جدال تولیدکنندگان لوازم خانگی با کالای قاچاق
معاونت بازرگانی شرکت امرسان گفت: به دلیل اعمال سقف واردات برای مواداولیه، حتی برخی از مواد اولیه مورد نیاز صنعت لوازم خانگی نیز بصورت قاچاق وارد کشور شده و تولیدکننده برای حفظ تولید خود مجبور است در بازار آزاد این مواد اولیه را با نرخ بالاتری تهیه کند.
علیرضا ماموری با تاکید بر وفور مواداولیه قاچاق در بازار تصریح کرد: از سوی دیگر، هیچ مخالفتی در مقابله با کالای قاچاق صورت نمیگیرد و این در حالیست که سهمیهبندی و انواع سختگیریها برای تولیدکننده وجود دارد.
ماموری افزود: شرکتهای تولیدی نقدینگی کمی دارند و باید برای دریافت ارز، این نقدینگی را به مدت شش ماه به بانک بسپارند؛ درنتیجه در اینبازه زمانی برای تامین مواد اولیه مجبوریم بخشی از نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنیم و به دلیل نداشتن نقدینگی با چک مدتدار از تاجری که این محصولات را به هر طریقی وارد کشور کرده میخریم، هماکنون بازار قاچاق در صنعت لوازم خانگی از کالای نهایی به مواد اولیه رسیده و با این روند در آینده نزدیک بیشتر با این پدیده درگیر خواهیم شد.
فضای رقابتی ناعادلانه برای آزادسازی واردات
معاونت بازرگانی شرکت امرسان در ادامه افزود: به عنوان تولید کننده با واردات مخالف نیستیم؛ چراکه موجب تنوع و از بین رفتن رکود بازار می شود، اما در درجه اول باید فضای رقابتی سالم و مناسب برای این امر فراهم شود؛ نه اینکه محصول ساخته شده وارداتی را با ارز نیمایی وارد کنند و از آن طرف تولیدکننده از یک سو برای تامین مواد اولیه با مشکل مواجه باشد و از سوی دیگر درگیر مشکلاتی مانند تحریم و تورم ریالی داخل کشور باشد.
ماموری اضافه کرد: مثلا وقتی واردکننده محصولی مانند یخچال را با ارز 30 درصد ارزانتر وارد کشور میکند، طبیعتا سود بیشتری هم کسب میکند و این فضای رقابتی به هیچ عنوان سالم نیست. اما اگر ارزی که برای واردات اختصاص داده میشود ارز حاصل از صادرات باشد و تولید کننده این حجم از فشار را تحمل نکند، میتواند فضای رقابتی سالم ایجاد کرد و هم تولیدکننده و هم مصرف کننده از ان بهره می برد.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.