۱۵ ایده اقتصادی و آسان برای چیدمان خانه‌ جدید

کدخبر: ۵۹۹۰۷۲
دیده‌اید که فضای بعضی از خانه‌ها در نهایت سادگی چقدر دل‌نشین است؟ خانه‌هایی به سبک بوهمین، وینتیج یا ساحلی که در آنها خبری از جزئیات فاخر و گران‌بها نیست بلکه خلاقیت صاحبخانه در طراحی چیدمان است که دکور خانه را رؤیایی نشان می‌دهد.
۱۵ ایده اقتصادی و آسان برای چیدمان خانه‌ جدید

رپرتاژ آگهی:  اگر در آستانه اسباب‌کشی هستید و ایده کم‌هزینه‌ای برای چیدمان منزل جدید ندارید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

بخش اول: لوازمی که باید اضافه کنید

بعد از اتمام اسباب کشی آنلاین یعنی زمانی که تیم اسباب‌کشی خانه را ترک می‌کنند و نوبت به چیدمان وسایل می‌رسد، وقت ایجاد تغییر در حال‌و‌هوای کسل‌کننده خانه است، وقت اضافه‌کردن لوازمی که جایشان در گوشه‌و‌کنار نشیمن و پذیرایی خالی است و می‌توان آنها را با کمترین هزینه تهیه کرد.

۱.  تابلو و دیوارکوب روی دیوار

تابلو و دیوارکوب روی دیوار

نیازی به خرید تابلوهای گران‌قیمت نیست. می‌توانید با عکس‌های یادگاری قدیمی یک گالری کوچک کنج نشیمن درست کنید یا ظروف قدیمی بلااستفاده را روی طاقچه و دیوار بچینید. فقط زیاده‌روی نکنید تا فضای خانه شبیه نمایشگاه صنایع دستی نشود! هر تکه هنری جزئیاتی دارد که اگر به آنها توجه کنید، به‌راحتی می‌فهمید آن را کجای خانه و کنار چه عناصری قرار دهید.

۲.  گل‌و‌گیاه جورواجور

طراوتی که گل‌و‌گیاه به فضای خانه می‌بخشد، با هیچ‌چیز دیگر قابل‌جایگزینی نیست. برای دعوت از طبیعت به چیدمان منزلتان لزوما به بودجه زیادی نیاز ندارید. گل‌های ارزان‌قیمت با گلدان‌های دکوراتیو جلوه‌ای که می‌خواهید را ایجاد می‌کنند. حتی می‌توانید از دسته‌گل‌های مصنوعی یا چمن مصنوعی برای سبز‌کردن خانه خود استفاده کنید. همین کار ساده جلوه‌ای زیبا و مدرن به خانه زیبایتان می‌بخشد.

۳.  نور و روشنایی طبیعی یا مصنوعی

رنگ‌ها در نور به‌ چشم می‌آیند و فضایی که کم‌نور باشد، هرقدر شیک و رؤیایی چیده شود، چشم را خسته می‌کند. با نورپردازی مناسب و استفاده از شمع یا حتی نور رنگی می‌توانید فضایی زیبا و فرح‌بخش بسازید که هنر چیدمان را به ‌رخ بکشد و تمرکز چشم را به زیبایی‌ها معطوف کند. آباژور‌ها و چراغ‌های رومیزی که در سمساری‌ها می‌بینید، با کمی سلیقه مثل روز اول زیبا می‌شوند.

۴.  کمدها و قفسه‌های بدون درب

قفسه‌های بدون درب

یکی از جالب‌ترین ایده‌های طراحی دکوراسیون استفاده از کمد‌ها و قفسه‌های درب‌باز است که روی قفسه‌هایش را با لوازم دکوراتیو کوچک و بزرگ پر کرده باشید. به‌جای اینکه کمد قدیمی اتاق را به سمساری بدهید، درب آن را باز کنید و یک جای خوب در پذیرایی بگذارید. برای پرکردن قفسه‌هایش، پیشنهاد ما چند تکه کتاب غیرهم‌سایز، چند گلدان کوچک، شمع و مجسمه‌های زیباست.

۵.  اکسسوری‌های بزرگ و کوچک

به‌لطف کشور دوست و همسایه، اکسسوری‌های خانگی خوش‌قیمت به‌وفور در بازار یافت می‌شوند و به‌راحتی می‌توانید چند تکه از آنها را به چیدمان خانه خود اضافه کنید. مجسمه‌های تزیینی، لوستر‌های زینتی، شال مبل، پرده و رانر میز، همگی با هزینه اندک قابل‌تهیه‌اند و هرکدام از آنها به‌تنهایی حس‌و‌حال خانه را تغییر می‌دهد. تناسب اکسسوری‌ها با یکدیگر و چیدمان خانه گویای هوشمندی و ذوق هنری شماست.

۶.  آینه دکوراتیو در ابعاد مختلف

آینه دکوراتیو

قبول داریم که آینه دکوراتیو جزو اکسسوری‌های لوکس محسوب می‌شود اما خودتان می‌توانید با کمی جست‌و‌جو در وب یک آینه زیبا بسازید و کمترین هزینه را برای آن بپردازید. چند تکه آینه با برش‌های مختلف تهیه کنید و جاهایی از منزل بگذارید که نور را به‌خوبی بازتاب دهند. این‌طوری فضای خانه روشن‌تر و بزرگ‌تر دیده می‌شود. حتی می‌توانید لوازم قدیمی یا کنده‌کاری‌های روی دیوار را با نصب آینه بپوشانید.

بخش دوم: وصله‌های ناجوری که باید حذف کنید

همیشه «اضافه‌کردن» نیست که روح تازه به خانه می‌بخشد! گاهی ‌اوقات چاره‌ای به‌جز دل‌کندن از لوازم قدیمی، آسیب‌دیده یا مزاحم نیست.

۱.  کابل‌های در معرض دید

اولین چیزی که باید از نمای داخلی خانه حذف شود، انبوه سیم‌ها و کابل‌های به‌هم‌تنیده و گره‌خورده سیاه‌رنگ است! هرقدر برای جلوه‌بخشی به چیدمان منزل تلاش کنید، وجود این سیم‌های مزاحم کارتان را خراب می‌کند. می‌توانید با استفاده از داکت‌های آماده بازاری این به‌هم‌ریختگی را تا حد زیادی مدیریت کرده و نظم را به چیدمان فضا برگردانید. انتخاب رنگ داکت‌ها هم به سلیقه شما!

۲.  کوسن‌های رنگ‌رورفته

کوسن‌های رنگ‌رورفته

کوسن‌های قدیمی و کهنه که حالا بعد از چند سال استفاده رنگ به رو ندارند، همان بهتر که نباشند! اگر قصد ندارید کوسن‌های جدید بخرید، دست‌کم روکش کوسن‌های قدیمی را با هزینه کمتر عوض کنید. در بهترین حالت، رنگی که انتخاب می‌کنید کاملا متناسب با پارچه رومبلی و دیگر اجزاء خانه شماست. استفاده از رنگ‌های تند و شاد یا طرح‌دار هم نتیجه جالبی دارد.

۳.  قالی کهنه و قدیمی

همان ‌قدر که زیبایی فرش ایرانی جلوه فاخری به چیدمان خانه می‌بخشد، قالی‌های کهنه و رنگ‌و‌رو‌رفته، هر نقطه‌ای از خانه که پهن شده باشند، تمام تلاشتان برای زیباسازی چیدمان خانه را به باد می‌دهند! همچنین اگر نتوانید اصول چیدمان فرش را به‌درستی رعایت کنید، از زیبایی این هنر اصیل بی‌بهره می‌مانید. یک جایگزین بی‌نظیر، استفاده از کفپوش‌های طرح پارکت یا مرمر است.

۴.  دکوری‌های اضافه

قرار نیست گوشه‌گوشه خانه را با لوازمی پر کنید که تک‌تک قشنگ به نظر می‌رسند اما کنار هم جلوه جالبی ندارند. اینجا خانه شماست، نه موزه اشیاء گران‌بها! زرق‌و‌برق بیش‌ازحد و استفاده مفرط از لوازم دکوراتیو، تمرکز بیننده را به هم می‌زند. خودتان هم در چنین فضایی آرامش ندارید. محیط اطراف را کمی خلوت کنید تا اکسسوری‌هایی که باسلیقه خوبتان انتخاب می‌کنید، بیشتر به چشم بیایند. این‌طوری در جابه‌جایی به خانه جدید، به مشکل ابعاد و ظرفیت بار وانت هم برنمی‌خورید.

۵.  پنجره‌های اشتباه

اگر در یک خانه سنتی زندگی می‌کنید که درودیوارش پر از پنجره‌های کوچک است، با پرده‌های بلند سقفی یا یک شلف دیواری که با چند تکه چوب ساخته‌اید، تعدادی از این پنجره‌ها را بپوشانید. این‌طوری خانه‌تان ظاهر مدرن‌تری می‌گیرد و زیباتر به نظر می‌رسد.

۶.  وسایل کهنه و فرسوده

دکور منزل

یکی از نکات مهم اسباب کشی کنارگذاشتن وسایل کهنه و فرسوده‌ای است که حتی ارزش پرداخت هزینه بسته بندی کالا و حمل آن را ندارند! این‌جور مواقع بهترین کار ممکن فنگ‌شویی است. کنارگذاشتن وسایل قدیمی و پوسیده که به مو بندند نه‌تنها اسراف نیست، بلکه حذف آنها کمک می‌کند زیبایی سایر اثاثیه خانه بهتر دیده شود.

بخش سوم: چیزهایی که باید تغییر دهید

چیدمان و وسایل ازمدافتاده را می‌توان با کمی تغییر و اصلاح به‌روز کرد و تا چند سال دیگر از زیبایی آنها بهره برد.

۱.  نحوه چیدمان مبل‌ها

بعضی‌ها ترجیح می‌دهند مبلمان‌شان را هرازچندگاهی عوض کنند. این ایده جذابی است. علاوه بر هزینه‌های خرید مبلمان جدید، با یک استعلام قیمت آنلاین به‌راحتی متوجه می‌شوید که به‌صرفه‌ترین هزینه حمل مبلمان قدیمی به خارج از منزل یا آوردن مبلمان جدید چقدر است.

البته راه ساده‌تری هم هست. این ساده و بی‌دردسرترین راه تغییر چیدمان منزل است، اما اینکه نتیجه‌اش چقدر خوب باشد، به ذهن خلاق و ایده‌پرداز‌ شما بستگی دارد. به‌جای آنکه برای تغییر مبلمان معمولی خود هزینه کنید، فقط مدل چینش آنها را تغییر دهید یا نهایتا پارچه رومبلی را تازه کنید. این‌طوری بدون هزینه برای مبلمان جدید، فضای خانه به‌طور کامل متحول می‌شود و شکل‌و‌شمایل تازه‌ای به خانه می‌بخشید.

۲.  رنگ‌و‌روی اثاثیه قدیمی

اثاثیه قدیمی

بازسازی همیشه گزینه کم‌خرج‌تری نسبت به خرید است. اگر تنها مشکلتان با وسایل فعلی رنگ‌و‌روی آنهاست، یک سطل رنگ و مقداری سنباده چاره کار شماست! دست‌به‌کار شوید و یک اثر هنری تازه خلق کنید. تمام اثاثیه چوبی و فلزی قدیمی با رنگ و بافت جدید از این ‌رو به آن ‌رو می‌شوند. فقط محتاط باشید و به‌جای رنگ‌های تند و هیجان‌انگیز، رنگی متناسب با باقی لوازم انتخاب کنید تا تعادل این بوم نقاشی به هم نخورد!

۳.  کاربری لوازم کهنه و بی‌مصرف

بعضی از لوازمی که در کاربرد اصلی خود کهنه شده‌اند را می‌توان با کمی تغییر به یک وسیله جالب و کاربردی تبدیل کرد. مثلا:

  • اگر جلومبلی‌های قدیمی دلتان را زده‌اند، آنها را با کمی تغییر به پاف‌های کوچک و زیبا تبدیل کنید.

  • فقط با اضافه‌کردن یک تکه شیشه ساده، با صندلی‌های پاتختی قدیمی میز عسلی بسازید.

  • میزهای عسلی محکم و مقاوم قدیمی را تبدیل به صندلی‌های کوتاه برای نشیمن کنید.

  • کمدهای قدیمی را با کمی تغییر به بوفه پذیرایی تبدیل کنید.

حرف آخر

آدم‌های خلاق برای چیدمان منزل خود پول خرج نمی‌کنند، خلاقیت خرج می‌کنند. خیلی‌وقت‌ها، همین‌که دستی به لوازم قدیمی بکشید، رنگشان کنید، یراقشان را عوض کنید یا چند تکه وسیله ارزان را «باسلیقه» به چیدمان خانه اضافه کنید، تغییر چشمگیری در حال‌و‌هوای منزل ایجاد می‌شود. یادتان باشد، هرچه خانه را خلوت‌تر، تمیزتر و مرتب‌تر نگه دارید، زیبایی چیدمان‌ آن بیشتر به چشم می‌آید.

شما چه ترفندهای کم‌هزینه‌ای برای چیدمان منزل بلدید؟ مشتاق شنیدن نظرات ارزشمندتان هستیم.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید