تجارت 11 میلیارد دلاری ایران با کرهجنوبی
به گزارش اقتصادنیوز ، تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
هشتم آبان 1381؛ همکاری ایران و قطر در زمینه بازاریابی صادرات گاز
وزیر انرژی و صنعت قطر گفت: ایران و قطر که ذخایر بزرگ گاز را در اختیار دارند، بازیگران اصلی بازار گاز جهان در آینده خواهند بود. عبداله حمد بن عطیه گفت: ایران و قطر در زمینه بازاریابی و همکاری در بخش گاز با یکدیگر تبادلنظر میکنند. وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان و مصرفکنندگان گاز در مقابل یکدیگر نیستند، افزود: بازار گاز متفاوت از بازار نفت است.قراردادهای گاز بلندمدت و میانمدت است و توسعه گاز پرهزینه است.
العطیه تصریح کرد: بازار گاز باید از هرگونه شوک در امان باشد و مصرفکنندگان و تولیدکنندگان آن نباید در تضاد با یکدیگر باشند.
سواری 2 سیلندر در تبریز تولید میشود
مدیرعامل مجتمع تراکتورسازی تبریز اعلام کرد: تولید ارزانترین خودروی ایران با نام «سیبا» به زودی در این کارخانه آغاز میشود.
محسن عرب باغی افزود: در حال حاضر نمونهای از این خودرو سیلندری در تهران مراحل بررسی و آزمایش خود را سپری میکند و پس از تایید نهایی مجوز تولید آن ازسوی وزارت صنایع و معادن صادر میشود.
وی گفت: «سیبا» از استانداردهای فنی صنعت خودرو زیستمحیطی برخوردار خواهد بود.
وی اظهار کرد: آذربایجان شرقی با داشتن شرکتهای صنعتی، کارگاههای قطعهسازی، نیروی فنی و ماهر نمیتواند بیش از این از قافله خودروسازی عقب بماند.
عرب باغی با بیان اینکه حدود 85 درصد از مرحله صدور مجوز این خودرو توسط وزارت صنایع و معادن صورت گرفته، ابراز امیدواری کرد پس از تصویب نهایی ظرف 6 ماه تولید این خودرو آغاز شود. مدل این خودرو در روسیه «اوکا» نام دارد.
هشتم آبان 1391؛ شیوه جدید قیمتگذاری کالاها
بهدنبال اجرای برنامههای پیدرپی برای ساماندهی بازار ارز و متغیرهای تابع آن، دولت در تصمیمی جدید قیمتگذاری کالاهای وارداتی برخوردار از ارز مرجع و ارز مبادلاتی را در اختیار گرفته است تا از افزایش سوداگرانه بهای کالاها جلوگیری کند. براساس بخشنامهای که ازسوی معاون اول رئیسجمهور به وزارت صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و رئیسکل بانک مرکزی ابلاغ شد، اقلامی که ارز با نرخ مرجع و کمتر از نرخ بازار دریافت میکنند، مشمول قیمتگذاری خواهند بود و فرآیند تعیین قیمت به ترتیب در بانک مرکزی، گمرک و سازمان حمایت انجام خواهد شد. گمرک مکلف است قیمت اظهارشده، در گمرک برای ترخیص کالا را در اختیار سازمان حمایت قرار دهد تا در فرآیند قیمتگذاری کالاهای نهایی، از آن استفاده شود.
تلاش دولت برای در اختیار گرفتن قیمتگذاری و توزیع کالاهای وارداتی در حالی است که هنوز بحث بر سر یکی از عمده منابع تامین ارز واردات ادامه دارد.
دیروز سومین جلسه دولت با صادرکنندگان در مورد امکان توزیع ارز حاصل از صادرات در اتاق مبادلات ارزی بدون نتیجه برگزار شد.
براساس بخشنامه جدید، اقلامی که با ارز مرجع وارد میشود، در شبکههای رسمی موردنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت توزیع خواهد شد.
این شبکه باید بهگونهای طراحی شود که از مصرف کالاها و مواد اولیه مذکور توسط مصرفکننده نهایی با تولیدکننده، در چارچوب قیمتهای تعیین شده اطمینان حاصل شود.
تثبیت صادرات نفت ایران به چین
اداره اطلاعات گمرک چین اعلام کرد چین در ماه سپتامبر 383 هزار و 963 شبکه در روز نفت از ایران وارد کرد که نسبت به ماه قبل از آن تغییر چندانی نداشته و تنها 3/0 درصد کاهش یافته است.
واردات نفت چین از ایران در ماه سپتامبر برابر با یک میلیون و 570 هزار تن نسبت به سال گذشته معادل 24.1 درصد کاهش داشته و نسبت به ماه آگوست 0.3 درصد کاهش را نشان میدهد.
به نوشته این گزارش، افزایش واردات چین از کشورهای دیگر در ماه آگوست سبب شد ایران از رتبه سوم بزرگترین تامینکننده نفت این کشور به رتبه پنجم تنزل کند.
در 9 ماه نخست امسال واردات نفت چین از ایران 15 میلیون و 800 هزار تن برابر با 422 هزار و 679 بشکه در روز بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 22 درصد کاهش را نشان میدهد. عربستان و آنگولا در ماه سپتامبر همچنان بزرگترین تامینکنندگان نفت چین بودند.
عمان با افزایش ماهانه 77.8 درصدی و افزایش سالانه 7.2 درصدی به جایگاه سوم صعود کرده است و روزانه 483 هزار و 743 بشکه نفت به چین صادر میکند. همچنین واردات نفت چین از امارات نسبت به سال گذشته 80.6 درصد و نسبت به ماه گذشته 314.4 درصد افزایش یافته و به 260 هزار و 123 بشکه در روز رسیده است.
تجارت 11 میلیارد دلاری ایران با کره جنوبی
انجمن تجارت بینالمللی کره جنوبی در تازهترین گزارش خود اعلام کرد حجم صادرات این کشور به ایران در 9 ماه سال 2012 میلادی با رشد 15.6 درصدی به 4 میلیارد و 943 میلیون و 409 هزار دلار رسید.
در این مدت واردات کره از ایران با کاهش 27.8 درصدی بالغبر 6 میلیارد و 234 میلیون و 305 هزار دلار شد.
این در حالی است که واردات کره از ایران در سال 2011 با رشد 63.7 درصدی نسبت به سال 2010 به 11 میلیارد و 358 میلیون و 379 هزار دلار رسیده بود.
صادرات کره به ایران در سال 2011 میلیادی نیز با رشد 32 درصدی نسبت به سال 2010 به 6 میلیارد و 68 میلیون و 276 هزار دلار رسیده بود.
ایران در 9 ماه امسال شانزدهمین صادرکننده بزرگ کالا به کره جنوبی بود.
در همین مدت ایران بیستیمن بازار بزرگ محصولات صادراتی کره بود. به این ترتیب کل حجم تجارت ایران و کره جنوبی در 9 ماه امسال به رقم 11 میلیارد و 177 میلیون و 714 هزار دلار رسید.
انجمن تجارت بینالمللی کره جنوبی یک نهاد غیرانتفاعی خصوصی در این کشور است که در سال 1946 میلادی با حضور 105 بازرگان بهعنوان اعضای بنیانگذار تاسیس شد. این انجمن یکی از بزرگترین نهادهای اقتصادی کره بود که بیش از 65 هزار شرکت عضو آن هستند و این انجمن نماینده تقریبا کل جامعه تجارت بینالمللی کره محسوب میشود.
قیمت خودروهای داخلی (1391.8.7)
نام خودرو |
قیمت (تومان) |
تندر E2 |
26.000.000 |
مگان |
59.000.000 |
پراید 111 |
13.500.000 |
ویتارا فول |
95.000.000 |
ماکسیما |
90.000.000 |
206 تیپ 6 |
40.000.000 |
207 اتومات |
44.000.000 |
پژو پارس |
32.500.000 |