نیم‌قرن با اقتصاد ایران، 29 آذر

ایران 500 هلی‌کوپتر از آمریکا می‌خرد

کدخبر: ۴۶۳۰۳۹
اقتصادنیوز : مهم‌ترین سرتیترهای صفحه‌های اقتصادی مطبوعات 29 آذر در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:
ایران 500 هلی‌کوپتر از آمریکا می‌خرد

به گزارش اقتصادنیوز ، تکرار اشتباهات محصول ندانستن‌ها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود،در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است. 

جزئیات طرح اختصاص سهمیه بنزین به افراد به جای خودرو

10 قانون مهمی که خریداران رمزارز باید بدانند

29 آذر 1351؛ ایران 500 هلی‌کوپتر از آمریکا می‌خرد

منابع آگاه نظامی در واشنگتن گفتند، طبق قراردادی که بین ایران و ایالات‌متحده به امضا رسیده، ایران 500 فروند هلی‌کوپتر به ارزش 720 میلیون دلار از آمریکا خریداری خواهد کرد.

منابع مذکور اضافه کردند که ایالات‌متحده هلی‌کوپترهای مورد بحث را از شرکت تولیدکننده خریداری می‌کند و سپس به ایران می‌فروشد.

بر طبق قرارداد اخیر، ایران 202 هلی‌کوپتر از نوع «کبرا» و 287 فروند از نوع «هوئی» که مخصوص حمل و نقل است خریداری می‌کند.

تحویل هلی‌کوپترها از سال 1974 شروع خواهد شد و سه تا پنج سال بعد تحویل آنها به پایان خواهد رسید.

در اوایل امسال بود که ایران برای خرید هلی‌کوپتر و پاره‌ای از احتیاجات دیگر نظامی خود با ایالات‌متحده به‌نوعی به توافق اصولی رسید. اما قرارداد اصلی و نهایی در این زمینه، اخیرا به امضا رسید.

خلبان‌ها و تکنسین‌های ایرانی در ایالات‌متحده آموزش خواهند دید، گروهی از تکنیسین‌های آمریکایی نیز برای آشنا کردن ایرانیان به امور فنی هلی‌کوپترها به ایران خواهند آمد.

اوامر شاهنشاه برای کنترل قیمت‌ها

شاهنشاه آریامهر در شرفیابی دیروز وزیر کشور و اعضای هیات رئیسه شورای عالی اصناف پایتخت لزوم تثبیت قیمت‌ها را یادآور شدند.

شاهنشاه افزودند: یکی از پدیده‌های جدید که مستقیما مردم را دربرمی‌گیرد یعنی خرج می‌کنند و زندگی می‌کنند ضمن اینکه سطح زندگی بالا می‌رود و مردم صاحب خانه و زندگی، پوشاک، سرویس و غیره می‌شوند. اینها همه به یک اقتصاد سالم نیازمند است در عین حال یک اقتصاد سالم موقعی سالم است که قیمت‌ها تحت‌کنترل باشد.

الان سیستم‌های مختلف متداول در بعضی جاها که نظم و ترتیب برقرار است بهای اجناس روی جنس نوشته شده است در سفرهایی که به بعضی‌ کشورهای اروپایی می‌کنیم، می‌بینیم که قیمت‌ها بر روی اجناس نوشته شده این کار سبب می‌شود که هم کار فروشنده اسان بشود و هم مشتری، زیرا مشتری می‌رود جنسی را می‌بیند اگر فراخور حال خودش است و استطاعت مالی دارد آن را می‌خرد و اگر استطاعت ندارد می‌رود یک ماه یا دو ماه صبر می‌کند تا قدرت مالی پیدا کند و آن جنس را بخرد. ما که هنوز به این شیوه عادت نداریم الان بهترین شکل کار برایمان این است که مردم بدانند و حتی فروشندگان و مغازه‌داران که جنسی را که می‌فروشند اگر از قیمت اصلی گرانتر بفروشند به تناسب یک یا دو جنسی که گرانتر می‌فروشند در عین حال خود مصرف‌کننده صد رقم کالای دیگر هستند که باید گران بخرند پس این زرنگی نیست که جنس را گرانتر فروشند بنابراین جنسی را 10 ریال قیمت داشته باشد 12 ریال می‌فروشند، ولی صد جنس دیگر را با همین تفاوت باید گران‌تر بخرند بنابراین کنترل قیمت نه‌تنها به منفعت عموم است بلکه به‌خصوص به نفع خود فروشنده هم هست. شاهنشاه اضافه فرمودند: باید دخالت عوامل واسطه را از بین ببریم شخصی که در ورامین یا شهریار خربزه یا خیار به‌عمل می‌آورد خریدار اول جنس او را چند می‌خرد و وقتی به میدان و به دست مغازه‌دار و خریدارهای بعدی می‌رسد، قیمتش به چقدر می‌رسد. کار این واسطه‌ها شاید از لحاظ قیمت به نسبت یک به پنج باشد پس چه کار کنیم که هم ارزان بخریم و هم ارزان بفروشیم؟

در مورد اشاراتی که به افزایش مغازه‌های نانوایی و قصابی کردید باید بگویم 20 سال است که ما این موضوع را می‌گوییم و حتی وقتی که می‌شنویم تعدادی مغازه نانوایی یا قصابی بدون پروانه باز شده است تعجب می‌کنیم.

البته اگر ما موضوع چانه زدن را هم در این مملکت حل می‌کردیم کار به مراتب بهتر می‌شد هم تکلیف فروشنده حل می‌شد هم تکلیف خریدار بعضی وقت‌ها حتی 20 دقیقه تا نیم ساعت برای چانه زدن وقت تلف می‌شود؛ درحالی‌که ظرف این مدت شاید فروشنده می توانست 4 تا 5 مشتری دیگر را هم راه بیندازد.

وقتی کار را به دست خودتان می‌دهیم، برای این است که بدانید معایب کار چیست و خودتان آن را برطرف کنید تا جای شانه‌ خالی کردن از زیر بار کار هم نباشد.

 

29 آذر 1361

سهمیه تولید نفت ایران به توافق نزدیک شده است

شصت و ششمین اجلاس سازمان کشورهای صادرکننده نفت در وین گشایش یافت.

یحیی دیکو، مشاور رئیس‌جمهوری نیجریه در امور نفتی که ریاست این اجلاس را به عهده داشت طی سخنانی همبستگی کشورهای عضو را در برابر اوضاع دشوار کنونی نفت خواستار شد.

دیکو گفت: ما باید قاطعانه عمل کنیم تا این دوره سخت به بحرانی که ممکن است ما را در خود فرو برد، مبدل نشود.

زکی یمانی، رئیس هیات نمایندگی عربستان سعودی پیش از گشایش کنفرانس اعلام کرد: کشورش امیدوار است که سقف تولید در میزان هجده میلیون یا هجده میلیون و دویست هزار بشکه در روز ثابت شود.

وی همچنین اظهار کرد که قیمت‌های ترجیحی برای عربستان سعودی از اهمیت خاص برخوردار است.

بلقاسم نبی، ویر نفت الجزایر در پایان نخستین روز کنفرانس «اوپک» اظهار کرد که به‌نظر می‌رسد 13 کشور عضو این سازمان درباره تعیین یک حدنصاب تولید برای اسل 1983 (18 میلیون بشکه در روز) به توافق رسیده‌اند.

وزیر نفت الجزایر توضیح داد که حدنصاب تولید برای سال آینده اندکی کمتر از سطح تقاضای نفت خواهد بود که اوپک برای سال 1983 پیش‌بینی کرده است.

وی ادامه داد: چند کشور به‌ویژه ایران در ونزوئلا درخواست کرده‌اند که سهم تولید آنها نسبت به میزانی که در ماه مارس گذشته تعیین شده بود، افزایش یابد.

ایران مایل است حق تولید روزانه سه میلیون و دویست هزار بشکه نفت را به‌دست بیاورد، سهمیه تولید ایران در ماه مارس گذشته، یک میلیون و دویست هزار بشکه تعیین شده بود.)

به گفته منابع آگاه، کنفرانس درباره قبول تقاضای ایران دست‌کم به طور نسبی به توافق نزدیک شده است اما درباره درخواست ونزوئلا هنوز شک و تردید وجود دارد. شرط لازم برای حصول توافق بین کشورهای اوپک درباره سهمیه تولید این است که عربستان سعودی میزان تولید خود را از 7 به 5 میلیون بشکه کاهش دهد.

 

29 آذر 1391

طرح خودکفایی تولید گوشت به مجلس رفت

رئیس اتحادیه مرکزی دامداران اعلام کرد: طرح خودکفایی ایران در تولید گوشت قرمز که در کارگروه تنظیم بازار تصویب شده است در کمیسیون کشاورزی مجلس بررسی خواهد شد.

سیروس روستا گفت: براساس این طرح ایران باید تا سه سال آینده در تولید گوشت قرمز به خودکفایی برسد.

وی افزود: در سال‌جاری 970 هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شود که جوابگوی 90 درصد از مصرف کشور است. 10 درصد از نیاز جامعه که از طریق واردات تامین شود هم براساس این طرح باید در داخل تولید شود.

رئیس اتحادیه مرکزی دامداران اعتبار پیش‌بینی شده برای اجرای این طرح را 900 میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: براساس این طرح باید نقدینگی برای فعال شدن واحدهای پرواربندی، زمینه‌های واردات اسپرم نژاد گوشتی و شرایط دیگر افزایش تولید فراهم شود.

 

بازخواست دوباره وزیر اقتصاد برای وضعیت ارز

پس از آنکه موضوع سوال از رئیس‌جمهور درباره نوسانات ارزی بی‌نتیجه ماند، 8 تن از بهارستان‌نشینان مجددا سراغ وزیر امور اقتصادی و دارایی رفتند و در صحن علنی مجلس از شمس‌الدین حسینی درباره مسائل ارزی کشور سوال کردند. وزیر اقتصاد اما در پاسخش به سیاست‌های کلی اشاره کرد و اطلاع جدیدی از برنامه‌های دولت در این باره نداد.

احمد توکلی در این جلسه گفت: آنچه در یک سال اخیر بر سر بازار ارز ایران آمده، کمر اقتصاد ملی را خم کرده است و تبعات آن تا چندین سال گریبان مردم و نظام را رها نخواهد کرد.

شمس‌الدین حسینی با بیان اینکه قطعا مساله ارز و مدیریت ارزی نیاز به مسوولیت‌پذیری تیم اقتصادی دولت دارد، تصریح کردک من در این میان باید دغدغه بازار ارز را داشته باشم و برای پاسخگویی در خدمتم اما سوال از وزیر در ماده 193 آیین‌نامه داخلی تاکید شده است که باید در چارچوب وظایف وزیر باشد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه واقعیت‌های امروز اقتصاد ایران با شرایط تدوین قانون برنامه پنجم متفاوت است، یادآور شد: تعیین نرخ ارز در نظام شناور ارزی مدیریت‌شده و حفظ دامنه آن در بازار باید صورت بگیرد. تجربه نشان می‌دهد بانک مرکزی برای حفظ دامنه نرخ ارز مرجع باید در شرایط فعلی میزان زیادی ارز به بازار تزریق کند و این حق مطلوب در ماده 81 را با مشکل مواجه می‌کند. از طرفی تخصیص آزادانه ارز به ما اطمینان لازم برای تامین لوازم ضروری را نمی‌دهد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید