین را حساب کند و ببیند ما اگر با همین رویه پیش برویم، عمر 25 سال نفت‌مان را کرده‌ایم صد سال و بیشتر.

هاشمی یک

این خدمت بسیار عظیم اقتصادی البته یک کمی هم ریاضت دارد من جنگ و چیزهای دیگر را حساب نمی‌کنم، اما همین، برادران! خواهران! ما که از جیب شما به جای 5 میلیون بشکه، یک میلیون برداشته‌ایم و این صرفه‌جویی را برای نسل ایرانی کردیم، آیا این قابل‌قبول نیست که یک کمی در لوکس‌بازی‌هایمان در بعضی کالاهایی که خیلی هم ضروری نیست، کمی کمتر مصرف کنیم؟

ما هم می‌توانستیم مثل عربستان سعودی رفتار کنیم و مردم را به‌طور کاذب راضی بکنیم. اگر مثل شاه می‌خواستیم عمل بکنیم که مردم را کاذب راضی کنیم و او هم نتوانست چون ضددین بود و مردم دین را بر دنیایشان مقدم می‌داشتند. این کار برای ما بسیار آسان بود، هیچ سخت نیست.

ما در همین مدت که این جور نفت صادر کردیم، یکجا 5 میلیارد وام آمریکا را پرداختیم، پنج میلیارد دلار همان پول‌هایی که در آمریکا بود، شاه قرض گرفته بود. برای همین کارخانه‌ها، برای ارتش، برای شرکت‌های خصوصی از بانک‌ها.

اگر یادتان باشد، ما در بیانیه الجزایر 5 میلیارد دلار پول آنها را اقساطش را نقد کردیم. دین حال کردیم و پرداختیم که ربا ندهیم. در عین این ریاضت ارزی 5 میلیارد وام مملکتمان را دادیم و مقداری از مطالبات ما که آنجا بوده، هنوز گیر است. یک میلیارد و 500 میلیون دلار تقریبا در حساب فرانسه است که غارتگرانه و راهزنانه به ما نمی‌دهند. 500، 600 میلیون دلار پیش اسرائیل داریم که نمی‌پردازد که بالاخره از حلقومش خواهیم کشید و جاهای دیگر هم باز داریم.

 

ادامه حیات اقتصادی بدون صدور نفت

امروز با سیاست بسیار صحیح و مدبرانه‌ای که دولت انقلابی و مسلمان و وزرای معتقد و زحمتکش ما درست کرده‌اند ما توانسته‌ایم وضع ارزی‌مان را آنقدر محکم و زیاد کنیم که برای مدت‌ها الان مطمئنیم که اگر نفت هم صادر نکنیم، برای مدت‌ها کشور ما این امکان را دارد که بتواند حیات اقتصادی‌اش را ادامه بدهد و روزبه‌روز هم ذخیره ارزی ما دارد بالا می‌رود.

این اگر معجزه نیست، پس چیست؟ یک ملتی در حال جنگ، در حال مبارزه با تروریسم، خرابکاری، در حال محاصره اقتصادی، در حال فشار روی منابع نفتی ما که همه امکانات آمریکایی‌ها، آواکس‌ها، اگزوست‌های پیشرفته فرانسه، موشک‌های اسکاد بی شوروی، ما در زیر این موشک‌ و این جنایت‌هایی که اینها دارند می‌کنند، یعنی تکنیک نهایی جنگ در خدمت عراق قرار گرفته برای اینکه راه ما را ببندند ما داریم بنادرمان را حفظ می‌کنیم و نفت‌مان را صادر می‌کنیم و منابع ارزی‌مان را هم حفظ می‌کنیم.

همان‌ها که ما را محاصره اقتصادی کردند امروز دنبال ما هستند که به ما جنس بفروشند و ما هم هم از آنها باج می‌گیریم. ما انتخاب می‌کنیم آنها را ... امروز گرفتاری‌های  اقتصادی که اروپایی‌ها، غربی‌ها گرفتارش هستند به مراتب از کشورهای جهان سوم بدتر شده است.

آهن سقوط کرده در دنیا، فلزات سقوط کرده، بیکاری در آمریکا و اروپا دارد بحران ایجاد می‌کند. بسیاری از صنایعشان به‌خاطر نداشتن مصرف درست دارد متزلزل می‌شود و ما گرفتار این حرف‌ها نیستیم. اقتصاد سالم آنها ندارند. آنها دروغ می‌گویند. بدهی‌های فراوان دارند. ما یک شاهی بدهی بدون وجه داریم در خارج. آنها میلیاردها دارند.

این چیزها را معجزه اگر نیست، پس معجزه چیست؟ چه کسی می‌تواند این کارها را بکند در حال جنگ؟ و در این شرایط هیچ وامی هم نگرفته‌ایم. عراق ذخایرش از ما بیشتر بود. 30 میلیارد دلار هم کمک گرفت، ما هم مثل عراق، جنایتکارانه به شهرهایش حمله نکردیم، تاسیسات اقتصادی‌اش را خراب نکردیم در داخل خاکش جنگ نبود، آواره نداشت، بندر عقبه به رویش باز بود، بنادر سعودی برایش باز بود از خاک ترکیه استفاده می‌کرد. آمریکا، فرانسه و شوروی همه کمک می‌کردند، اما در حال فلاکت افتاده است.

از حقوق‌های کلان خبری نیست

کارهای اقتصادی و اجتماعی که کردیم، حقوق‌های گزاف وزرا و وکلا و سناتورها و ارتشبدها و سپهبدها و تیمسارها و همه اینها را حذف کرده‌ایم و ریخته‌ایم کنار.

از آن حقوق‌های کلان به سناتورها و و کلا و.. می دادند دیگر خبری نیست. از پایین آمدیم حقوق کارگرها را سه برابر کردیم. حداقل دستمزدها 19 تومان بود، حالا 63 تومان است.

آن بیکاری که الان در اروپا هست به خدا الان در ایران نیست. شما در روستاهای ما یک آدم بیکار پیدا نمی‌کنید. وضع اقتصادی‌مان در حد اعجاز خوب است. بنابراین ما از لحاظ اقتصادی در حد اعجاز، وضعمان خوب است و مهم‌تر آینده‌مان است. ما الان مسلطیم بر کارخانه‌ها و کشاورزی‌مان، مسلطیم بر دریاها و شیلات‌مان، برنامه‌ریزی کرده‌ایم. برنامه 20 ساله ریخته‌اند که انشاء‌الله منتشر می‌شود و برنامه پنج ساله ریخته‌اند که به‌زودی خواهد آمد به مجلس.

خواهید دید با آن برنامه‌هایی که ریخته‌اند، انشاء‌الله چند سال دیگر این کشور را بتوانیم ]به عنوان[ یک الگوی مناسب اقتصاد سالم دنیا معرفی کنیم.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید