شوک شمخانی به بازار ارز /چشم سکه به گام‌های دلار است

کدخبر: ۵۷۵۵۴۹
بهبود روابط با اعراب منطقه شاید مهمترین تب بر دلار از اسفند تا کنون بوده است.
شوک شمخانی به بازار ارز /چشم سکه به گام‌های دلار است

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران،  حضور علی شمخانی در مذاکرات با عربستان سرانجام با موفقیت برای شکست قفل چندساله‌ای که بر روابط دو‌ کشور وجود داشت، منجر به از سرگیری مجدد روابط و اصلاح قیمت دلار شد‌.

تجربه مذاکره موفق با عربستان و سفر شمخانی به سایر کشورهای عربی که گره از معاملات درهم امارات گشود و روند قیمت درهم را بهبود بخشید، تأثیر قابل توجهی در کاهش قیمت دلار داشت. در حقیقت بهبود روابط با اعراب منطقه شاید مهمترین تب بر دلار از اسفند تا کنون بوده است.

دریابان علی شمخانی اصالتی عرب دارد و برخی او را از افراد موثر معاهده‌های امنیتی با اعراب در زمان محمد خاتمی می‌دانند. رابطه تاریخی او با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به خصوص عربستان نوعی خوش‌بینی در سیاست‌های منطقه‌ای ایران برای همسایگان داشته است و در زمان انتصاب او به دبیری شورای امنیت ملی در دولت حسن روحانی، تحلیلگران عربی از حضور او در این سمت استقبال کردند زیرا تصور می‌کردند که ایران به دنبال افزایش ارتباط با اعراب و کاهش تنش‌ها با این کشورهاست.

شمخانی در گذشته هم عالی‌ترین نشان دولتی عربستان را از طرف پادشاهی وقت عربستان دریافت کرده بود. حال با توجه به اهمیتی که شمخانی در میان کشورهای عربی منطقه دارد باید دید پس از برکناری او از دبیری شورای عالی امنیت ملی، آیا از این نقش در روابط با کشورهای عرب استفاده‌ای خواهد شد یا خیر و اینکه برداشت کشورهای عربی از این جابجایی چه می‌تواند باشد؟ این مسأله برای دلار در شرایطی که با اهرم روابط عربی آرام‌تر شده بود، با اهمیت است.

از نظر تکنیکالی هم دلار در روز جاری در صورت افزایش به مقاومت تاریخی مهمی برخورد میکند خط روند صعودی هشت ماهه که اسکناس آمریکایی به تازگی آن را از دست داده به مقاومت مهمی تبدیل شده که در صورتی که دلار موفق به شکست و بازگشت به بالای آن نشود رشد آن در هفته جاری پولبک تلقی شده و کاهش قیمت در قدم اول تا محدوده ۵۲ هزار و ۲۰۰ و پس از آن تا محدوده ۵۱ هزار ۷۰۰ تومان اتفاق خواهد افتاد.

آرژانتین نمونه همدستی دلار و تورم

آمار تورم نقطه‌ای تورم برای فروردین ماه منتشر شده است تورم ماهانه تورم به ۵.۲ درصد و تورم نقطه ای در این ماه به حدود ۶۸ درصد رسیده است.آماری که نشان دهنده رکورد تورم در آستانه بالای ارقام ده سال گذشته دارد. پیش ازاین هم در دیدبان از چرخه معیوب و همدستی نرخ دلار و تورم گفته شده بود ولی ارایه یک نمونه از این همدستی از اهمیت تورم برای بازار ارز پرده برمی دارد.

بر اساس گزارش ها، تورم آرژانتین در ماه آوریل رکورد سی ساله را زد و بالاتر از پیش بینی های اقتصاددانان در محدوده ۱۰۸ درصدی قرارگرفت.‌

زندگی مردم آرژانتین مدت هاست با تورم بالا عجین شده و این کشور غالبا در میان کشورهایی با تورم بالا جا می گیرد به همین خاطر مردم این کشور به زندگی با تورم خو گرفته اند و در برابر افزایش تورم واکنش های دفاعی انجام می دهند.

مردم آرژانتین هم در مواجهه با روند صعودی تورم برای حفظ قدرت خرید خود اقدام به خرید دلار کرده و سپرده های دلاری خود را از بانک ها خارج کرده اند، تحلیلگران رشد ۸.۴ درصدی تورم ماهانه را در کاهش ۱۳ درصدی ارزش پزو موثر می دانند.

مردم در اکثر نقاط جهان در مواجهه با رشد تورم و تورم های بالا اقدام به خرید دلار می کنند تا بتوانند از قدرت خرید پس انداز خود محافظت کنند اتفاقی که خودش بر ادامه دار بودن این چرخه معیوب دامن می زند و باعث افزایش تورم در آینده می شود.

افزایش قابل توجه تورم کشور در فروردین ماه نیز پس از کش و قوس های فراوان می تواند باعث بروز یک‌ واکنش دفاعی در بازار ارز شود که البته به نظر می رسد بازاساز با جذب این تقاضا در بازار خودرو و بازار سرمایه سعی در کاهش فشار خرید در بازار ارز دارد.

چشم سکه به گام‌های دلار است

چشم سکه امامی در روز جاری به قدم های دلار خواهد بود و در صورت افزایش می تواند تا محدوده ۳۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در گام اول و پس از آن تا محدوده ۳۳ میلیون ۳۰۰ هزار تومان حرکت کند حمایت روانی ۳۲ میلیون تومانی و ۳۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان هم اهداف کاهشی پیش روی سکه هستند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲۸ آبان

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید