تعامل با دولت ترامپ چقدر در دسترس است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، ساعاتی پیش از مراسم تحلیف رئیسجمهور آمریکا، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طی نشست خبری روز دوشنبه در تهران ابراز امیدواری کرد که دولت آینده دونالد ترامپ رویکردی «واقعبینانه» در سیاست خارجی اتخاذ کند.
بقایی همچنین از دولت بایدن به دلیل «شکست» در احیای توافق هستهای ایران در سال 2015 که به طور رسمی به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (موسوم به برجام) شناخته میشود، انتقاد کرد. در سال 2018، ترامپ از این توافق خارج شده و تحریمهای بسیار سنگین علیه جمهوری اسلامی را به عنوان بخشی از کمپین «فشار حداکثری»، دوباره اعمال کرد.
آماده برای مذاکره؛ عشق یک طرفه؟
به نوشته المانیتور، پس از دورهای سهلگیری در زمان جو بایدن، رئیسجمهور سابق ایالات متحده، که طی آن ایران با محدودیتهای کمتری برای فروش منابع نفتی حیاتی خود مواجه بود، از زمان انتخاب مجدد ترامپ در نوامبر 2024، گمانه زنیها در ایران وجود دارد مبنی بر اینکه او همان سیاست پیشین را با قدرت بیشتری از سر خواهد گرفت.
این نگرانیها بحثهایی را در تهران برانگیخته که آیا باید به دنبال ابتکارات دیپلماتیک با دولت آمریکا برای جلوگیری از ضربههای بیشتر به اقتصاد آسیبدیده ایران بود یا خیر.
در اوایل ماه جاری، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، که نماینده بخشهای میانهرو نظام سیاسی ایران است، در مصاحبهای با انبیسی نیوز آمادگی تهران را برای مذاکره با ایالات متحده بر اساس احترام متقابل اعلام کرد.
در حالی که هواداران او از این پیام به عنوان یک شروع و چراغ سبز استقبال کردند، او با انتقاد شدید از سوی اردوگاه تندروها مواجه شد. روزنامه محافظه کار خراسان در مطلبی به طعنه با عنوان «عشق یک طرفه» نوشت: این نشانه ضعف است، به ویژه در لحظهای که هیچ پیام مثبتی از طرف مقابل دریافت نشده است.
مشروح این گزارش را در اکوایران با تیتر «تهران چقدر برای تعامل با دولت ترامپ آماده است؟» بخوانید.