دومین اقتصاد بزرگ جهان در تنگنا/ پکن به بحران خورد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، اداره ملی آمار چین اعلام کرد که تولید صنعتی ۴.۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که کمتر از میانگین پیشبینی ۴.۷ درصدی است و این چهارمین ماه متوالی کاهش رشد بود که طولانیترین رشد از سپتامبر ۲۰۲۱ بود. خرده فروشی ۲.۱ درصد افزایش یافته است که نسبت به ماه قبل کند شده و پیشبینی اقتصاددانان ۲.۵ درصد از دست رفته است.
تداوم کاهش تولید صنعتی نشان میدهد که بخش انعطاف پذیرتر اقتصاد چین نیز در حال از دست دادن قدرت خود است. تضعیف بیشتر چشمانداز رشد را تیره میکند زیرا تقاضای داخلی در تلاش برای بازگشت است در حالی که سرمایهگذاری دولت هنوز افزایش نیافته است.
ریموند یونگ، اقتصاددان ارشد چین گفت دادههای ماه اگوست شانس دستیابی به هدف رسمی رشد ۵ درصدی در سال ۲۰۲۴ را رد میکند مگر اینکه بسته محرک در نظر گرفته شود.
این داده ها تصویری تاریک را برای دومین اقتصاد بزرگ جهان ایجاد میکند. اکثریت قریب به اتفاق بانکهای جهانی، اکنون انتظار دارند که اقتصاد چین در سال جاری کمتر از هدف ۵ درصد رشد کند.
شرکت میزوهو سکیوریتیز پیشبینی رشد تولید ناخالص داخلی سال ۲۰۲۴ خود را از ۴.۸ درصد به ۴.۷ درصد در روز جمعه کاهش داد و به اجرای سیاست ناکافی مقامات چینی اشاره کرد. اقتصاددانان از پکن خواستهاند که محرکهای بیشتری را پس از رشد اقتصاد با ضعیفترین سرعت خود در پنج سه ماهه اخیر اعمال کند.
این شرکت اعلام کرد که اثرات نامطلوب ناشی از تغییرات در محیط خارجی در حال افزایش است، تقاضاهای موثر در داخل کشور ناکافی است و بهبود پایدار اقتصاد همچنان با مشکلات و چالشهای متعددی مواجه است.
طبق گزارش بلومبرگ، شی جینپینگ، رئیسجمهور چین از مقامات دولتی خواست تا سیاستهای اقتصادی موجود را در ادامه سال برای دستیابی به اهداف توسعه اقتصادی و اجتماعی اجرا کنند.