نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 20 آذر

طرح نیروگاه هسته‌ای 2 هزار مگاواتی به مناقصه می‌رود

کدخبر: ۶۹۰۸۲۳
اقتصادنیوز: اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
طرح نیروگاه هسته‌ای 2 هزار مگاواتی به مناقصه می‌رود

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

20 آذر 1354؛ برای تعیین قیمت‌های جدید کالاها از بازرگانان مدرک خواسته شد

وزیر بازرگانی به صاحبان صنایع اعلام و اخطار کرد که اسناد و مدارک مربوط به قیمت کالاهای تولیدی و وارداتی را برای رسیدگی ریشه‌ای قیمت‌ها به مرکز بررسی قیمت ارسال دارند، در غیر این صورت مرکز بررسی قیمت ها به هنگام نرخ گذاری ریشه‌ای راسا اقدام خواهد کرد و پس از آن هیچ‌گونه اعتراضی قبول نمی‌شود و تجدیدنظری هم برای آن دسته از صاحبان صنایع که در این مورد اقدام نکنند به عمل نخواهد آمد.

20 آذر 1364؛ ایران خواستار حذف دلار از مناسبات اقتصادی کشورهای در حال توسعه شد

غلامرضا شافعی، وزیر صنایع طی سخنانی در دومین بخش از اولین نشست عمومی سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل «یونیدو» که در وین برگزار می‌شود، از ادامه حاکمیت نظام ناعادلانه اقتصادی و استعمار تکنولوژی در جهان ابراز نگرانی کرد.

شافعی گفت: عوامل عمیق‌تر شدن شکاف بین کشورهای در حال توسعه و توسعه‌یافته را باید در بحران بدهی های خارجی، حاکمیت دلار در نظام پولی و مالی جهانی و تورم در غالب کشورهای در حال توسعه جستجو کرد.

وزیر صنایع اظهار کردک حاکمیت دلار در مناسبات اقتصادی بین کشورها همواره به زیان کشورهای ضعیف و به نفع کشورهای قدرتمند امپریالیستی بوده است.

وی پیشنهاد کرد: کمیته های مختلف «یونیدو» امکان حذف دلار از مناسبات اقتصادی بین کشورهای در حال توسعه را به طور جدی مورد مطالعه قرار دهند.

وزیر صنایع ایران گفت: علی رغم اینکه افزایش قیمت نفت در سال‌های 1973 تا 1979 می توانست راهگشای سرمایه‌گذاری‌های صنعتی در کشورهای در حال توسعه باشد، اما حاکمیت دلار و نوسانات آن به گونه ای عمل کرد که درآمد حاصله از فروش نفت مجددا به خزانه امپریالیست‌ها سرازیر شد.

20 آذر 1374؛ سالانه 3 میلیون تن نان در ایران ضایع می‌شود

بررسی‌های انجام‌شده نشان می دهد که ایران جزو سه کشوری است که بیشترین میزان ضایعات مواد غذایی را در جهان دارد.

به گفته کارشناسان مواد غذایی، نان یکی از اصلی‌ترین منبع تغذیه مردم است که ضایعات آن در کشور ما به دلایل مختلف سالانه به طور متوسط به حدود 3 میلیون تن می‌رسد.

آنان معتقدند به طور متوسط روزانه 45 درصد پروتئین و 40 درصد  کالری مصرفی جمعیت کشور از طریق نان تامین می شود.

20 آذر 1384؛ طرح نیروگاه هسته‌ای 2000 مگاواتی به مناقصه می‌رود

براساس گزارشی که ازسوی سازمان انرژی اتمی به هیات دولت ارائه شده، سال آینده کار احداث یک نیروگاه هسته‌ای 360 مگاواتی در کشور آغاز می شود.

غلامرضا آقازاده گفت: براساس الزام قانونی مجلس، موظف شده‌ایم که طی 20 سال آینده 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای تولید کنیم.

وی افزود: برای تحقق این امر، مذاکراتی را با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی انجام دادهایم که در بودجه سال آینده به سازمان انرژی اتمی اجازه داده شود تا اسناد مناقصه برای احداث یک نیروگاه 2000 مگاواتی تهیه و در معرض فروش قرار گیرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: اگر این اجازه صادر شود اوایل سال 85 این مناقصه برگزار خواهد شد و برای همین منظور مذاکراتی را با شرکت‌های خارجی انجام خواهیم داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت نیروگاه های هسته‌ای در جهان اشاره و خاطرنشان کرد: ظرفیت نیروگاه های هسته‌ای از 300 مگاوات تا 1000 مگاوات در نوسان است؛ بنابراین نیروگاه 2000 مگاواتی تاسیس ایران در 2 یا 4 نیروگاه متمرکز خواهد شد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید