وضعیت درآمد و حقوق کارشناس فروش در ایران چگونه است؟
این کارشناسان بودجه بازاریابی کالا یا خدمات را تهیه میکنند، تیم فروش را رهبری میکنند، میزان فروش را پیشبینی میکنند و روند بازار را تجزیه و تحلیل میکنند. آنها در روند کاری خود بسیار مراقبت هستند که شرکت و سازمان در مسیر درست فروش قرار داشته باشد و از طریق مشتریان جدید و فروش، سودآور باقی بماند.
راهحلهایی که معمولا کارشناسان فروش ارائه میدهند برای افزایش درآمد سازمانی و حضور موفق در دنیای تجارت، بسیار مهم است. از این رو، میتوان آنها را از مهمترین افراد در سازمانها برشمرد. اما کار و وظایف اصلی کارشناس فروش چیست و این افراد در سازمان چقدر دریافتی دارند؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا درباره این موضوعات اطلاعات به دست آورید.
کارشناس فروش چه میکند؟
یک متخصص فروش با نظارت بر تیم فروش و ارائه مشاورههای حرفهای به مدیران، به یک کسب و کار کمک میکند تا روند خود را بهبود بخشد. کارشناس فروش همچنین ممکن است مسئولیت استخدام همکاران جدید خود در بخش فروش و آموزش آنها در انجام وظایف شغلی را نیز بر عهده داشته باشد، که فرآیندهای جدید را به همکاران فروش نشان دهد تا در طول کار از آنها استفاده کنند.
مطمئنا دیگر وظایف این افراد را در آگهیهای استخدامی و فرصت های شغلی برای کارشناس فروش مشاهده کردید. اما موارد زیر به عنوان وظایف مشترک تمام کارشناسان فروش در شرکتها به شمار میآیند:
- ارائه، ترویج و فروش محصولات/خدمات با استفاده از استراتژیهای مناسب و کاربردی
- انجام تجزیه و تحلیل هزینهها و سود و نیازهای مشتریان برای رفع آنها
- ایجاد، توسعه و حفظ روابط مثبت تجاری با دیگر کسب و کارها و مشتریان
- تماس با مشتریان برای برقراری ارتباط موثر با آنها
- حل مشکلات و شکایات مشتریان برای به حداکثر رساندن میزان رضایت آنها
- دستیابی به اهداف و نتایج فروش توافق شده در برنامههای شرکت
- هماهنگ شدن با دیگر تیمها و بخشها برای تحقق اهداف تیم فروش
- تجزیه و تحلیل بازار برای دستیابی به پتانسیل آن
- پیروی کردن از روند بازار بعد از تجزیه و تحلیل آن
- مدیریت عرضه با گزارشهایی در مورد نیازهای مشتری، مشکلات، فعالیت رقبا و پتانسیل بازار برای ارائه محصولات و خدمات جدید
- آشنایی با روشهای جدید تبلیغات
- پیشرفت در فروش به واسطه آگاهی از جدیدترین اطلاعات فروش
با توجه به وظایف و شرح شغلی کارشناسان فروش، باید دید که آنها در حال حاضر در بازار ایران چه میزان دریافتی دارند و خالص دریافتی ماهانه برای شاغلین در حوزه فروش چقدر است.
حقوق کارشناس فروش
افرادی که به عنوان کارشناس فروش در ایران کار میکنند به طور معمول حقوق تعریف شدهای دارند. حقوق کارشناس فروش طبق گزارش سایت ایران سلری، معمولاً هر ماه حدود 6.300.000 تومان است و از 3.000.000 تومان (کمترین) تا 12.000.000 تومان (بالاترین) متغیر است.
حقوق کارشناس فروش با توجه به موقعیت جغرافیایی، مهارت و سابقه کار میتواند بیشتر و کمتر شود و حتی مبلغ نهایی به میزان توافق کارفرما با کارشناسان فروش بستگی دارد.
چشم انداز شغلی کارشناسان فروش
پیشبینی میشود که استخدام کارشناسان فروش از سال 2020 تا 2030 به میزان 7 درصد رشد کند که تقریباً دارای سرعت رشد متوسط برای همه مشاغل است. این رشد ناشی از افزایش رقابت میان شرکتها و شاید روند کند اقتصاد در کشور و حتی جهان باشد. کندی اقتصاد منجر به این میشود که بسیاری از کسب و کارها برای یافتن مشتریان جدید، به دنبال فروش بیشتر بروند و این با وجود کارشناسان فروش کاربلد و متخصص شدنی است.
مهارتهای مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک کارشناس فروش
یک متخصص فروش برای موفقیت در موقعیت خود به مجموعهای کامل از مهارتهای مرتبط با این شغل نیاز دارد. یکی از مهمترین مهارتهایی که یک متخصص فروش باید داشته باشد، برقراری ارتباط قوی است، زیرا بیشتر کار آنها شامل برقراری ارتباط با تیمهای فروش، مدیران شرکت و مشتریان میشود. متخصصان فروش همچنین باید مهارت تفکر انتقادی داشته باشند، زیرا اغلب باید به تغییرات بازار پاسخ دهند و با پیشرفتهای جدید در کسب و کار و صنعت خود سازگار شوند. یک متخصص فروش همچنین باید در رهبری مهارت داشته باشد که این مهارت به او در هنگام آموزش همکاران فروش جدید و ارائه مشاوره تجاری به مدیران شرکت کمک میکند.
در اینجا چند مهارت دیگر برای تبدیل شدن به یک متخصص فروش وجود دارد:
- دانش کامل بازاریابی، تجارت و امور مالی
- تجربه در بودجهبندی
- مهارتهای تحلیلی
- توانایی حل مسئله
- توانایی در حرفهای ماندن در کار
- اشتیاق به صنعت
در نهایت همه به دنبال این هستند که بتوانند حقوق و دستمزد خود را افزایش دهند. این در مورد کارشناسان فروش نیز صدق میکند. کارشناسان فروش نیز مانند دیگر مشاغل بازار کار، باید مهارتهای لازم را داشته باشند و خود را در زمینه شغلی خود به روز نگه دارند تا بتوانند درآمد بیشتری کسب کنند.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.