اجرای صحیح سیم ارت ساختمان؛ 5 نکته اجرایی مهم که باید بدانید
بهطورکلی، در مدارهای الکتریکی یک سیم ارت یا سیم اتصال به زمین وجود دارد. این سیم از خروجی دستگاههای الکتریکی به زمین متصل شده و جریان الکتریسیته اضافی را به زمین منتقل میکند.
در ادامه این مطلب قصد داریم نکات اجرایی مهم در نصب سیم ارت ساختمان مسکونی و اداری را بررسی کنیم. اگر شما هم کنجکاوید تا با مراحل اتصال انواع سیم ارت آشنا شوید و ایمنی را در محل کار یا زندگی خود با دقت بیشتری بررسی کنید، آموزش نصب سیم ارت در ادامه این مطلب را از دست ندهید.
۱. انتخاب محل نصب؛ سیم ارت را به کجا وصل کنیم؟
یکی از اولین مراحل نصب سیم ارت ساختمان، انتخاب محل نصب است. بهطورکلی سیم ارت باید به گونهای باشد که از یک طرف به لوازم الکتریکی و از طرف دیگر به سیستم لولهکشی آب ساختمان یا چاه ارت وصل شود. محل نصب سیم ارت باید در نزدیکی سیستمهای الکتریکی و نزدیکی قابلتوجه به سیستمهای گازی، آب و فاضلاب باشد. چاه ارت باید در مکانهایی که پایینترین سطح دسترسی را دارند، حفر شود.
علاوهبر این، دسترسی به رطوبت در عمق کم، در آن محل باید امکانپذیر باشد. بهطورکلی، مکانهایی مانند زمین چمن، باغچه و فضاهای سبز که زمین مرطوبی دارند، بهترین محل برای نصب انواع سیم ارت محسوب میشوند. برای این که نصب ارت ساختمان با کمترین ضریب خطا انجام شود، به ابزارآلات تخصصی مانند ماشینهای حفاری و ابزارهای کمککننده مانند ست آچار رونیکس نیاز خواهید داشت؛ پیش از اقدام برای نصب ارت ساختمان مسکونی یا تجاری، ابزار لازم این کار را تهیه کنید.
۲. انتخاب از میان انواع سیم ارت؛ سیمهای بادوام مسی را انتخاب کنید
یکی از مهمترین مراحل در اجرای صحیح سیم ارت، انتخاب سیم اتصال به زمین مناسب است. انواع سیم ارت با تنوع بسیار بالا تولید میشوند و از سبک تولید، جنس رسانا تا نحوه آرایش رشتههای درون سیم، در این تنوع تاثیرگذار هستند. بااینحال، برای سیم ارت ساختمان مسکونی و مراکز تجاری، معمولا از انواع سیم ارت با رشتههای مفتولی مسی استفاده میشود که قابلیت تحمل جریان بالا را دارد.
برای نصب سیم ارت میتوانید از سیمهایی با قطر ۴-۶ میلیمتر استفاده کنید. نمره سیم ارت در ساختمانهای مختلف، ممکن است متفاوت باشد. هنگام نصب سیم ارت بسیار بااحتیاط عمل کرده و از ابزارهای مناسب استفاده کنید. ابزارهای مورداستفاده باید عایق جریان برق باشند. اگر حین کار از ابزاری مانند آچار یکسر رینگی استفاده میکنید که عایق نیست، حتما دستکشهای عایق برق بپوشید.
۳. نصب پایههای سیم ارت؛ مرحلهای مهم در آموزش نصب سیم ارت
یکی از مهمترین مراحلی که بعد از ترسیم نقشه سیم کشی ارت ساختمان به آن پرداخته میشود، نصب پایههای سیم ارت برای شروع فرایند اتصال سیمها است. احتمالا این سوال برای شما پیش آمده است که پایههای سیم ارت را به کجا وصل کنیم؟ در پاسخ باید گفت که پایههای سیم ارت باید به دیوار یا سقف نصب شوند. طریقه نصب این پایهها نیز باید به گونهای باشد که توانایی تحمل وزن سیم ارت را داشته باشند.
برای نصب پایهها باید از مته و پیچ استفاده کنید. در انتخاب قطر و طول پیچ و مهرهها نیز دقت کافی به خرج دهید. در نهایت میتوانید متناسب با اندازه مهره و پیچها، از پیچ گوشتی و سایر ابزار مناسب برای نصب انواع سیم ارت استفاده کنید.
۴. نصب سیم ارت ساختمان؛ مرحله اصلی در راهاندازی سیستم ارت ساختمان مسکونی و تجاری
بعد از نصب پایههای سیم ارت، نوبت به نصب کردن سیم ارت میرسد. برای برخورداری از اتصال محکم و قوی، بهتر است از انواع پیچ، مهره و کلیپسهای متصل به پایهها و سیمها کمک بگیرید. برای نصب سیم ارت ساختمان مسکونی و تجاری، ابتدا باید دو سر سیم را به دو طرف پایهها متصل کرده و سپس سیم را به هم وصل کنید. برای اتصال دو سر سیم نیز از پیچ و مهره استفاده میشود. علاوهبر این، برای اتصال سیم به یکپارچهکننده مربوطه میتوانید از پایههای سیم ارت کمک بگیرید.
۵. وصل کردن سیم ارت به وسایل الکترونیکی؛ مرحله نهایی نصب سیم ارت ساختمان
پس از تکمیل فرایند اجرایی نصب سیم ارت، باید آن را به طریقی به دستگاههای الکترونیکی وصل کنید. برای این کار از کلیپهای مخصوص استفاده میشود. روش کار به این صورت است که ابتدا سر سیم را به کلیپ وصل کرده و سپس کلیپ را به دستگاه الکترونیکی مربوطه متصل میکنید. برای اطمینان از اتصال صحیح سیم ارت به دستگاه، میتوانید با استفاده از دستگاههای تستر ارت سنج، این موضوع را موردبررسی قرار دهید.
برای نصب سیم ارت از تکنسینهای باتجربه کمک بگیرید
در این مطلب ۵ نکته مهم برای اجرای صحیح فرایند نصب سیم ارت ساختمان را بررسی کردیم. نکتهای که حتما باید به آن توجه کنید، این است که سیم ارت یکی از مهمترین بخشهای سیستم الکتریکی یک ساختمان محسوب میشود و باید با رعایت استانداردهای ملی و بینالمللی برای نصب آن اقدام کنید. به همین دلیل توصیه میکنیم برای راهاندازی سیستم ارت ساختمان مسکونی یا مراکز تجاری، حتما از تکنسینهای حرفهای و مجرب کمک بگیرید.
علاوهبر این، اگر تکنسین هستید و برای نصب و راهاندازی سیستم ارت ساختمان به ابزار تخصصی نیاز دارید، تهیه ابزارآلات رونیکس را به شما توصیه میکنیم. رونیکس برندی نامآشنا در زمینه عرضه انواع ابزارآلات است. برای مشاهده محصولات این برند به سایت رونیکس سر بزنید و برای تهیه ابزار موردنیاز، به نمایندگیهای مجاز رونیکس در سراسر کشور مراجعه کنید.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.