درسهای اقتصادی یک سفر
اختلافهای اساسی میان روش اداره اقتصاد ایران و کشورهای توسعهیافته در چند فاکتور خاص به بهترین شکل قابل درک است. چرا صنایع بزرگ جهان در اروپا دچار بحرانهایی مانند آنچه در ایران رخ میدهد نمیشود؟
اتریش روی مزیتهایش سرمایهگذاری کرده و هیچوقت دنبال این نبوده که به « خودکفایی » در حوزههای غیرضروری دست پیدا کند. اتریشیها به شکل قابلتقدیری، به موضوع آموزش و تحقیق اهمیت میدهند.
کشف استعداد ها و بهرهگیری از بیشترین توان و ظرفیت افراد برای آنها مهم است و درپی چنین نگاهی، افراد در جاهای اشتباهی و غیرمفید نمی نشینند.
اتریش بیش از آنکه به دنبال اهداف دست نیافتنی و دور باشد، نگاهش را به توسعه داخلی در بستر فضای صنعتی منطقه اطرافش منحصر کرده و برای دستیابی به این پیشرفت ها سعی می کند، بسترهای لازم را شکل دهد. چنین است که اتریش، این کشور کوچک ولی قدرتمند در اروپا با تفاخر به تاریخ و دانش نهفته در این سرزمین، هر روز بیشتر پیشرفت می کند و البته این همان درسی است که باید از کشورهایی مانند اتریش گرفت.
توجه به دانش، هزینه کردن برای تحقیق و پژوهش و از همه مهمتر کشف استعدادهای جوانان و انتخاب درست آنها برای نشستن در جایگاهای درست تر.