ثبت شرکت سهامی خاص یا مسئولیت محدود
شرکت سهامی خاص، شرکتی است که تمام سرمایه آن هنگام تاسیس منحصراَ به وسیله موسسین تامین میگردد. شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت هستند .
شباهت این نوع ثبت شرکت (شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود) در موارد زیر میتواند خلاصه شود:
1-در هر دو شرکت حداقل سرمایه یک میلیون ریال است.
2-افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
3- حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.
تفاوت شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص
-
سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود بر خلاف شرکت سهامی خاص به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمیشود و شرکاء فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات میباشند .
-
در شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکاء حداقل ۲ نفر و در شرکت سهامی خاص تعداد سهامداران حداقل ۳ نفر میباشند.
-
در زمان تاسیس شرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید به صورت نقدی دریکی از شعب بانکها به حساب شرکت واریز و گواهی مربوطه ارائه و حداکثر ۶۵% سرمایه درتعهد سهامداران باشد. در شرکت با مسئولیت محدود باید کل سرمایه تحویل مدیر عامل شرکت شده و مدیر عامل اقرار به دریافت نماید و ارائه گواهی بانکی دال بر انجام این امر ضرورت ندارد.
-
انتخاب بازرس اصلی و علی البدل درشرکت سهامی خاص اجباری ولی در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است .
-
مدت مدیریت در شرکت سهامی خاص حداکثر دو سال میباشد که قابل تمدید است و در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت میتوانند برای مدت نامحدود انتخاب شوند و همچنین میتوان مدتی برای مدیران در اساسنامه شرکت مقرر کرد.
-
انتخاب روزنامه کثیر الانتشار (مانند روزنامه ابرار یا اطلاعات یا …) در شرکت سهامی خاص برای درج آگهیهای شرکت الزامی و در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است .
-
مجامع عمومی درشرکت سهامی خاص توسط هیئت رئیسهای مرکب از یک نفر رئیس و دو نفر ناظر (هر سه از سهامداران شرکت) و یک نفر منشی اداره میگردد. در شرکت با مسئولیت محدود مجامع عمومی هیات رییسه نداشته و تنها در شرکتهایی که که تعداد شرکا ء آن از ۱۲ نفر بیشتر باشد مجامع عمومی توسط هیئت نظارت اداره خواهد شد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص
-
اساسنامه و اظهارنامه شرکت سهامی خاص (دو نسخه)
-
صورتجلسه با امضای کلیه موسسان (دو نسخه)
-
اقرارنامه بازرسان مبنی بر نداشتن نسبت فامیلی با اعضا
-
اقرارنامه مدیران شرکت مبنی بر ممنوع نبودن فعالیتهای تجاری آنها طبق قانون
-
اطلاعات کامل شرکت (اعم از نام شرکت و آدرس آن، موضوع فعالیت شرکت، میزان سرمایه و درصد سهام هر یک از شرکا، و عنوان شغلی هر یک از اعضا)
-
نام، مشخصات و شناسنامه و کارت ملی مدیران و بازرسان شرکت و قبول کتبی سمت مدیریت و بازرسی
-
گواهی بانکی و فیش واریزی دستکم %۳۵ از سرمایه اولیه شرکت (در حسابی به نام شرکت با عنوان «شرکت سهامی خاص در شرف تاسیس»)
-
مجوز فعالیت از مراجع قانونی ذیربط (در صورتی که فعالیت مورد نظر به مجوز قانونی نیاز دارد)
مراحل ثبت شرکت سهامی خاص
۱. اولین گام در جهت ثبت شرکت سهامی خاص انتخاب نام آن است. نامگذاری شرکت مقررات روشنی دارد که مهمترین آنها فارسی بودن واژه انتخابی و تکراری نبودن آن است.
۲. تنظیم اساسنامه شرکت سهامی خاص مهمترین مرحله ثبت قانونی آن است. تمام اطلاعات شرکت باید به طور دقیق در اساسنامه ذکر شود. تابعیت شرکت، دارندگان حق امضا و وظایف اعضا نیز در همین سند مشخص میشوند.
۳. تنظیم اظهارنامه شرکت سهامی خاص طبق ماده هفتم قانون تجارت ایران الزامی است. این سند باید دربردارنده تعهدات مالی شرکت و شرکا باشد. تفکیک داراییهای نقدی و غیرنقدی شرکت و قیمتگذاری آوردههای غیرمنقول مثل خودرو و ملک در این سند انجام میگیرد.
۴. امضای اوراق و تشکیل پرونده رسمی گام بعدی راهاندازی شرکت در ایران است. پس از تکمیل مدارک شرکت سهامی خاص، باید به سایت اداره ثبت شرکتها و یا سامانههای موسسات ثبتی مجاز رجوع کرد. پس از پر کردن درخواست تاسیس شرکت سهامی خاص، باید همۀ اسناد و ضمیمههای آنها را در پاکت مخصوص پستی به اداره کل ثبت شرکتها ارسال نمود.
۵. انتشار آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی و چاپ آگهی در روزنامه کثیرالانتشار آخرین گام ثبت شرکت سهامی خاص در کشور است. روزنامه کثیرالانتشاری که آگهیهای شرکت تا زمان تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر میشوند باید از قبل انتخاب شده باشد.
ثبت شرکت به نوعی تضمین کننده اعتبار، تعهدات و حقوق افراد مرتبط با حوزه کاری شما (کارمندان یا مشتریان) است. هرگونه فعالیت اقتصادی در حال انجام به صورت مشارکتی بر اساس قوانین ثبت شده، نیازمند ثبت یک شخصیت حقوقی است. راه اندازی کسب و کار و ثبت شرکت نیازمند توجه به جزئیات بسیاری است. در همین جهت، تیم متخصصین آسان ثبت در ادامه به تمامی امور مورد نیاز در فرآیند ثبت شرکت و شرح کامل مدارک و مراحل ثبت شرکت پرداخته است.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
-
کارت ملی و شناسنامه تمامی اعضا
-
اساسنامه و شرکتنامه شرکت با مسئولیت محدود به همراه امضای همۀ اعضا (دو جلد)
-
نام و مشخصات مدیر یا مدیران شرکت (از میان شرکا یا خارج از این مجموعه)
-
صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره با امضای کلیه شرکا، مدیران و بازرسان (دو نسخه)
-
تقاضانامه شرکت با مسئولیت محدود با امضای تمام شرکا (دو برگ)
-
گواهی مدیر شرکت مبنی بر تأدیۀ تمام سرمایه شرکت و ارائه مستندات آن در صورت غیرمنقول بودن آوردهها
-
مجوز فعالیت از مراجع قانونی ذیربط (در صورتی که فعالیت مورد نظر به مجوز قانونی نیاز دارد)
نحوه و شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود
-
ابتدا مانند مراحل ثبت دیگر شرکتها نام گذاری مرحله اول است. در نامگذاری شرکت با مسئولیت محدود نباید از اسم شرکا استفاده کرد. همچنین عبارت «با مسئولیت محدود» حتماً باید در عنوان شرکت نیز قید شود.
-
اساسنامه باید دربردارندۀ اطلاعات اصلی شرکت باشد. نشانی و کد پستی مرکز اصلی شرکت، تابعیت شرکت، دارندگان حق امضا و وظایف اعضا نیز در همین سند تعیین میشوند.
-
تشکیل شرکت با مسئولیت محدود منوط به تأمین کامل سرمایههای نقدی و غیرنقدی مقرر است.
-
دستکم دو شریک و یک مدیر باید برای معرفی به اداره ثبت شرکتها معیّن شوند.
-
در صورتی که تعداد شرکا در شرکتهای با مسئولیت محدود بیشتر از دوازده نفر باشد، طبق قانون باید هیأت نظار تشکیل شود. این گروه وظیفه بازرسی دفاتر، اسناد و صندوق شرکت را بر عهده دارند.
-
مالیات شرکتهای با مسئولیت محدود همانند دیگر شرکتها است. سازمان امور مالیاتی کشور میزان آن را بر اساس سود سالیانه شرکت محاسبه میکند.
-
روال تاسیس قانونی شرکت با تنظیم مدارک آغاز میشود. پس از ارسال آنها در پاکت مخصوص پستی به اداره ثبت شرکتها و تایید کارشناسان مرکز، این فرایند به انجام میرسد. مدت زمان این کار نیز پس از بررسی دقیق آنها روشن میشود.
-
ثبت نهایی شرکت با مسئولیت محدود با درج آگهی در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران و انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار به پایان میرسد.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.