زنگ خطر خشکسالی/ ۲۹ استان عقبماندگی بارشی دارند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از صدا و سیما، سخنگوی صنعت آب کشور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر گفت: ۷۵ درصد کشور ما خشک، نیمه خشک و فرا خشک است و ما به طور کلی بارش به طور محدود دریافت میکنیم، امسال هم متاسفانه پاییز مطلوبی نداشتیم و عقب ماندگی شدیدی از نظر بارش داریم.
عیسی بزرگ زاده ادامه داد: تا الان ما باید ۷۰ میلیمتر بارش در کل کشور دریافت میکردیم که متاسفانه ۳۹ درصد از نظر بارش عقب هستیم و گستردگی زیادی دارد به طور کلی استانهایی نظیر سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، اصفهان، بوشهر، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، یزد و فارس بیش از ۵۰ درصد تا ۹۱ درصد عقب ماندگی از نظر میزان بارش دارند.
سخنگوی صنعت آب کشور اضافه کرد: همچنین تهران، اردبیل، کرمانشاه، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی و غربی، البرز، ایلام، قزوین، قم و گلستان از نظر میزان بارش در شرایط خوبی فرار ندارند به طور کی از ۳۱ استان در کشور، ۲۹ استان عقب ماندگی از نظر بارش دارند.
به گفته بزرگ زاده، برخی از استانهای کشور هم وضعیت بدتری از نظر نوع بارش و موجودی آب دارند.
سخنگوی صنعت آب کشور در ادامه با اشاره به اینکه ۵ سد تهران حدود ۱۸ درصد پرشدگی آب دارند، افزود: متاسفانه وضعیت سدهای کشور هم مطلوب نیست به طوری که ۴۳ درصد پرشدگی آب دارند و سرجمع بیش از ۲۲ میلیارد متر مکعب در سدها آب داریم.
اقتصادنیوز: در صورت تخریب جنگلها و منابع طبیعی در ایران، چشمانداز بیابانی شدن ایران بسیار نزدیک است. پروژههای عمرانی و توسعهای نامناسب و تصمیمات مهندسی باعث تخریب چشمگیر جنگلها برای ساخت سازههایی مانند سدها و جادهها شده است.
بزرگ زاده تصریح کرد: خوشبختانه حجم سد سازیها در کشور در طول چندسال اخیر چشمگیر بوده است اما ما نیمی از آب شرب مصرفی خود را از سفرهای آبهای زیرزمینی دریافت میکنیم در حال حاضر از ۶۰۹ دشت در کشور ۲۲ دشت ممنوعه و بحرانی و ۳۵۰ دشت هم دارای مشکل فرونشست هستند و نمیتوانیم از این منابع استفاده و بهره برداری کنیم.
وی بیان کرد: وضعیت بارش در کشور مطلوب نیست و ما از مردم تقاضا داریم در مصرف آب صرفه جویی کنند تا بتوانیم رفاه را در سطح استاندارد برای تمامی شهروندان تضمین کنیم.