آتش سوزی در بیمارستان حضرت رسول تهران/ نصب اعلام حریق برای بیمارستان

کدخبر: ۵۱۱۹۴۰
همان طور که می دانید در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) آتش سوزی مهیبی اتفاق افتاد.
آتش سوزی در بیمارستان حضرت رسول تهران/ نصب اعلام حریق برای بیمارستان

 

 در واقع این حادثه در مرکز تحقیقات  حلق و گوش و بینی رخ داده بود. برای کنترل این آتش سوزی 6 دستگاه آمبولانس 3 دستگاه اتوبوس آمبولانس، یک دستگاه موتورلانس اعزام شده بود. در این حادثه برخی از بیمارانی که در طبقات بالایی بیمارستان قرار گرفته بودند دچار دود گرفتگی شده بودند.

زمانی که ماموران آتش نشانی به محل وقوع حادثه رسیدند سعی کردند که عملیات اطفاء حریق را انجام دهند. در واقع این حادثه در طبقه اول بیمارستان رخ داده بود و چند نفر هم در این مرکز درمانی محبوس شده بودند. ماموران آتش نشانی سریع دست به کار شدند و طی فرآیندی نفس گیر این آتش سوزی را مهار کردند.

این مامورین توانستند افراد مبحوس شده در طبقات  بالا را نجات دهند. هنوز هم برای تکمیل اطلاعات راجع به چگونگی وقوع آتش سوزی در محل حادثه در حال تحقیق و بررسی هستند.   

برای جلوگیری از این چنین حوادثی بهترین راه حل این است که از سیستم اعلام حریق و اطفاء حریق استفاده شود. وجود این سیستم‌ها در هر مکان و ساختمانی لازم و ضروری است مخصوصا در ساختمان‌هایی همچون بیمارستان‌ها و ادارات و... به دلیل شرایط خاص خود باید استفاده شوند.    

سیستم اعلام حریق و اطفاء حرِیق بیمارستان چیست؟

پیش از راه اندازی کردن یک بیمارستان لازم است که به فکر نصب سیستم اعلام اطفاء حریق در آن باشید. در حقیقت مراکز درمانی که ساخته می‌شوند بایستی علاوه بر نجات جان افراد، به حفظ جان آن‌ها نیز بیاندیشند. البته فراموش نکنید این تجهیزات قیمت بسیار بالایی دارند که خرید دوباره آن‌ها نیز سخت است.

بنابراین به هیچ عنوان دست دست نکنید و در همان ابتدای کار به فکر خرید سیستم اعلام حریق سنس برای ساختمان باشید. هر سیستم اعلام حریق معمولا دارای چندین بخش است که با شناسایی نشانه‌های غیر طبیعی همچون دود و حرارت، آلارم آن‌ها به صدا در می‌آید و با تماس با آتش نشانی و شماره‌های از پیش تعیین شده در آن افراد را از آتش سوزی مطلع می‌کند.

آن دسته از سیستم‌های مجهز به اطفاء حریق می‌توانند تا رسیدن آتش نشانی با پاشیدن آب در خاموش شدن آتش کمک شایانی داشته باشند و آتش را در همان ابتدا کنترل ‌کنند.  

آتش نشانی

اجزای سیستم اعلام و اطفاء حریق بیمارستان

این سیستم‌ها با توجه به مدلی که دارند ممکن است شامل اجزای مختلفی باشند اما یک سری تجهیزات ضروری در همه آن‌ها دیده می‌شود. این تجهیزات عبارت‌اند از:

صفحه کنترل: این صفحه برای دریافت اطلاعات ورودی، ایجاد خروجی و کنترل آن‌ها استفاده می‌شود.

ردیاب: این تجهیز برای تشخیص پارامترهایی همچون حرارت، دود و گاز co2 مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آلارم: شامل بخش‌هایی همچون آژیر، باند و چراغ چشمک زن است.

منبع تغذیه: معمولا برق یا  باتری یا هر دوی این‌ موارد است.

لوازم ایمنی: لوازم ایمنی شامل چراغ‌های نشان‌ دهنده مسیر و سیستم‌های روشنایی هستند.

شستی: برای صدا دار کردن آژیرها به صورت دستی هستند.

محل نصب سیستم اعلام و اطفاء حریق در بیمارستان

سیستم اعلام و اطفاء حریق در بیمارستان‌ها معمولا در مکان‌های مختلفی نصب می‌شوند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

الف) آشپزخانه:

از جمله مهم‌ترین و بهترین مکان‌هایی که می‌توان سیستم اعلام حریق بیمارستان را در آن نصب کرد، آشپزخانه است. در هر مرکز درمانی یا بیمارستانی حداقل یک آشپزخانه وجود دارد که همراه بیماران و کارکنان در آن غذا می‌خورند. اساسا در هر مکانی که غذا درست می‌شود، شعله آتش و گرما وجود دارد و این بدان معناست که خطر آتش سوزی وجود دارد.

در این صورت باید مطمئن شوید که در آشپزخانه ردیاب دود و کپسول آتش نشانی وجود دارد و آن‌ها را به صورت منظم کنترل می شوند. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که ردیاب‌ها در چند متری اجاق گاز نصب شوند و نزدیک آن‌ها نباشند.

ب) اتاق لباسشویی و رختشویخانه:

به علت گرمای زیاد در این اتاق ممکن است که آتش سوزی زیادی رخ دهد. اساسا خشک‌کن‌ها برای خشک کردن هستند و در عین حال بسیار داغ می‌کنند بنابراین برای اطمینان از عدم خطر آتش سوزی در این محل ردیاب حرارتی نصب کنید.

پ) اتاق‌ها و راهروها:

ردیاب دودی و حرارتی بایستی در تمامی اتاق بیماران و پرسنل نصب شود. برای جلوگیری از خطرات احتمالی باید در وهله اول پریزها و سیم‌های خود را بررسی کنید چرا که محل عبور جریان برق هستند معمولا خطری ندارند اما در صورت اتصال نامناسب و معیوب بودن آن‌ها، برق خطرساز می‌شود.

ت) آزمایشگاه:

با توجه به نوع بیمارستان معمولا تست‌های زیادی در آزمایشگاه انجام می‌شود که در نهایت از تجهیزات متفاوت استفاده می‌شود. سیستم اعلام و اطفا حریق بایستی در این بخش از مراکز به صورت 24 ساعته فعال باشد.  

حریق بیمارستان

 انواع سیستم اعلام و اطفاء حریق بیمارستان

اعلام حریق آدرس پذیر: بهترین اعلام حریقی که در بیمارستان‌ها می‌توان از آن استفاده کرد، اعلام حریق آدرس پذیر است. اعلام حریق آدرس پذیر سنس یکی پیشرفته‌ترین و جدیدترین اعلام حریق‌های آدرس پذیر است که با سرعت بسیار بالایی می‌تواند منطقه را شناسایی کند.

این سیستم از سیم‌های کمتری برخوردار است که هر بخش آن دارای پنل کنترل است. این سیستم به خوبی می‌تواند دود یا حرارت را  تشخیص دهد و نیازی به جستجوی دستی برای تشخیص محل آتش سوزی نخواهد بود. سعی کنید سیستم اعلام حریق آدرس پذیر سنس را با کیفیتی فوق العاده تهیه کنید.   

اعلام حریق متعارف: استفاده از این سیستم خیلی معمول است و در بیشتر مکان‌ها استفاده می‌شود. اعلام حریق سنس که یکی از اعلام حریق‌های متعارف است با توجه به کیفیت و عملکرد فوق العاده خود مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.

این سیستم ساختمان را به چندین بخش تقسیم می‌کند و در آن‌ها ردیاب قرار می‌دهد و در صورت تشخیص آتش باعث می‌شود که آلارم‌ها به صدا در بیایند. توجه کنید که با این کار بخش مورد نظر شناسایی می‌شود اما برای تشخیص دقیق محل بایستی به صورت دستی جست و جو کنید.

آتش ندا ارائه دهنده انواع سیستم‌های اعلام حریق با بهترین برندهای ایرانی و خارجی است که می‌توانید محصولات آن‌ها را با قیمتی بسیار مناسب و رقابتی تهیه کنید. تمام سیستم‌های موجود در این فروشگاه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند که عملکرد فوق العاده‌ای را از خود ارائه می‌دهند؛ بنابراین با اطمینان خاطر جهت استفاده از مشاوره رایگان با کارشناسان آتش ندا می توانید با شماره  02140330377 تماس بگیرید.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید