کلاهبرداران به بهانه دریافت وام آسان چه تورهایی برای متقاضیان پهن می‌کنند؟

کدخبر: ۶۹۹۱۸۵
اقتصادنیوز: این روز‌ها خبر‌های بسیاری درباره کلاهبرداری در پوشش وام آسان منتشر می‌شود و جویندگان وام به جای دریافت وام آسان، پس انداز خود را هم از دست می‌دهند.
کلاهبرداران به بهانه دریافت وام آسان چه تورهایی برای متقاضیان پهن می‌کنند؟

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه جوان نوشت:  براساس گزارش‌هایی که پلیس منتشر می‌کند، مجرمان با راه‌اندازی کانال‌های تلگرامی یا گروه‌های دورهمی دنبال کنندگان را برای دریافت وام آسان تشویق می‌کنند.

روشن است دریافت وام از بانک‌ها نیازمند طی کردن مراحل قانونی است که شرایط آن از سوی بانک‌ها تعیین می‌شود. داشتن ضامن معتبر، داشتن سپرده بانکی، نامه کسراز حقوق و مواردی از این دست موانعی هستند که همواره بر سر راه متقاضیان دریافت وام‌وجود دارد، بنابراین کلاهبرداران با ضد تبلیغ درباره وضعیت موجود تلاش می‌کنند با طرح عناوینی مثل وام فوری ۸۰۰ میلیون تومانی، بدون ضامن با بهره ۴ درصد توجه متقاضیان را به خود جلب کنند.

آنها لوگوی بانک‌ها خصوصاً بانک مرکزی را در پروفایل کانال‌هایشان قرار می‌دهند و با انتشار پست‌های دروغین مدعی می‌شوند دنبال‌کنندگان کانال موفق به دریافت وام شده‌اند.

بسیاری از اوراق هویتی سرقت شده شهروندان سر از این کانال‌ها در می‌آورد. مجرمان کارت‌های ملی، شناسنامه و دیگر اوراق هویتی سرقت شده را به عنوان کاربران حقیقی که برنده وام شده‌اند، منتشر می‌کنند و به این شیوه برای جلب اعتماد دنبال‌کنندگانشان تلاش می‌کنند.

انتشار فیلم‌هایی که در آن برای متقاضیان پرونده‌های درخواست وام تشکیل شده هم از شگرد‌هایی است که برای تبلیغ صورت می‌گیرد. بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی بدون در نظر گرفتن معضلاتی که دامن آنها را خواهد گرفت به محتوا‌های منتشر شده اعتماد می‌کنند و اوراق هویتی خودشان را در اختیار مدیران این کانال‌ها قرار می‌دهند، غافل از اینکه مجرمان از این اوراق برای رسیدن به اهداف مجرمانه‌شان استفاده می‌کنند و بعداً صاحبان حقیقی آن باید جوابگوی قانون باشند.

دومین درخواست مجرمان بعد از دریافت اوراق هویتی آنها درخواست پول برای افتتاح حساب است، بنابراین مجرمان بعد از دریافت مبلغ درخواست‌شده‌شان دیگر به تماس‌های متقاضیان جواب نمی‌دهند.

هر شهروندی باید از خودش سؤال کند چه الزامی دارد مدیر ناشناس یک کانال تلگرامی بخواهد به فردی ناشناس مثلاً ۸۰۰ میلیون تومان وام ۴ درصد بدهد و در قبال آن هم هیچ ضمانتی نگیرد؟ که اگر چنین بود، وام را برای خودش و بستگانش می‌گرفت. بنابراین در چنین شرایطی این ضرب‌المثل بیش از هر زمان دیگری مصداق پیدا می‌کند که پنیر مفت فقط در تله موش پیدا می‌شود و بس.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید