تثبیت اجارهبها برای مدت ۵ سال
ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارشهای اقتصادی را به گونهای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.«اقتصادنیوز» از آبان 1399 هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارشهای اقتصادی همان روز سالهای 1350، 1360، 1370، 1380 و 1390 کرد.
پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سالهای اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم.
در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1352، 1362، 1372، 1382 و 1392 تقدیم مخاطبان میشود.
29 اردیبهشت 1352
معاملات با اروپای شرقی بر مبنای ریال است
در معاملات با اروپای شرقی، ریال ارز مورد محاسبه قرار گرفت.
ایران و لهستان سه قرارداد جداگانه اقتصادی امضا کردند. به موجب این قرارداد، لهستان هفت میلیارد ریال اعتبار در اختیار ایران و ایران نیز یک میلیارد ریال اعتبار در اختیار لهستان قرار میدهد.
همچنین طبق قراردادهای مذکور لهستان از ایران نفت خریداری میکند و ایران نیز اقدام به خرید کشتی از لهستان میکند.
این نخستین بار است که ایران اعتباری به ریال از یک کشور خارجی دریافت میکندو این نکته نشانه افزایش و اعتبار روزافزون ارزش ریال در سطح جهانی است. با انعقاد قراردادهای یادشده، ریال به عنوان یک ارز قابل قبول وارد بازار ارز جهانی میشود.
اعتباری را که لهستان در اختیار ایران قرار میدهد، صرف خرید کارخانههای سیمان، قند، وسائل آب و برق و وسایل الکترونیک و الکتریکی و کارخانههای نساجی از لهستان خواهد شد.
نکتهای که این قراردادها را پراهمیت میسازد، این است که ایران 95 درصد کالاها را با اعتبار خریداری میکند و فقط پنج درصد بقیه را نقدا میپردازد. بهره این اعتبار 2.5 درصد است و طی مدت 12 سال بازپرداخت خواهد شد.
طی موافقت نامه دوم یک میلیارد ریال اعتبار از طرف ایران در اختیار لهستان قرار میگیرد و لهستان از این اعتبار برای خرید کالاهای صنعتی بادوام مانند اتوبوس، دیگهای بخار، لوازم تهویه، یخچال، لاستیک و آلومینیوم از ایران استفاده خواهد کرد.
بهره اعتباری که ایران در اختیار لهستان قرار میدهد چهار درصد است. به موجب موافقتنامهای دیگر ایران در سال 1973، سیصد هزار تن و در سال 1974، ششصد هزار تن نفت خام تحویل لهستان خواهد داد.
لهستان 50 درصد بهای نفت را نقدا به شرکت ملی نفت میدهد و برای بازپرداخت 50 درصد بقیه دو کشتی باری.
29 اردیبهشت 1362
تثبیت اجارهبها برای مدت 5 سال
به منظور کمک به مستاجرین مستضعف کلیه احکام تخلیهای که بنا به ادعای مستاجر اجرای آن مستلزم عسر و حرج وی باشد، از این هفته اجرا نخواهد شد و برای رسیدگی مجدد به دادگاه ویژه ارجاع خواهد شد.
خسرو بیژنی، رئیسکل دادگاههای صلح تهران در مورد موارد مهم قانون روابط مالک و مستاجر گفت: این قانون مشتمل بر 15 ماده و 9 تبصره است که موارد مهم آن عبارتند از:
1- عسر و حرج مستاجر و موجر 2 تثبیت اجارهبها برای مدت 5 سال براساس آییننامهای که باید توسط وزارتخانههای دادگستری و مسکن و شهرسازی ظرف 2 ماه از تاریخ تصویب این قانون تهیه و به تصویب هیات دولت برسد.
3- اجازه واگذار شدن مستغلات آماده اجاره به وسیله حاکم شرع در صورتی که مالک بدون عذر موجه از اجاره دادن آن امتناع کند.
29 اردیبهشت 1392
«برق» صادر میکنیم گندم وارد میکنیم
درحالیکه وزارت بازرگانی پاکستان از صادرات 100 هزار تن گندم به ایران به عنوان پول برق خریداریشده توسط این کشور خبر داده است، سازمان حفظ نباتات ایران اعلام کرد: اکنون شرایط قرنطینهای برای واردات گندم از هند و پاکستان اعلام نشده و گندم این کشورها مورد تایید این سازمان نیست.
اخیرا سخنگوی وزارت بازرگانی پاکستان اعلام کرد که برای تسویه بدهی 53 میلیون دلاری ایران بابت برقی که از کشورمان خریده در صدد است به ازای آن، 100 هزار تن گندم به ایران صادر کند؛ این در شرایطی است که معاون سازمان حفظ نباتات کشور، سلامت و بهداشت این محصول پاکستانی را از نظر این سازمان (به عنوان مرجع تاییدکننده سلامت گیاهان وارداتی و صادراتی کشور) رد کرد.
علیاکبر یاسمی گفت: تاکنون خبرهای بسیاری مبنیبر صادرات گندم از هند و پاکستان به ایران منتشر شده، اما گندم این کشورها از نظر سازمان حفظ نباتات مورد تایید قرار نگرفته و هیچ یک از شرایط قرنطینهای برای واردات آن به کشور اعمال نشده است.