نظر رئیس بانک مرکزی درباره فروش اموال عتیقه
به گزارش اقتصادنیوز ، تکرار اشتباهات محصول ندانستنها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.
18آبان 1351؛ با تمام قوا با افزایش قیمتها مبارزه میکنیم
در آخرین جلسه بررسی برنامه عمرانی پنجم در پیشگاه شاهنشاه آریامهر در چادرهای محل اقامت سران کشورها در جریان برگزاری جشن دو هزار و پانصدمین سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران تشکیل شد سه تن از کارشناسان سازمان برنامه گزارشهایی به عرض رساندند.
شاهنشاه همچین در زمینه حداقل سن اشتغال که از طرف وزیر کار و امور اجتماعی مطرح شده بود ضمن بیاناتی فرمودند: فکر میکنم که همان مرزهای تمدن بزرگ که گفتهایم یکی مربوط به همین موضوع است و اما اصولا این امر بستگی به این دارد که ما تحصیل را تا چه سنی اجباری کنیم.
شاهنشاه در زمینه قیمتها که موضوع بحث کوتاهی از جانب آقای نخستوزیر بود، ضمن تجزیه و تحلیل عوامل تعیینکننده قیمتها و اموری که در کنترل ما نیست مانند خشکسالی و یا قیمتهای بینالمللی به طرق مختلف نظارت بر قیمتها و تثبیت نسبی قیمتها و وسیله ایجاد تعاونیها و فروشگاههای بزرگ و یا ورود کارخانههایی مثلا خانهسازی و نانپزی اشاره کردند و فرمودند: به هر حال ما با تمام قوا و به هر طریقی که میتوانیم با افزایش قیمتها مبارزه خواهیم کرد.
18 آبان 1361؛ قادریم هزینههای جنگ را تا پیروزی کامل تحمل کنیم
رئیسکل بانک مرکزی در یک جلسه مطبوعاتی به سوالات گوناگون خبرنگاران رسانههای گروهی بینالمللی گفت: ما احساس کردیم در انتهای سال 59، امپریالیسم جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران را بهعنوان گشایش جبههای جدید آغاز کرده و امید زیادی به آن بسته است. در این مورد تبلیغات زیادی مبنیبر فروش طلا و جواهرات ملی توسط دولت، قادر نبودن به انجام تعهدات و به صفر رسیدن ذخایر ارزی توسط امپریالیسم خبری منتشر شد.
در این شرایط، دولت جهت بهبود وضع ارزی به تنظیم واردات پرداخت و موفق شد هزینههای ارزی را معادل درآمدهای ارزی تنظیم کند؛ بهطوریکه در مدت مشخصی تراز پرداختهای ما متعادل شد. در کنار این بر میزان صادرات نفت افزودیم. در حال حاضر ذخایر ارزی ایران نهتنها از هنگام آغاز جنگ بهتر است بلکه این ذخایر به حدی است که ما قادریم به وسیله آن هزینههای این جنگ تحمیلی را تا پیروزی کامل تحمل کنیم.
دکتر نوربخش در پاسخ به سوالی در زمینه میزان بدهیهای خارجی ایران گفت: قبل از انقلاب میزان اینگونه بدهیها 15 میلیارد دلار بوده که این رقم هماکنون به 2 میلیارد دلار کاهش یافته است. وی در مورد روابط اقتصادی با کشورها بر مبنای احترام کشورها به روابط اقتصادی ایران و ایتالیا گفت: سیاست ما در برقراری مواضع جمهوری اسلامی ایران استوار است. هماکنون روابط اقتصادی گستردهای بین دو کشور موجود است.
پروژه 5 میلیارد دلاری مجتمع فولاد مبارکه با همکاری کمپانیهای ایتالیایی در ایران در حال ساخته شدن است.
وی هدف از تصویب لایحه فروش بعضی از اموال عتیقه را دست و پاگیر بودن آنها اعلام کرد و گفت: اموال مذکور از نظر ارزش در سطح بالایی قرار نداشتهاند. درباره تورم دکتر نوربخش ضمن تشریح نحوه محاسبه نرخ تورم در ایران اظهار کرد: تورم در ایرن چیزی نیست که ما امروز شاهد آن باشیم؛ بلکه این مساله در سالهای قبل از انقلاب وجود داشته و بهخصوص در سال 56 نرخ تورم در ایران 30 درصد بوده است که در نیمه اول سال 61 این نرخ به 15.6 درصد رسیده است. با وجود این دولت تورم را بهعنوان یک مساله اساسی تلقی کرده و برنامههای مشخصی برای مقابله با آن اتخاذ خواهد کرد.
18 آبان 1371؛ قیمت زمین و مسکن 10 درصد کاهش یافته است
تاکنون بیش از 400 هزار قطعه زمین برای احداث واحد مسکونی در شهرهای جدید به متقاضیان مسکن در کشور واگذار شده است.
مهندس کامروا، معاون امور مسکن وزارت مسکن و شهرسازی افزود: بهدلیل حجم زیاد واگذاری زمین به متقاضیان، قیمت زمین و مسکن در سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 10 درصد کاهش داشته است.
وی گفت: در حال حاضر در تامین زمین موردنیاز برای مسکن در کشور مشکلی نیست ولی توان کافی برای ساخت مسکن وجود ندارد.
وی در همین زمینه اضافه کرد: 40 درصد از افرادی که تاکنون از دولت زمین دریافت کردهاند برای احداث ساختمان خود و دریافت پروانه ساخت به شهرداریها مراجعه کردهاند که این امر نشاندهنده لزوم تقویت بنیه مالی افراد صاحب زمین از طریق پرداخت تسهیلات بانکی برای افزایش توان ساخت آنان است.
18 آبان 1381؛ درخواست برای خرید تضمینی پسته ازسوی دولت
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی خواستار خرید تضمینی محصول پسته ازسوی دولت شد.
سیدحسین مرعشی در جلسه ستاد پسته استان در زمینه کمک به تولیدکنندگان این محصول در کشور گفت: 150 نماینده مجلس در نامهای از ریاستجمهوری درخواست کردهاند تا با تخصیص اعتبارات لازم به تولیدکنندگان پسته، فروش این محصول را از بحران کنونی نجات دهد.
وی افزود: اگر روند فعلی حاکم بر بازار پسته ادامه یابد، ورشکستگی و بیانگیزگی باغداران سبب تخریب بیش از 400 هزار هکتار باغ پسته و بیکاری چند صد هزار کشاورزی در سطح کشور خواهد شد.
وی خواهان استفاده دولت از منابع ارزی خود برای کمک به پستهکاران شد و اظهار کرد: در صورتی که دولت و وزارتخانههای بازرگانی و جهاد کشاورزی توان و امکان خرید این محصول را در کشور ندارند باید سریعا مبلغ 200 میلیون دلار برای کمک به تولیدکنندگان این محصول اختصاص یابد.
ساخت نخستین توربین نیروگاه گازی در ایران
اولین توربین گازی ساخت کشور از شرکت توربین گازی ایران واقع در فردیس کرج برای نصب در نیروگاه کازرون استان فارس بارگیری شد.
قائممقام شرکت توربین گازی ایران وابسته به وزارت نیرو گفت: این توربین با ظرفیت 160 مگاوات در طول دو ماه در این شرکت توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است.
دکتر محسن شاطرزاده افزود: با طراحی و ساخت این توربین 8 میلیون دلار صرفهجویی ارزی شده است.
وی تصریح کرد: طبق برنامه پیشبینیشده تا پایان امسال پنج دستگاه توربین گازی دیگر در این شرکت تولید و به نیروگاههای مختلف کشور انتقال خواهد یافت.
هماکنون ایران بعد از کشورهای ایتالیا، فرانسه، آلمان، سوئیس، آمریکا و هند هفتمین کشور سازنده توربینهای گازی در جهان است.