بررسی گزارش فوربس

آخرین آمار از ثروت 100 میلیارد دلاری‌های جهان+ جدول

کدخبر: ۶۳۸۹۵۹
اقتصادنیوز: 14 عضو باشگاه 100 میلیارد دلاری‌های جهان در حالی سال 2024 را آغاز کرده‌اند که سهمی حدود 0.44 درصد از کل ثروت جهان را در اختیار دارند؛ ثروتی که مجموع آن بالغ بر 454 تریلیون دلار در سال 2022 اعلام شده است.
آخرین آمار از ثروت 100 میلیارد دلاری‌های جهان+ جدول

به گزارش اقتصادنیوز، در دنیای امروز جایگاه و امکاناتی وجود دارد که فقط با پول می توان خرید، مانند عضویت در باشگاه 100 میلیارد دلاری جهان؛ امکانی که تنها در صورت داشتن ثروتی چند میلیارد دلاری برای هر فرد محقق خواهد شد. باشگاه 100 میلیارد دلاری جهان را طبقه نخبه‌ای از میلیاردرهایی که دارای ثروت 12 رقمی هستند، تشکیل می دهند و امسال 14 نفر در سراسر جهان واجد شرایط حضور در این باشگاه شناخته شدند که بسیاری از آنها با راه‌اندازی شرکت‌های فناوری به این ثروت هنگفت دست پیدا کردند. این تعداد در مقایسه با شش سال گذشته و تنها در یک مورد نسبت سال 2020 افزایش داشته است.

براساس گزارش اخیر فوربس، میلیاردرهای جهان 120 درصد ثروتمندتر از یک دهه قبل شده اند، اما این 14 نفر که دارایی آنها 255 درصد افزایش یافته، بسیار بهتر از میانگین سایر میلیاردرهای جهان عمل کرده اند. 14 عضو باشگاه 100 میلیارد دلاری‌های جهان، در مجموع 2 تریلیون دلار ثروت دارند و بدین ترتیب 0.5 درصد از تعداد 2781 میلیاردر جهان، صاحب حدود 14 درصد از کل ثروت میلیاردرهای جهان هستند.

این در حالیست که چندی پیش 100 میلیارد دلار حتی برای مجموعه میلیاردرها دور از دسترس به نظر می‌رسید. در سال 1987، زمانی که فوربس اولین رتبه بندی ثروت جهانی خود را منتشر کرد، فقط دو سرمایه دار ژاپنی بودند که بیش از 10 میلیارد دلار ثروت داشتند. (حدود 27 میلیارد دلار به نرخ امروز، مبلغی که در فهرست 2024 در رتبه 69 قرار می گیرد.)

ثروتمندان جهان

چند درصد ثروت جهان در اختیار اعضای باشگاه 100 میلیارد دلاری است؟

سهم دارایی 14 عضو باشگاه 100 میلیارد دلاری از ثروت کل جهان چقدر است؟ این سوالی است که پاسخ آن را می‌توان از گزارش ارائه شده توسط بانک کردیت سوئیس و شرکت خدمات مالی و بانکداری سوئیسی UBS پیدا کرد.

براساس تجزیه و تحلیل ثروت پنج میلیارد و 400 میلیون نفر که توسط بانک کردیت و UBS انجام شده است، مجموع ثروت افراد صاحب ثروت جهان تا پایان سال 2022، به 454 تریلیون دلار رسیده است. این در حالیست که مجموع ثروت اعضای باشگاه 100 میلیارد دلاری جهان، بالغ بر دو تریلیون دلار است و بدین ترتیب می توان گفت این 14 نفر حدود 0.44 درصد از ثروت کل افراد صاحب ثروت جهان ( با مبنا قرار دادن آمار بانک سوئیسی) را در اختیار دارند.

برنارد آرنو، به عنوان ثروتمندترین فرد جهان هم نسبت به ثروت افراد صاحب ثروت جهان 0.051 درصد، سهم دارد. همچنین براساس این گزارش، حدود 54 میلیون، میلیونر در سراسر جهان تا پایان سال 2022 حضور داشتند که میانگین ثروت هر بزرگسال 84718 دلار بوده است.

خبر مرتبط
کشف فرمول میلیاردر شدن در آشپزخانه/ ماجرای یک تحول بزرگ در صنعت تغذیه

اقتصادنیوز: دنیز موریسون در آگوست 2011 در شرکت کمبل سوپ به اوج حرفه خود رسید، زمانیکه زنان کمی مانند او در پست‌های عالی‌رتبه شرکت‌های بزرگ ایالات‌متحده قرار داشتند.

نسبت ثروت 14 بیلیونر جهان با موجودی سرمایه ایران

اگر بخواهیم درک بهتری از میزان ثروت 14 عضو باشگاه 100 میلیارد دلاری‌های جهان داشته باشیم، بد نیست میزان آن را در نسبت با ایران بسنجیم. 

بنا به گزارش بانک مرکزی موجودی سرمایه خالص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۷ هزار همت است.

با توجه به تورم و افزایش قیمت‌ها از منبع تشکیل سرمایه ناخالص تا سال ۱۴۰۲ و فرض رشد حقیقی صفر، ارزش موجودی سرمایه اقتصاد ایران برای سال ۱۴۰۲ به بیش از ۶۹ هزار همت رسیده است که با فرض قیمت میانگین نرخ ارز غیررسمی ۵۰ هزار تومانی، اقتصاد ایران حدود «۱۴۰۰ میلیارد دلار» سرمایه دارد.

بر این اساس  می توان گفت که دارایی «۲۰۰۰ میلیارد دلاری» ۱۴ نفر میلیارد جهان، در حدود ۴۰٪ از موجودی سرمایه اقتصاد ایران بزرگتر است.

البته باید این نکته مهم را در نظر گرفت چون جریان سرمایه بین‌المللی در املاک و مستغلات، ماشین‌آلات، معادن و حتی نظام پرداخت ایران ورودی ندارد، دارایی ایرانیان در داخل کشور حتما ارزش واقعی و حقیقی بیش از این دارد.

14 ثروتمند 100 میلیارد دلاری جهان را بشناسید

با این همه،  از دیگر نکات جالب توجه درباره باشگاه 100 میلیارد دلاری جهان که فوربس معرفی کرده، کشورهایی است که اعضای این باشگاه شهروند آن هستند که به جز چهار مورد (مکزیک، هند، اسپانیا و فرانسه)، 10 ثروتمند جهان در ایالات متحده آمریکا ساکن‌اند.

اما آنچه مشخص است، امروزه با افزایش ثروت در سراسر جهان، عضویت در باشگاه 100 میلیارد دلاری روز به روز رایج تر می شود. در ادامه فهرست کامل انحصاری ترین باشگاه زمین، از کم ترین تا بیشترین میزان ثروت را مرور خواهیم کرد. (میزان دارایی خالص مربوط به 8 مارس 2024 است.)

14. کارلوس اسلیم

دارایی خالص: 102 میلیارد دلار | منبع ثروت: مخابرات | کشور: مکزیک

اسلیم از سال 2010 تا 2013 به عنوان ثروتمندترین فرد جهان با 74 میلیارد دلار در اوج رتبه بندی قرار داشت. اگرچه اکنون 13 نفر دیگر جلوتر از او هستند، اما به لطف افزایش ارزش پزو مکزیک و جهش 60 درصدی قیمت سهام شرکت صنعتی اش، او همچنان از همیشه ثروتمندتر است.

کارلوس اسلیم

13. آمانسیو اورتگا

دارایی خالص: 103 میلیارد دلار | منبع ثروت: زارا | کشور: اسپانیا

ثروت اورتگا از سال گذشته تاکنون 26 میلیارد دلار افزایش یافته است و دارایی خالص او به دلیل جهش 43 درصدی سهام خرده فروشی لباس اش که زنجیره مد زارا را اداره می کند، به 12 رقم رسیده است. مجموعه املاک و مستغلات اورتگا که شامل لجستیک، املاک مسکونی و اداری عمدتا در اروپا و آمریکای شمالی می شود، اکنون 20 میلیارد دلار ارزش دارد و به مستاجران از جمله اپل، آمازون و والمارت اجاره داده می شود.

آمانسیو اورتگا

12. مایکل بلومبرگ

دارایی خالص: 106 میلیارد دلار | منبع ثروت: بلومبرگ | کشور: آمریکا

در آگوست، بلومبرگ LP، زمانی که بلومبرگ پس از سه دوره به عنوان شهردار نیویورک انتخاب، ولاد کلیاتچکو را به عنوان مدیرعامل منصوب کرد که اولین مدیر اجرایی از سال 2014 محسوب می شد. مایل بلومبرگ همچنین در حال برنامه ریزی بلندمدت برای پول خود است و آوریل گذشته، بنیانگذار 82 ساله غول فناوری مالی و رسانه ای به طور علنی متعهد شد که 88 درصد از سهام خود برای کمک هایی مانند پیشگیری از تغییرات آب و هوایی و سلامت عمومی به خیریه بلومبرگ اهدا کند.

مایکل بلومبرگ

11. سرگی برین

دارایی خالص: 110 میلیارد دلار | منبع ثروت: گوگل | کشور: آمریکا

سرگی برین یک کارآفرینان موفق است که در حال حاضر در ایالات متحده آمریکا زندگی و فعالیت می کند ولی اصالتی روسیه ای دارد. او به همراه لارنس لری پیج توانست موتور جست و جوی اینترنتی گوگل را در سال ۱۹۹۸ میلادی (۱۳۷۸ شمسی) ایجاد کند.

سرگی برین

10. لری پیج

دارایی خالص: 114 میلیارد دلار | منبع ثروت: گوگل | کشور: آمریکا

بنیانگذاران گوگل اکنون چهار سال از فعالیت های روزمره خود فاصله گرفته اند، اما همچنان بزرگترین سهامداران فردی این غول فناوری هستند. پیج بیشتر از دید عموم دوری می‌کرد و در پنج جزیره خصوصی گزارش‌شده‌اش، از جمله یکی در فیجی و دیگری در پورتوریکو، وقت می‌گذراند. برین سال گذشته از نیمه بازنشستگی خارج شد تا تغییراتی را در مدل‌های چت ربات هوش مصنوعی گوگل ارائه دهد و در زمان انتشار چت بات جمینی در دسامبر به عنوان یکی از «همیاران اصلی» معرفی شد.

لری پیج

9. موکش آمبانی

دارایی خالص: 116 میلیارد دلار | منبع ثروت: منابع مختلف | کشور: هند

آمبانی اولین عضو آسیایی باشگاه 100 میلیارد دلاری است که امسال به لطف سهام پررونق شرکت خود موفق به کسب این جایگاه شد. در ماه مارس، او میزبان یک جشن سه روزه پر ستاره در مجتمع پالایشگاهی  Reliance  برای جشن عروسی آتی کوچکترین پسرش بود. ریحانا، خواننده معروف در این مراسم برای 1600 مهمان از جمله مارک زاکربرگ، بیل گیتس و ایوانکا ترامپ اجرا کرد.

موکش آمبانی

8. استیو بالمر

دارایی خالص: 121 میلیارد دلار | منبع ثروت: مایکروسافت | کشور: آمریکا

مالک لس آنجلس کلیپرز در تابستان امسال تیم خود (پنجمین تیم با ارزشNBA ) را به یک استادیوم جدید منتقل می کند. ثروت بالمر از سال گذشته تا حدودی به دلیل ارزش بالای کلیپرز و به لطف افزایش سهام مایکروسافت، 40 میلیارد دلار افزایش یافته است.

استیو بالمر

7. بیل گیتس

دارایی خالص: 128 میلیارد دلار | منبع ثروت: مایکروسافت | کشور: آمریکا

بیل گیتس علیرغم اینکه تقریباً ثروتمندترین فردی است که تا به حال جهان به خود دیده است اما به لطف رقابت سخت در صدر، طلاق پرهزینه در سال 2021 و 59 میلیارد دلاری که به امور خیریه داده است، کمترین رتبه را از سال 1992 کسب کرده است. بنیانگذار مایکروسافت در 18 سال از 23 سال (1995 تا 2017) ثروتمندترین فرد جهان بود.

بیل گیتس

6. وارن بافت

دارایی خالص: 133 میلیارد دلار | منبع ثروت: برکشایر هاتاوی | کشور: آمریکا

بافت که شریک تجاری دیرینه اش چارلی مانگر در 99 سالگی در نوامبر درگذشت، در یک سال گذشته خود را در یک خصومت نادر دید و با جیمی هاسلم میلیاردر همکارش در مورد قیمت خرید برکشایر هاتاوی از زنجیره کامیون هاسلم اختلاف نظر داشت. طرفین در ژانویه به توافق رسیدند و برکشایر آخرین 20 درصد از Pilot را به مبلغ 2.6 میلیارد دلار خریداری کرد. سهام برکشایر در بالاترین حد خود قرار دارد که نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش یافته است.

وارن بافت

5. لری الیسون

دارایی خالص: 141 میلیارد دلار | منبع ثروت: اورکل کورپوریشن | کشور: آمریکا

یک دهه پس از کناره گیری از سمت مدیرعاملی اوراکل، الیسون همچنان رئیس، مدیر ارشد فناوری و بزرگترین سهامدار آن با 40 درصد از شرکت است. سهام اوراکل 34 درصد رشد کرد و به او کمک کرد تا 34 میلیارد دلار ثروتمندتر شود. سرمایه‌گذاری‌های دیگر او به خوبی پیش نمی‌روند و ارزش سهام او در X کمتر از یک‌سوم یک میلیارد دلاری است که برای آن پرداخت کرده است و Project Ronin، یک استارت‌آپ نرم‌افزار سرطان که او در سال 2018 تأسیس کرد، قرار است تعطیل شود.

لری الیسون

4. مارک زاکربرگ

دارایی خالص: 177 میلیارد دلار | منبع ثروت: فیس بوک | کشور: آمریکا

پس از سقوط ۷۵ درصدی سهام غول رسانه‌های اجتماعی نسبت به اوج خود در سال ۲۰۲۱، زاکربرگ تقریباً یک چهارم از کارکنان خود را اخراج کرد و در عین حال شرط‌بندی بزرگی روی هوش مصنوعی و متاورس داشت. سهام شرکت در طول سال گذشته تقریباً سه برابر شد و زاک با 39 سال سن به ثروتمندترین فرد تبدیل شد.

زاکربرگ

3. جف بزوس

دارایی خالص: 194 میلیارد دلار | منبع ثروت: آمازون | کشور: آمریکا

بنیانگذار آمازون امسال هم از نظر ثروت و هم از نظر آفتاب به طلا دست یافت. او به لطف جهش 93 درصدی در سهام تجارت الکترونیک لویاتان، 80 میلیارد دلار ثروتمندتر شد. در همین حال، او 150 میلیون دلار برای خرید خانه در جزیره پناهگاه میلیاردر میامی، به سمت فلوریدای آفتابی و مالیات پسند پس از سه دهه نقل مکان کرد.

جف بزوس

2. ایلان ماسک

دارایی خالص: 195 میلیارد دلار | منبع ثروت: تسلا، اسپیس ایکس | کشور: آمریکا

ثروت ایلان ماسک تا نوامبر 2021 فاصله زیادی دارد، زمانی که او اولین کسی بود که 300 میلیارد دلار ثروت داشت. از آن زمان، او چندین بار عنوان ثروتمندترین جهان را به دست آورده و از دست داده است زیرا شرط بندی های جسورانه او یا رشد داشته است مانند ارزش اسپیس ایکس که به 180 میلیارد دلار افزایش یافت، یا مانند شبکه اجتماعی ایکس (70%) و سهام تسلا (57%) کاهش یافته است.

ایلان ماسک

1. برنارد آرنو

دارایی خالص: 233 میلیارد دلار | منبع ثروت: LVMH | کشور: فرانسه

ثروتمندترین فرد جهان برای دومین سال متوالی. ثروت آرنو در سال 2023 است که به لطف شرکت لوکسش، LVMH، که مالک لویی ویتون، کریستین دیور و سفوراست، 10 درصد رشد ثروت داشته است. سال گذشته، غول مد 16.5 میلیارد دلار سود خالص در ازای 94 میلیارد دلار درآمد را اعلام کرد. آرنو برنامه جانشینی خود برای حفظ کنترل خانواده را در ژانویه تثبیت کرد، زمانی که پیشنهاد کرد پسرانش الکساندر و فردریک را به هیئت مدیره LVMH اضافه کنند، جایی که آنها به دو فرزند بزرگ او، آنتوان و دلفین بپیوندند.

آرنو لویی ویتون

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید