عراق مشتری پروپاقرص این محصولات ایرانی شد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، رییس اتحادیه بارفروشان تهران اظهار داشت: تا یک ماه قبل عراق جلوی واردات میوه و محصولات کشاورزی را گرفته بود و نیاز خود را با تولید داخل پوشش میداد اما از آنجایی که حجم تولید پاسخگوی نیاز نبود دوباره صادرات محصولات ایرانی به عراق از سر گرفته شد و گوجه، پیاز، هندوانه و خیار دوباره به عراق صادر میشوند.
مصطفی دارایینژاد با اشاره به افزایش تولید محصولات کشاورزی در کشور اظهار داشت: خوشبخانه امسال، سال فراوانی محصولات کشاورزی در کشور است از این رو میتوان صادرات را افزایش داد.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد محصولات کشاورزی و انواع میوه رشد ۱.۵ برابری نسبت به سال گذشته دارند، ادامه داد: میزان تولید مازاد از پوشش نیاز داخلی است و صادرات نمیتواند منجر به افزایش قیمت محصولات کشاورزی شود.
رییس اتحادیه بارفروشان تهران با اشاره به میوههای وارداتی گفت: موز، نارگیل، زنجبیل، آوکادو از جمله اقلام وارداتی هستند، البته آوکادو به تولید داخل هم رسیده و در تنکابن و رامسر هم آوکادو تولید میشود که این میوه به صورت دانهای به فروش میرود و قیمت هر دانه آوکادو چه داخلی و چه وارداتی بین ۴۰ تا ۶۵ هزار تومان است. همچنین میوه پاپایا هم وارداتی است اما هر چه پاپایا در بازار وجود دارد، قاچاق بوده و از مبادی غیرقانونی وارد کشور شدهاست.
دارایینژاد با بیان اینکه صادرات به عراق از سرگرفته شده است، افزود: تا یک ماه قبل عراق جلوی واردات میوه و محصولات کشاورزی را گرفته بود و نیاز خود را با تولید داخل پوشش میداد اما از آنجایی که حجم تولید پاسخگوی نیاز نبود دوباره صادرات محصولات ایرانی به عراق از سر گرفته شد و گوجه، پیاز، هندوانه و خیار دوباره به عراق صادر میشوند.
وی ادامه داد: از دو هفته گذشته پیاز و سیبزمینی به پاکستان صادر میشود.
رییس اتحادیه بارفروشان تهران درباره مقاصد صادرات محصولات کشاورزی کشورمان اظهار داشت: میوه و محصولات کشاورزی کشورمان به کشورهای عراق، روسیه، پاکستان، قزاقستان، ترکمنستان، کویت و قطر صادر میشود و اخیرا صادرات به اوراسیا رشد خوبی نسبت به سال گذشته داشته است.
دارایینژاد با اشاره به روند صادرات محصولات کشاورزی به روسیه پس از آغاز تنش با اوکراین تاکید کرد: در ابتدای آغاز جنگ و تحولات منطقهای صادرات به روسیه متوقف شد چرا که تجار میترسیدند پول محصولات را نتوانند از روسها بگیرند اما رفته رفته صادرات انجام شد اما صادرات میوه و محصولات کشاورزی به روسیه پس از جنگ به میزان صادرات قبل از جنگ نرسیده و کمتر است.
وی تاکید کرد: امسال بیشترین صادرات در انواع میوهها، سیب درختی به هند است که میزان صادرات آن به هند رشد قبل توجهی داشتهاست.
رییس اتحادیه بارفروشان تهران با بیان اینکه ایران جزو کشورهایی است که ۴ فصل میوه دارد، گفت: خوشبختانه تولید محصولات کشاورزی امسال خوب بوده و به کشاورزان توان صادرات دادهاست و روزانه بیش از ۱۲ هزار تن میوه وارد میدان عمدهفروشان میشود.
دارایینژاد با بیان اینکه قیمت محصولات کشاورزی و میوه پاییزی امسال نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد دارد، تاکید کرد: برای تمام اقشار درآمدی میوه برای عرضه داریم و ۹۰ درصد میوهها را تمام اقشار میتوانند خریداری کنند و این میزان افزایش قیمت با توجه به میزان تورم طبیعی است. باید توجه داشت که کشاورزان هم جزوی از مردم هستند و با رشد هزینههای تولید و کشت باید قیمتها هم تا حدی افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: هر چند برخی از میوهها با درجه بالا در مناطق بالاشهر عرضه میشود اما برای هر قشر از مردم میوه با سایز و درجه مختلف داریم.