خروج 7 هزار میلیارد تومان پول از بورس در روز دوشنبه
به گزارش اقتصادنیوز، هجوم همهجانبه فروشندگان در بورس تهران امروز با وسعت و شدت روزهای قبل ادامه یافت. تشکیل صفوف طولانی برای عرضه در بیش از 90 درصد از نمادها 3.2 درصد از ارتفاع شاخص کل کاست. به این ترتیب، فاصله نماگر اصلی بازار سهام از قله تاریخی به 23 درصد رسید.
تلاش سهامداران برای سبقت گرفتن از یکدیگر
در برابر سیلاب عرضه از سوی فعالان خرد، سرمایهگذاران حقوقی با جمعآوری صفهای فروش در نماد چندین شرکت بزرگ، انتقال مالکیت بیسابقهای را در بورس تهران رقم زدند و همزمان، از بار روانی حاصل از ریزش قیمتها کم کردند.
تالار سهام امروز هم صحنه تلاش خیل انبوه سهامدارانی بود که برای خروج از جریان معاملات از همدیگر سبقت میگرفتند. حجم و ارزش سفارشها و نیز دامنه وسیع صفهای فروش نشان میداد که بهرغم مواضع حمایتی دولت از بازار سرمایه، از عمق بدبینی اهالی بورس به روند آتی قیمتها کاسته نشده است و همچنان میل به خروج از بازار رنگ غالب را دارد.
وسعت بالای عرصه در معاملات امروز بورس
امروز معاملات در سهام 480 نماد بورسی و فرابورسی با صف فروشی معادل 20 هزار میلیارد تومان بسته شد. در نقطه مقابل، در 46 نماد هم معاملات با صف خریدی معادل 1.2 هزار میلیارد تومان پایان یافت؛ یعنی تقریبا 60 نماد از 583 نماد در وضعیتی متعادل به کار خود پایان دادهاند. در واقع، اختلاف این اعداد به خوبی از وسعت بالا و شدت زیاد عرضه در معاملات امروز پردهبرداری میکند.
خروج سهامداران خرد از معاملات
یکی از اتفاقات مهم امروز خروج شمار زیادی از سهامداران خرد از جریان معاملات بود. طی روزهای اخیر حجم قابل توجهی از منابع به دلیل فقدان تقاضای موثر در صفهای فروش بلوکه شده بود و متعاقبا بر شدت هیجان عرضه در بازار میافزود. کسانی که از ترس ریزش بیشتر، برای خروج از بازار، به هر دری میزدند امروز توانستند بخشی از دارایی خود را نقد کنند و آرامش ذهنی خود را بازیابند.
این خروج حاصل حضور پررنگ و هماهنگ سرمایهگذاران حقوقی در خرید پرحجم سهام برخی از شرکتهای بزرگ بود. در واقع، در معاملات روز، سرمایهگذاران خرد بیش از 7 هزار میلیارد تومان از سهام خود را به حقوقیها فروختند و از بازار خارج شدند.
چنین انتقال مالکیتی در بازار سهام سابقه نداشته است. حتی در روز عرضه سهام شستا به عنوان بزرگترین عرضهاولیه هم شاهد چنین انتقال مالکیتی در کل بازار نبودهایم. بررسی روند تغییر مالکیتهای امروز نشان میدهد که حقوقیها در مجموع، در حدود نیمی از نمادها(272 نماد از 583 نماد) بیشتر خریدار سهم بودهاند تا فروشنده. حقوقیها بخش عمده خریدهای خود را به سهام شستا، پالایش نفت اصفهان، بانک تجارت، هلدینگ غدیر و فولاد مبارکه اصفهان اختصاص دادند.
همراه با حمایتهای حقوقی، موجی از اطلاعات جدید در قالب گزارشهای عملکرد ماهانه انتشار یافت که به نظر میرسد در تقویت تقاضا و بهبود جو روانی بازار بیاثر نبوده است. برای مثال میتوان به معاملات نماد شرکتهای بزرگ گروه فلزات از جمله، فملی و فخوز، اشاره کرد که از محدوده صف فروش جدا و پس از رونمایی از کارنامه خود در مردادماه تا صف خرید پیش رفتند.