نیم‌قرن با اقتصاد ایران، 25شهریور

اوامر شاهنشاه برای صرفه‌جویی در مصرف قند و شکر

کدخبر: ۵۲۱۹۷۴
اقتصادنیوز: نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیت‌ها و شاخص‌های اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا می‌کنند.شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.
اوامر شاهنشاه برای صرفه‌جویی در مصرف قند و شکر

ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارش‌های اقتصادی را به گونه‌ای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.« اقتصادنیوز » از آبان 1399 هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارش‌های اقتصادی همان روز سال‌های 1350، 1360، 1370، 1380 و 1390 کرد.

پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سال‌های اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم.در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های 1352، 1362، 1372، 1382 و 1392 تقدیم مخاطبان می‌شود.

25 شهریور 1352؛ اوامر شاهنشاه برای صرفه‌جویی در مصرف قند و شکر برای مقابله با تحمیل قیمت‌های خارجی

شاهنشاه آریامهر در مورد صرفه‌جویی در قند و شکر و کاغذ و سایر مواد صنعتی مشابه که جنبه بنیادی و زیربنایی ندارد، اوامری به دولت صادر فرمودند. شاهنشاه مقرر فرمودند با وجود اینکه ذخایر کافی از کالاهای مصرفی عمومی که قسمتی از آن از خارج وارد می شود نظیر قند، شکر، کاغذ و ... در کشور وجود دارد و جای هیچ گونه نگرانی نیست معهذا از نظر اینکه ملت ایران زیر بار تحمیل قیمت‌های خارجی نرود و وظیفه خود را در حفظ منابع مملکت ایفا نماید، لازم است تا موقعی که تولید داخلی کالاهای نامبرده به میزانی نرسیده است که احتیاج کشور را کاملا مرتفع نماید، در مورد مصرف کالاهای مذکور صرفه‌جویی به عمل آوریم و این اقدام باید به عنوان یک عکس‌العمل ملی در قبال تحمیل قیمت‌های خارجی تلقی شود.

دیشب گفته شد، در اجرای اوامر موکد شاهنشاه آریامهر، دولت به عنوان یک عکس‌العمل ملی در برابر افزایش ناهنجار قیمت‌های بین‌المللی از مصرف پاره‌ای از کالاهای مصرفی عمومی که از خارج وارد می‌شود، به‌صورت جدی می‌کاهد.

به گفته محافل آگاه دولت در این زمینه طرح‌های تازه‌ای تدارک دیده است که براساس آن از این پس نظارت گسترده‌ای بر مصرف کالاهای مصرفی در دستگاه‌های دولتی مبذول خواهد داشت.

پایه این برنامه‌ها بر این است که ملت ایران نباید زیر بار تحمیل قیمت‌های نامعقول خارجی برود و با نشان دادن عکس‌العملی طی کاستن از مصرف وظیفه خود را در حفظ منافع کشور ایفا کند.

براساس بخشنامه‌ای که از طرف نخست‌وزیری به کلیه سازمان‌های دولتی ابلاغ شده است، از این پس باید در مصرف این کالاها صرفه‌جویی کامل رعایت شود و در مکاتبات اداری کاغذ کمتری به کار رود. در این زمینه دستگاه‌های دولتی موظف شده‌اند در مکاتبات از هر دو روی کاغذ استفاده کنند و قطع کاغذهای مکاتبه را کوچک‌تر بگیرند. به همین منظور دولت از این پس از انتشار نشریات و بولتن‌هایی که چندان مورد احتیاج نیست، جلو خواهد گرفت.

25 شهریور 1372؛ کیاموتورز در ابتدا دوچرخه‌ساز بود

«کیم‌سان هونگ» رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت «کیاموتورز» کره جنوبی با حسین کمالی، وزیر کار و امور اجتماعی ملاقات کرد.

در این دیدار که مدیرعامل شرکت سایپا نیز حضور داشت، پیرامون همکاری‌های صنعتی شرکت «پراید» با کارخانجات سایپا به‌منظور تولید این اتومبیل گفت‌و‌گو شد و وزیر کار و امور اجتماعی نسبت به امکان انتقال تکنولوژی ساخت اتومبیل و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای که قرار است به پرسنل شرکت سایپا در کره داده شود، اظهار امیدواری کرد.

مدیرعامل شرکت کیاموتورز ضمن تشریح فعالیت‌های شرکت خود عنوان کرد که این شرکت کار خود را با تولید دوچرخه آغاز کرد و امروز دارای تکنولوژی بسیار پیشرفته‌ای در ساخت اتومبیل می‌باشد.

در این دیدار مدیرعامل شرکت سایپا نیز گزارشی از تحولاتی که در این شرکت به‌وجود آمده و زمینه‌ساز ایجاد اشتغال و بهینه‌سازی ساخت قطعات خودرو شده است را به اطلاع وزیر کار و امور اجتماعی رساند.

در پایان، آقای «کیم‌سان هونگ» یک دستگاه اتومبیل پراید به وزیر کار و امور اجتماعی هدیه کرد که وی این اتومبیل را به مرکز فرزندان معلول کارگران اهدا کرد.

25 شهریور 1382؛ بورس فلزات امروز رسما افتتاح می‌شود

به‌دنبال چند روز فعالیت آزمایشی بورس فلزات، امروز این بورس رسما افتتاح می‌شود.

دکتر مهدی نواب، معاون اقتصادی و بین‌المللی وزارت صنایع و معادن گفت: بورس فلزات به‌عنوان نخستین بورس کالا، طی مراسمی با حضور وزیر صنایع و معادن، اعضای شورای عالی بورس، مدیران ارشد واحدهای تولیدی و فعالان بازار فلزات به‌طور رسمی آغاز به کار می‌کند.

وی افزود: در بورس فلزات در مرحله اول مقاطعی از فولاد، مس و آلومینیوم دادوستد می‌شود.

دکتر نواب پذیرش انواع مختلف این محصولات را منوط به نظر هیات پذیرش بورس دانست و تصریح کرد: نوع فلز مورد معامله در بورس، باید ازسوی هیات پذیرش مشخص شود به‌عنوان ثال در مورد فولاد، انواع محصولات باکیفیت آلیاژی متفاوت وجود دارد که شرایط حضور هر یک از آنها در بورس باید جداگانه بررسی شود.

معاون اقتصادی و بین‌المللی وزارت صنایع و معادن با اشاره به تعداد کارگزاران بورس فلزات خاطرنشان کرد: در حال حاضر 11 کارگزار برای این بورس در نظر گرفته شده که این حداقل تعداد کارگزار برای راه‌اندازی بورس است، اما با شروع معاملات و افزایش حجم دادوستد قطعا تعداد کارگزاران افزایش خواهد یافت.

 

25 شهریور 1392

اوباما به روحانی نامه نوشت

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا ارسال نامه به حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهوری را تایید کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر داد که باراک اوباما روز یکشنبه 24 شهریور از نامه‌نگاری با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران درخصوص بحران سوریه خبر داد و گفت: جمهوری اسلامی می‌داند که نگرانی آمریکا درباره تلاش‌های ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای مساله بسیار بزرگ‌تر است.

رئیس‌جمهوری آمریکا که با برنامه «این هفته» شبکه تلویزیونی «ای‌بی‌سی» آمریکا گفت‌و‌گو می‌کرد، اظهار کرد: حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران از ظرفیت دیپلماسی برای حل مناقشه هسته‌ای ایران آگاه است، ولی این مساله به‌صورت ناگهانی و سریع، آسان حل نخواهد شد.

رئیس‌جمهوری آمریکا جزئیات بیشتری از نامه خود به حسن روحانی ارائه نکرده است.

محمدجواد ظریف در پاسخ به این سوال که «گفته شده است شما به نمایندگی از طرف رئیس‌جمهور پاسخ نامه اوباما را داده‌اید؟ تصریح کرد: من به نامه هیچ کس پاسخ نداده‌ام.»

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید