مهم ترین چالش صنعت طلای ایران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان با تأکید بر اینکه مهمترین مسئله صنعت طلا تحریمهاست، گفت: از ۱۸۰۰ کارگاه فعال طلاسازی اصفهان، اکنون ۶۰۰ کارگاه تنها با ۴۰ درصد ظرفیت خود فعال هستند.
محسن طلامینایی امروز (دوشنبه، ۱۶ خردادماه) در نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه تخصصی طلا، فلزات گرانبها، گوهرسنگها، ماشینآلات و صنایع وابسته اصفهان، اظهار کرد: امسال بزرگترین نمایشگاه طلای ایران در قرن جدید برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه اصفهان پایتخت طلا ایران است، افزود: این نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه و از نظر کیفی در سطح بالا برگزار میشود و از طراحان جوان و خوشفکر استان و ایران برای برپایی آن کمک گرفتهایم و هر کسی که داوطلب شرکت در نمایشگاه بود میتواند برای نخستین بار در اصفهان حضور یابد.
به گزارش ایسنا، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان با تأکید بر اینکه همزمان با برپایی این نمایشگاه و موفقیت در آن در نظر داریم تا جایگاه طلای اصفهان را به گذشته برگردانیم، گفت: همزمان با برگزاری این نمایشگاه، روز چهارشنبه میز طلای اصفهان در اتاق بازرگانی تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه امروز مهمترین مساله صنعت طلا تحریم هاست، گفت: اگر تحریم ها برداشته شود، با تمام قوا وارد بازارهای جهانی می شویم.
طلامینایی با اشاره به اینکه در این نمایشگاه یکی از اهداف ما مشارکت جوانان است، افزود: بیشترین حجم تولید و طراحی طلا دست جوانان است و اکنون ۵۰ درصد تولید طلای کشور به طراحی آن برمیگردد.
وی با اشاره به توان اصفهان در تولید ماشینآلات طلاسازی و صادرات آن به کشورهای منطقه و همچنین ترکیه و ایتالیا، گفت: برندهای معروف ماشین سازی طلا مربوط به اصفهان است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان به تاثیر منفی تحریمها بر صنعت طلا اشاره کرد و افزود: به دلیل تحریمها برخی کارگاههای تولید طلا تعطیل شدهاند، البته برخی قوانین مالیاتی و گمرکی نیز مانع تولید این صنعت شدهاند.
وی به ریزش اشتغال در صنعت طلای استان اشاره کرد و گفت: از ۱۸۰۰ کارگاه فعال طلاسازی، اکنون ۶۰۰ کارگاه تنها با ۴۰ درصد ظرفیت خود فعال هستند.
طلامینایی تأکید کرد: تولیدات طلای اصفهان قابل رقابت با طلای ایتالیا و ترکیه است.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: اصفهان پایتخت طلای کشور است و این دوره از نمایشگاه در فضای ۶۵۰۰ متر برپا خواهد شد که متراژ آن ۳۰ درصد بیشتر از نمایشگاه طلای تهران است.
محمدرضا خسروی با اشاره به اینکه به دنبال احداث شهرک طلا اصفهان هستیم، ابرازامیدواری کرد: امسال کلنگ شهرک طلا اصفهان زده میشود و البته جانمایی این شهرک انجام شده و امیدواریم تا دو سال آینده این شهرک به سرانجام برسد.
وی با اشاره به کاهش صادرات طلا از اصفهان، گفت: سال ۹۱ حجم صادرات طلا از گمرک اصفهان ۸۰۲ میلیون دلار بود که سال گذشته به ۳۰ میلیون دلار کاهش یافته است.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان دلیل کاهش صادرات طلا را تحریمها و ترس دیگر کشورها عنوان کرد و در پاسخ به وجود طلای قاچاق در اصفهان، گفت: هیچ مصنوع طلای قاچاق در اصفهان نداریم و تولید طلا از اصفهان، تهران و یا یزد است.